Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 3 από 3

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Πάνος
    Περιοχή
    Γέρακας, Αττική

Lightbulb IQ TFT-7020 Συνδέθηκε καταλάθος στα 24V στο φορτηγό και δεν ανάβει το backlight...

Καλησπέρα και καλό μήνα σε όλους. Όπως γράφω και στον τίτλο, ο κουμπάρος ο νταλικιέρης την έκανε την...εξυπνάδα του και απο τότε η τηλεορασούλα ανάβει κανονικά έχει ήχο, όπως και εικόνα στο LCD, αλλά δεν ανάβει το backlight.

Είμαι εντελώς ερασιτέχνης γι'αυτό και ανεβάζω τις φωτό να δείτε και εσείς και αν μπορείτε να με καθοδηγήσετε να μη κάνω καμία λαλακία. Καταρχήν δεν ξέρω αν μπορεί να επισκευαστεί οπότε ας αρχίσουμε απο εκεί.
    Μετά απο οπτική εξέταση τα μόνα σημεία που έχω επισημάνει είναι αυτα που έχω κυκλώσει, αλλα δε ξέρω αν πραγματικά έχουν πρόβλημα. δλδ 2 φουσκώμένοι πυκνωτές και το άλλο σε κόκκινο κύκλο που δεν ξέρω τι είναι. Η τηλεόρασει δεν έχει δουλέψει καθόλου, δηλαδή οι πυκνωτές νομίζω ότι δε δικαιολογούνται να είναι ευτραφείς.

Στο άλλο άκρο τις πλακέτας το C138 είναι μάλλον ασφάλεια?
    Είναι η έξοδος του μετασχηματιστή για τις λάμπες (μαυρα καλώδια) πως μπορώ να την μετρήσω με το πολύμετρο?

Ελπίζω να βοηθάνε και οι φωτό.

Φιλικά,
    Πάνος
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Μέλος
    Όνομα
    .
    Περιοχή
    .Νέος κόσμος

Προεπιλογή

αγαπητέ μου φίλε πάνο αν οι πυκνωτές έχουν όριο λειτουργείας τα 16ν και ο φίλος τους έδωσε 24ν είναι δυνατον να μην φουσκώσουν;
    συμπέρασμα ότι οι πυκνωτές που έχουν ονομαστική τάση λειτουργείας κάτω απο 24ν που έδωσε ο φίλος σου θέλουν όλοι αλλαγή σίγουρα έχει κάψει και τον ccfl controller
    το c138 που ρωτάς είναι πυκνωτής και είναι ο.κ και το μεταλικό που δείχνεις είναι κρύσταλος
    να την δώσει σε εργαστήριο να την φτιάξει ο φίλος σου αν θέλει να ξαναπαίξει γιατί προβλέπω αν την βάλετε χέρι δεν θα ξαναδουλέψει
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ : 02-02-13 στις 20:07

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Πάνος
    Περιοχή
    Γέρακας, Αττική

Προεπιλογή

Ευχαριστώ Νικόλα για την απάντηση. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα έβαζα χέρι αλλά κουβέντα να γίνεται. Η απορία μου είναι: εντάξει οι πυκνωτές, αλλά θα βρεθεί ccfl controller .για αυτό το πράμα?
    Επίσης, μπορεί κάποιος να κάνει μία εκτίμηση κόστους? Και τέλος αν κάποιος απο το φόρουμ θέλει να το αναλάβει πάντα επι πληρωμή, να μη το δωσω όπου νάναι για φτιάξιμο.
    Γέρακα είμαι...

Παρόμοια Θέματα

1. [Τηλεόραση Samsung] SAMSUNG LE40M71B Δεν ανάβει backlight.
    από m.tournakis στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-01-14, 10:12
  2. [Τηλεόραση Sony] sony kv-36hq100e Πότε ανάβει και πότε δεν ανάβει αλλά το λαμπάκι ανταποκρίνεται
    από ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-01-13, 10:58
  3. [Φορητός Η/Υ] HP pavilion δεν ανάβει!
    από jean στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-12-12, 02:08
  4. [Τηλεόραση LG] Δεν ανάβει
    από smootsi στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-11-12, 12:40
  5. [Κινητό Τηλέφωνο] Nokia C5-03 δεν ανάβει
    από SnakeEyes στο forum Τηλέφωνα & GPS
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-08-12, 11:31

Δικαιώματα - Επιλογές