Δοκίμασες να βάλεις ένα κομμάτι χοντρής λαμαρίνας πάνω από το μάτι.
Δοκίμασες να βάλεις ένα κομμάτι χοντρής λαμαρίνας πάνω από το μάτι.
Να σου πω την αληθεια οχι, οπως το λες ισως κατι γινει απλως θα πρεπει να ειναι ανοιχτο αρκετη ωρα για να σταθεροποιηθει η θερμοκρασια.Αν και θα ειναι στο περιπου η ολη φαση ισως κατι γινει..
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
Θα το βάλεις φουλ για λίγο και καμιά 10αριά με 20 βαθμούς πρίν θα το χαμηλώσεις αρκετά, θα το αφήσεις λίγο να σταθεροποιηθεί και είσαι έτοιμος.
Σωστος..Εσυ ετσι κανεις reballing η χρησημοποιεις τον preheater η την λαμπα;
Αν είναι μικρό με τον αέρα αν είναι μεγάλο με τον preheater και τον αέρα ή το irda.
Εχει χρησιμοποιησει κανεις αυτο? --->http://www.ebay.com/itm/180824716386...84.m1438.l2649
Μαλλον για την κοκκινη ρητινη πρεπει να ειναι,αλλα δεν ξερω αν κανει δουλεια.
Για αυτήν είναι, το έχω πάρει αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.
Λογικά με αυτήν και με την βοήθεια του αέρα θα γίνεται δουλεία.
Εγω που το πηρα ειχα μετρια αποτελεσματα.Την εβγαλε αλλα οχι απο κατω και θελει να προσεξεις τις οδηγιες χρησης.
Αρχικά θα ήθελα να σας χαιρετήσω, μιας και αν και παρακολουθώ την συζήτηση είναι το πρώτο μήνυμα που γράφω.
Διάβασα λοιπόν όλα τα μηνύματα του συγκεκριμένου θέματος, αλλά έχω μπερδευτεί σχετικά με τον εξοπλισμό που απαιτείται για να κάνει κάποιος reballing. Θα το εκτιμούσα αν γίνεται να με βοηθήσετε να τα ξεκαθαρίσω.
Από ότι κατάλαβα, για να κάνει κάποιος reballing -σε μεγάλο chip, όπως π.χ. σε GPU από laptop- υπάρχουν δύο τρόποι:
1. Μέσω είτε ενός hotair repairing system (όπως το Aoyue 968 με το κατάλληλο κάθε φορά nozzle και ενός preheater (π.χ. Τ-8280) για καλύτερο αποτέλεσμα και ταχύτητα
2 Μέσω ενός σταθμού irda το οποίο συνήθως περιλαμβάνει και τον preheater (π.χ Τ862 IrDA ή Aoyue 732)
Τα έχω καταλάβει καλά; Αν δε κάνω λάθος, με την δεύτερη λύση μπορείς να αποκολλήσεις μεγαλύτερα chip, πιο εύκολα και με καλύτερο αποτέλεσμα. Και πως επίσης είναι πιο εύκολο να ρυθμίσεις την θερμοκρασία μέσω profiles. Να υποθέσω πως εκεί οφείλεται και η μεγάλη διαφορά στο κόστος μεταξύ των δύο παραπάνω λύσεων.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!
Θέλω να πάρω ένα εργαλείο μέτρησης θερμοκρασίας - thermocoupler για τα reflow και reballing. Τι μου προτείνετε?
Service ΓΛΥΚΟΣ