Παιδια εδω και καιρο εχω το εξης κουφο προβλημα.
Η τηλεφωνικη μου γραμμη εχει εντονο θορυβο.Φωναξα τον ΟΤΕ και μου ειπαν οτι η γραμμη μεχρι το κουτι ερχεται οκ,χωρις θορυβο , και το προβλημα ειναι απο εκει και μεσα.Μαλιστα ο τεχνικος απεφανθη(?) οτι μαλλον εχουμε φαει κεραυνο και εχει καρβουνιασει το καλωδιο οποτε παει αλλαγη.
Επειδη παλια ειχα περασει απο εξωτερικα καναλια καλωδιο ftp για δικτυο , υποψιαζομουν οτι ισως το καλωδιο αυτο καπου γειτνιαζει με καλωδιο ρευματος και τραβαει τον θορυβο απο εκει.
Επισης ισως καποπια συσκευη(τηλεφωνου) η και μπριζα να δημιουργει το προβλημα.
Εκλεισα τον γενικο απο τον πινακα, τα ιδια, τον εκλεισα και απο το ρολοι, καμια διαφορα.
Ο θορυβος ειναι σε ολα τα τηλεφωνα(3χ σταθερα+ 1 ασυρματο(panasonic ολα).Εκτος απο ενα ασυρματο που πηρα εσχατως (gigaset) το οποιο και ειναι καθαρο (μαλλον λογω κωδικοποιησης ηχου.
Εννοειται οτι τα εχω αποσυνδεσει ολα και τα ξαναβαζω ενα-ενα.Τιποτα.
Γιατι τα λεω αυτα.
Τις προαλλες που ειχαμε γενικη διακοπη ρευματος στην περιοχη, σηκωνω το τηλεφωνο να παρω τις βλαβες και ω του θαυματος ο θορυβος ειχε εξαφανιστει.Πεντακαθαρη η γραμμη.
Αυτο ισχυσε για οση ωρα ηταν η διακοπη.
Μολις επανηλθε το ρευμα τα ιδια.
Καμια ιδεα/συμβουλη?

Απάντηση με παράθεση

Κι εγώ δεν αμφισβητώ τον τεχνικό του ΟΤΕ απλά θα μπορούσαν να ελέγξουν τη διαδρομή του καλωδίου όσον αφορά τα σημεία που περνάει. Όντως θα μπορούσε να ελέγξει τα φίλτρα και το splitter για το τηλέφωνο και την ADSL γραμμή. Πολλές φορές κάποια κακής ποιότητας βάζουν θόρυβο.