Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 18

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Χαλκίδα

Excamation Vario Plus 600D, τραβάει πολύ νερό και το αδειάζει

Καλησπέρα σε όλους,

μετά από αρκετό καιρό (από 01/04/2014) θα σας ενοχλήσω και πάλι για το ίδιο πλυντήριο.
    Ένα Pitsos Vario PLUS 600d.
    Το ιστορικό του είναι εδώ.
    Τώρα συμβαίνει το εξής:
    Ξεκινά η πλύση σε οποιοδήποτε πρόγραμμα. Τραβάει νερό κανονικά αλλά δεν σταματά παρά μόνο μόλισ φτάσει περίπου 3 πόντους πάνω από το χείλος της πόρτας (χωρίς ρούχα). Σε όλη την διάρκεια γεμίσματος νερού, δεν γυρίζει ο κάδος.
    Μετά ξεκινά άντληση και δεν κάνει τίποτα άλλο (η άντληση είναι άμεση αλλά η αντλία δεν σταματά για πολύ ώρα).
    Τελικά βγάζει αλάρμ στο στάδιο πλύσης.
    Εάν βάλω πρόγραμμα στύψιμο, το μοτέρ λειτουργεί κανονικά.
    Έχω κάνει τα εξής:
    Καθάρισμα όλες τις σωλήνες, τόσο παροχής όσο και αποχέτευσης, έβγαλα την αντλία αποχέτευσης τελείως(γιατί από μπροστά δεν ανοίγει) και την καθάρισα επίσης. έλεγξα τα καρβουνάκια και είναι περίπου 2.5cm το καθένα. Δεν εντόπισα κάτι καμένο/καρβουνιασμένο.
    Διαβάζοντας διάφορα άρθρα στο forum, βρήκα πληροφορίες για έωα αντίστοιχο πρόβλημα σε ένα Indesit εδώ.
    Η λύση σε εκείνη την περίπτωση ήταν καθάρισμα της αεροπαγίδας.
    Μπορεί κάποιος να μου πει πού είναι αυτή - εάν έχει και το δικό μου - ή εάν φταίει κάτι άλλο;
    Παρακαλώ πολύ σε κάποια γρήγορη απάντηση γιατί από χθες μείναμε χωρίς πλυντήριο...

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Edit: Επισυνάπτω το ταμπελάκι του πλυντηρίου.
    E-Nr WFPI 600D/17 FD 8610
    IMG_9834.jpg

Το avatar του χρήστη tipos
    Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Αεροπαγηδα εχει και βρισκεται στον σωληνα που συνδεει τον καδο με την αντλια.Εκτος απο την αεροπαγιδα θα τσεκαρεις και τον πιεζοστατη,φυσα στο σωληνακι που συνδεει την αεροπαγηδα με τον πιεζοστατη και ακου αν κανει κλακ.Εμενα παντως πιο πολυ για ψηχρη κοληση στα ρελε του μοτερ πανω στην πλακετα παει το μυαλο μου.

Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Χαλκίδα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από tipos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αεροπαγηδα εχει και βρισκεται στον σωληνα που συνδεει τον καδο με την αντλια.Εκτος απο την αεροπαγιδα θα τσεκαρεις και τον πιεζοστατη,φυσα στο σωληνακι που συνδεει την αεροπαγηδα με τον πιεζοστατη και ακου αν κανει κλακ.Εμενα παντως πιο πολυ για ψηχρη κοληση στα ρελε του μοτερ πανω στην πλακετα παει το μυαλο μου.
    Καλησπέρα,

έψαξα το σχέδιο και βρήκα και την αεροπαγίδα και τον πιεσοστάτη.
    Το κακό είναι πως η αεροπαγίδα είναι καθαρή και ο πιεσοστάτης κάνει το κλακ όταν φυσάω στην άκρη.
    Εάν ξεκινήσω το πρόγραμμα και την ώρα που τραβάει νερό βγάλω την φύσα του πιεσοστάτη, ο κάδος γυρίζει 2 -3 φορές και μετά σταματάει - μάλλον λογικό. Εάν ξαναβάλω την φύσα αρχίζει και πάλι να τραβάει νερό.
    Εάν ήταν ψυχρή κόλληση στο ρελέ του μοτέρ, δεν θα είχα πρόβλημα και στο πρόγραμμα στήψιμο;

Να επισημάνω πως από κάτω τα ξήλωσα όλα (από την τρύπα του κάδου μέχρι την αντλία και τα έπλυνα για να φύγουν τα υπολύματα μαλακτικού και σκόνης. Υπάρχει περίπτωση να έχω κάνει ζημιά στο σύστημα με την μπίλια (λογικά πρέπει να είναι ενεπίστροφο για τα βρώμικα νερά). Βέβαια ο λόγος που τα έβγαλα ήταν το συγκεκριμένο πρόβλημα οπότε μάλλον δεν έχει να λέει...

Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από tazz78 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπέρα,

Εάν ήταν ψυχρή κόλληση στο ρελέ του μοτέρ, δεν θα είχα πρόβλημα και στο πρόγραμμα στήψιμο;

.
    Οχι απαραιτητα,εξαρταται σε πιο ρελε ειναι.Στο στυψιμο δεν κανει αναστροφη κηνητηρα,μπορει η βλαβη να ειναι στο ρελε αναστροφης.Οταν εβγαλες τη φυσα ο καδος γυρησε και στις 2 κατευθηνσεις η μονο στη μια?

Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Χαλκίδα

Προεπιλογή

Μόνο στην μία. Αλλά μόνο 2 -3 περιστροφές.
    Εάν το πρόβλημα είναι στην μία φορά, στο κανονικό πρόγραμμα δεν θα έπρεπε να γυρίζει κατά την μία φορά και να μην γυρίζει στην άλλη;

Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Νομιζω οτι λεμε το ιδιο πραγμα.Αν η φορα που γυρησε ειναι ιδια με τη φορα του στυψηματος τοτε εχω δικιο για τις υποψιες που εχω.
    Σε καθε βλαβη που παρουσιαζεται σε μια συσκευη ο σωστος τροπος διαγνωσης ειναι να ελεγχουμε ολα τα περιφεριακα εξαρτηματα του πλυντηριου και εφοσον ειναι ολα καλα τοτε καταληγουμε σε πλακετα η εγκεφαλο.Σου προτεινω να κανεις αυτη τη διαδηκασια γιατι πολλες φορες η αιτια της βλαβης ειναι ασχετη με τα αποτελεσματα αυτης.Σε ενα μοντελο της pitsos μου ετυχε απο διαροη στον αισθητηρα να μην γυρναει ο καδοςΤο δικο σου πλυντηριο δεν εχει και πολλα να τσεκαρεις,δες για διαροη σε αντισταση και αισθητηριο,μετρα βαλβιδες και εφοσον ειναι ολα καλα βγαλε την πλακετα και τσεκαρε για ψηχρες κολησεις .
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tipos : 30-01-17 στις 23:10

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-01-17, 11:53
  2. [Άλλη] Βοήθεια Πρόβλημα Μορρις. Δεν τραβάει νερά
    από lefteris251 στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-04-15, 16:02
  3. [Pitsos] Πρόβλημα με αλαρμ σε Pitsos Vario 600D
    από tazz78 στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 70
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-07-14, 01:23