Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 15

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή AQV12FAN πρόβλημα σε πλακέτα.

Καλησπέρα σας! Είχα γράψει σε ένα ήδη υπάρχον θέμα για το συγκεκριμένο μοντέλο αλλά μάλλον είναι καλύτερα να ανοίξω νέο γιατί αφορά διαφορετικό πρόβλημα.

Καταρχήν να αναφέρω πως δεν έχω στην κατοχη μου τίποτε άλλο πέρα από την εσωτερική του πλακέτα καθώς το μηχάνημα είναι εκτός Ελλάδος

Ιστορικό συσκευής από ότι μου ανέφεραν:
    Αρχικά απλά δεν δούλευε, μέχρι που άρχισε να ρίχνει την ασφάλεια κατά την ενεργοποίηση του. Πήγε τεχνικός ο οποίος ξήλωσε την εσωτερική πλακέτα άλλαξε ένα ρελέ (δεν έφταιγε καν το ρελέ), χάλασε την πλακέτα καθώς αχρήστεψε έναν αγωγό από κάποιο ποδαράκι του ρελέ και όταν έβαλε κόλληση έκανε επαφή αλλού!!! Μετά από αυτό η διαγνωση του ηταν οτι φταίει η πλακέτα της εξωτερικής μονάδας.

Μου ήρθε λοιπόν η πλακέτα και στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνεται επισκευασμένη από εμένα στο σημείο που είδα οπτικά χαλασμένο και λάθος το κύκλωμα. Το σκάψιμο γύρω από την επαφή που φαίνεται χαλασμένη (έχει φανεί το καφέ χρώμα της πλακέτας) δε το έκανα εγώ. Και από ότι βλέπετε κάτω από το ξύσιμο ο τύπος έξυσε το πάνω στρώμα της πλακέτας και πήγε και βρήκε το ground όπου είχε κολλήσει με μία τεράστια μπάλα ψυχρής κόλλησης. Οπως φαίνεται στο pdf (σελίδα 1 πάνω πάνω αριστερά) έτσι όπως το έκανε ήταν εντελώς λάθος μιας και δεν είχε καμία σχέση με ground εκείνη η επαφή. Κανονικά ο αγωγός ήταν από την άνοδο της διόδου D701 προς το ρελέ RY71 όπου και έβαλα το καλώδιο.
    Όπως βλέπετε στο κύκλωμα υπάρχει περίπτωση να "μαντέψουμε" τι άλλη ζημιά μπορεί να έγινε από την αλχημία με το ρελέ που έκανε ο άλλος;

Το θέμα είναι ότι θέλω να προσπαθήσω να την επισκευάσω για να την στείλω να την δοκιμάσει ένας άλλος τεχνικός πριν παρουμε καινουρια χωρις λόγο (ο δεύτερος τεχνικός είπε ότι η εξωτερική πλακέτα δεν είχε κανένα πρόβλημα και μου έστειλε την εσωτερική κατεστραμένη από τον προηγούμενο τεχνικό)

Ευχαριστώ!

Πλακέτα
    https://db.tt/5n8fE8aS
    https://db.tt/aa4PtRyY

PDF
    https://db.tt/d8nEoPzy

Το avatar του χρήστη FILMAN
    Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Εάν είναι έτσι όπως λες, δηλαδή αν έβαλε το πόδι του ρελέ (εκεί που έχεις βάλει εσύ το καλώδιο) στη γείωση, δεν πρέπει να έγινε κάποια ζημιά απλώς το ρελέ αυτό θα ήταν οπλισμένο συνέχεια με αποτέλεσμα να δουλεύει συνέχεια το οδηγούμενο υλικό (ο συμπιεστής.

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Πειραιας

Προεπιλογή

τον τεχνικο τι τον εκανες;

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

είναι βλακεία αυτοί να ζητάνε τηλεπισκευή από εσένα και εσύ από εμάς εδώ στο site
    πως θα στείλεις πίσω την πλακέτα επισκευασμένη σαν ΟΚ αφού δεν έχεις τρόπο να την δοκιμάσεις;

τέλος πάντων προτείνω να τροφοδοτηθεί η πλακέτα και να ελέγξεις τις τάσεις που σου έχω στην φωτο
    ελπίζω να μπορείς και να ξέρεις να τις πάρεις χωρίς να πάθεις ηλεκτροπληξία!
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

5. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον UV. για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

.::Nikos::. (14-07-15)

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Filman ηταν κολλημενο στο ξυσμενο σημειο κοντα στην επαφη του ρελε που απο οτι ειδα ειναι το - .

Τον τεχνικο (μαλλον απλα ενας ψυκτικος παλαιας σχολης) τι να τον κανω εγω; Συγκεκριμενα το μηχανημα βρισκεται Κυπρο στα χερια της γιαγιας μου (αντε να συνενοηθεις) και αρχικα μου ελεγε να της παραγγειλω πλακετα εξωτερικης μοναδας της το ελεγε εκεινος γιατι εκει δεν εβρισκε ανταλλακτικα και παλι καλα που καταλαβα οτι εκανε μαλακιες γιατι φαντασου να της παραγγελνα 250€ πλακετα χωρις λογο.

UV θα το τσεκαρω. Απλα επειδη θελω να εξαλειψω οσες πιθανοτητες μπορουμε απο εδω και να στειλω πισω την πλακετα οσο καλυτερα γινεται ωστε αν πλεον δεν εχει προβλημα, να μπορεσει ο δευτερος τεχνικος να κανει μια διαγνωση της προκοπης και βλεπουμε αν μου ζητησει ανταλλακτικα να τα παρω απο εδω.

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

UV σε ευχαριστώ καταρχήν! Ηλεκτροπληξία δε θα πάθω, κάνα μπαμ η πλακέτα αμα κάνει ομως μπορεί να μη φταίω εγώ :p Να σε ρωτήσω, δίνω έτσι ωμά τάση στην μπλε υποδοχη που γραφει απο το πανω μερος της πλακετας AC? Απο κάτω στο ένα πιν λέει Power(N) αλλά στο διπλανό πιν λέει Fan-H. Σε αυτά τα δύο να δώσω;

Το avatar του χρήστη FILMAN
    Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ, το FΑΝ-H είναι η έξοδος υψηλής ταχύτητας του ανεμιστήρα! Θα δώσεις 230V ανάμεσα στο POWER (N) και στο αριστερό άκρο της F701 (το οποίο καταλήγει προφανώς σε FASTON 6.3mm επάνω στο μεγάλο ρελέ).

Βάλε και μια λάμπα πυρακτώσεως 40W σε σειρά με την παροχή για την πρώτη δοκιμή.

Προσοχή, άλλο σημείο αναφοράς έχουν τα 310V και άλλο τα +12 και τα +5V! Μέτρα κατευθείαν πάνω στα δυο πόδια των ηλεκτρολυτικών για να μην μπερδευτείς.

Πολύ αμφιβάλλω ότι αυτό το μηχάνημα έχει πλακέτα στην εξωτερική μονάδα.

9. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον FILMAN για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

.::Nikos::. (17-07-15)

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Οκ ναι καταλήγει στο ρελέ εκεί που λες η ακρη της ασφαλειας. Αυτο με την λάμπα δε κατάλαβα γιατι να το κάνω βεβαια.

Πλακέτα στην εξωτερική μονάδα έχει αλλά την βρίσκεις σαν μοντέλο AQV12FAX που ειναι η εξωτερική μονάδα. Σε κάτι pdf που κατέβασα υπάρχει πάντως και σε μαγαζί που ρώτησα το γνωρίζανε και μου είπαν ότι για εξωτερική πλακέτα να ψάχνω xxFAX όχι xxFAN.

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

η τροφοδοσία θα γίνει στο μπλέ φις που γράφει AC CN71 BLU και βάλε και λάμπα σε σειρά στον ένα ακροδέκτη
    γιατί η γέφυρα DB71 έχει μία ύποπτη απόχρωση όπως φαίνεται στην φωτο που έβαλες
    αλλά αν είναι καμένη θα έχει το ίδιο και για την ασφάλεια F702 και για το IC TNY

12. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον UV. για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

.::Nikos::. (17-07-15)

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Στο CN71 απο την πανω μερια της πλακετας φαινεται ενα μπλε φις με 2 πινς. Απο κατω ομως γραφει στο ενα πιν του φις: Power(N) και FAN-H οποτε νομιζω πως οπως ειπε ο Φίλιππος δε πρεπει να δωσω σε εκεινο (στο FAN-H εννοω). Εκτος κι αν εσυ εννοουσες να χρησιμοποιησω μονο το Power(N) απο αυτη τη φισα και για το αλλο να παω σε καποιο προφανες σημειο (το οποιο δε θα μπορουσα να το βρω εγω αν δεν το ελεγε ο Φιλιππος )

Η DB71 οντως φαινεται να κανει εναν αποχρωματισμο σε 2 σημεια αλλά η ασφάλεια 702 δε φαινεται καμμενη τουλαχιστον με το πολυμετρο οπως ειναι πανω στο κυκλωμα. Την γεφυρα αυτη ηθελα να την βγάλω εξ αρχής για να την μετρήσω, αλλά είναι SMD και για να χωρεσω το κολλητήρι εκεί στο βάθος της πλακέτας ισως κανω ζημια στα γυρω εξαρτηματα. Αυριο θα δωσω ρευμα να δω.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη .::Nikos::. : 15-07-15 στις 00:39

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Πρόβλημα με πλακέτα ψυγείου Whirlpool...
    από stefstefan στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-08-20, 17:08
  2. [Κλιματιστικό Samsung] πρόβλημα με κλιματιστικό samsung AQV12FAN
    από Φανης10 στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-04-15, 00:31
  3. Πρόβλημα στην πλακέτα διαδρόμου γυμναστικής
    από john27 στο forum Όργανα Γυμναστικής
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-03-15, 22:15
  4. Πρόβλημα στην πλακέτα διαδρόμου γυμναστικής