Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 15

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Πάρης
    Περιοχή
    Σκάλα , Λακωνίας

Προεπιλογή KODA AV-1300 V.2 /B Μπορω να προσθεσω ανεμιστηρακι? μικρης ψηκτρα. Υπερθερμανση

παιδια σαν καινουργιος και αρχαριος στα ηλεκτρολογικα θεματα...
    εχω ανοιξει και αλλα θεματα στο foroum...απο οτι καταλαβαινω ο ενισχυτης που εχω (KODA AV-1300 V.2/B) κινδυνευει κυριος απο υπεθερμανση των ολοκληρων και τσιτωνετε πολυ (ζεστενετε) οταν ανεβαζω την ενταση...και υπαρχει κυνδινος να καει αν τον τσιτωσω πολυ μιας και εχει πολυ μικρη ψηκτρα...θα μπορουσα να προσθεσω καποιο ανεμιστηρακι πέρνοντας ρευμα απο τον ιδιο τον ενισχυτη?? και αν γινετε που θα μπορουσα να εγκαταστησω το ανεμιστηρακι ???

Το avatar του χρήστη ΜΑΝΘΟΣ1988
    Μέλος
    Όνομα
    Μανθος
    Περιοχή
    Κεντρικη μακεδονια

Προεπιλογή

εγω σε προτεινω αυτο που εκανα παλια εγω σε ενα τετοιο ακριβος απο πανο απο τιν ψυκτρα κοψε το καπακι και βαλε ενα ανεμιστηρακι ταση παρε απο καποιο αλλο μετασχηματιστη γιατι αν παρης απο του ενισχυτη θα σε βγαζει παρασιτα... πυκνοτες εβαλες μεγαλύτερους για να δεις διαφορα?

Το avatar του χρήστη sakisr
    Μέλος
    Όνομα
    Σάκης
    Περιοχή
    ΚΑΒΑΛΑ

Προεπιλογή

Καλησπερα.Θα σου προτεινα ενα ανεμιστηρα 220 βολτ για να μη μπλεχτεις με πολλα πραματα.Απλα τον συνδεεις μετα το διακοπτη.Θα ηθελα μονο μια πιο μακρινη φωτο του κουτιου για να σου πω που ακριβως να τον τοποθετησεις.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Πάρης
    Περιοχή
    Σκάλα , Λακωνίας

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sakisr Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπερα.Θα σου προτεινα ενα ανεμιστηρα 220 βολτ για να μη μπλεχτεις με πολλα πραματα.Απλα τον συνδεεις μετα το διακοπτη.Θα ηθελα μονο μια πιο μακρινη φωτο του κουτιου για να σου πω που ακριβως να τον τοποθετησεις.
    φιλε μου οταν επιστρεψω στο σπιτι θα ανεβασω μια ποιο μακρινη φωτογραφια..για να δεις και να μου πεις την γνωμη σου...

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Πάρης
    Περιοχή
    Σκάλα , Λακωνίας

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ΜΑΝΘΟΣ1988 Εμφάνιση μηνυμάτων
    εγω σε προτεινω αυτο που εκανα παλια εγω σε ενα τετοιο ακριβος απο πανο απο τιν ψυκτρα κοψε το καπακι και βαλε ενα ανεμιστηρακι ταση παρε απο καποιο αλλο μετασχηματιστη γιατι αν παρης απο του ενισχυτη θα σε βγαζει παρασιτα... πυκνοτες εβαλες μεγαλύτερους για να δεις διαφορα?
    οντως φιλε μ...θα βγαζει παρασιτα και οχι μονο...οι πυκνωτες φυσικα και με τον καιρο θα αλλαχτουνε οπως και το οτι σκεφτομαι να κανω μια "ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗ" του ενισχυτη δλδ να αλλαξω οτι χρειαζετε ωστα να τον κανω μεγαλυτερο σε watt....σκεφτομαι οπως ειπε και ο φιλος απο κατω να εγκαταστησω ενα ανεμιστηρακι το οποιο θα εχει αισθητηρα θερμοκρασιας και θα παιρνει μπρος μονο του και θα αυξομειονονται οι στροφες του.....και οσο για τα παρασιτα σκεφτομαι να βαλω και εναν σταθεροποιητη....μακαρι ολο αυτο να κανει δουλεια...γιατι το ξαναλεω οτι τον πιεζω πολυ..μιας και πεζει πολες ωρες σε φουλ ενταση....και ξεστενετε στο λεπτο....!...:O

Προεπιλογή

δεν παιρνει αναβάθμιση οσον αφορα τα watt.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Πάρης
    Περιοχή
    Σκάλα , Λακωνίας

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από maouna Εμφάνιση μηνυμάτων
    δεν παιρνει αναβάθμιση οσον αφορα τα watt.
    εστω στο να μην μπουκωνει οταν βρισκετε σε τερματισμενη ενταση...και να μην θερμενετε...Αααυτα..!..

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

εστω στο να μην μπουκωνει οταν βρισκετε σε τερματισμενη ενταση...

Μπουκώνει γιατί ξεπέρασε τα όρια της ισχύος που μπορεί να δώσει, χωρίς παραμόρφωση.Το μπούκωμα=παραμόρφωση.

και να μην θερμενετε...Αααυτα..

α)Μπορείς να βάλεις ανεμιστήρα 220V/AC,παίρνοντας τροφοδοσία, μετά τον διακόπτη POWER ON/OFF(η παράλληλα στο πρωτεύων του μ/τ).
    β)Μπορείς να βάλεις ανεμιστήρα 12V/DC ή 24V/DC αλλά με ανεξάρτητη τροφοδοσία.

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Φίλε Πάρη,χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω,αν θυμάμαι καλά, σου έγραψα και στο άλλο νήμα σου,ότι ο συγκεκριμένος ενισχυτής έχει κατασκευαστεί για κάποια νορμάλ ακρόαση και όχι για πάρτυ.Αυτό που θέλεις να κάνεις,(εννοώ με την αναβάθμηση στο μέλλον,για περισσότερα watt),είναι σαν να πάρεις ένα μηχανάκι παπάκι και να θέλεις να το αναβαθμήσεις,σε μοτοσυκλέτα τουρισμού.Όλα τα μηχανήματα έχουν κάποια όρια, τα οποία μπορεί να αλλάξουν,άλλα υπάρχουν και οι παράγοντες κόστος/απόδοση,χρόνος,φυσικά μεγέθη (π.χ. στην περιπτωσή σου, διαστάσεις κουτιού)κ.λ.π. Για να βγάλει πιο πολλά watt,ο ενισχυτής σου,πρέπει να αλλάξεις μ/τ και να καταργήσεις το κύκλωμα του τελικής βαθμίδας εξόδου και να τοποθετήσεις καινούργιο,εξ' ολοκλήρου, κύκλωμα,για να έχει νόημα όλη η αναβάθμιση.Οπότε,το μόνο που μπορείς να κάνεις,κατά την άποψή μου, με αυτόν τον ενισχυτή και έχει νορμάλ λόγο κόστος/απόδοση έιναι,να αλλάξεις πυκνωτές στην τροφοδοσία με λίγο μεγαλύτερους και άντε να βάλεις ανεμιστηράκι για καλύτερη ψύξη(που σημειωτέον,η ψύκτρα του ,για νορμάλ ακροάσεις, νομίζω είναι επαρκής),στις περιπτώσεις που τον ζορίσεις λιγάκι.Η τοποθέτηση του ανεμιστήρα , όμως, προυποθέτει και κάποια εργασία,μηχανολογικής φύσεως(ίσως κόψιμο κουτιού,στερέωση ανεμιστήρα κ.λ.π.)η οποία για να γίνει σωστά,χρειάζεται να έχει κανείς εμπειρία, βασικές γνώσεις , εργαλεία κ.λ.π.Σκέψου όλα αυτά ,και αναλόγως πράξε.Φιλικά.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Πάρης
    Περιοχή
    Σκάλα , Λακωνίας

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ezizu Εμφάνιση μηνυμάτων
    Φίλε Πάρη,χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω,αν θυμάμαι καλά, σου έγραψα και στο άλλο νήμα σου,ότι ο συγκεκριμένος ενισχυτής έχει κατασκευαστεί για κάποια νορμάλ ακρόαση και όχι για πάρτυ.Αυτό που θέλεις να κάνεις,(εννοώ με την αναβάθμηση στο μέλλον,για περισσότερα watt),είναι σαν να πάρεις ένα μηχανάκι παπάκι και να θέλεις να το αναβαθμήσεις,σε μοτοσυκλέτα τουρισμού.Όλα τα μηχανήματα έχουν κάποια όρια, τα οποία μπορεί να αλλάξουν,άλλα υπάρχουν και οι παράγοντες κόστος/απόδοση,χρόνος,φυσικά μεγέθη (π.χ. στην περιπτωσή σου, διαστάσεις κουτιού)κ.λ.π. Για να βγάλει πιο πολλά watt,ο ενισχυτής σου,πρέπει να αλλάξεις μ/τ και να καταργήσεις το κύκλωμα του τελικής βαθμίδας εξόδου και να τοποθετήσεις καινούργιο,εξ' ολοκλήρου, κύκλωμα,για να έχει νόημα όλη η αναβάθμιση.Οπότε,το μόνο που μπορείς να κάνεις,κατά την άποψή μου, με αυτόν τον ενισχυτή και έχει νορμάλ λόγο κόστος/απόδοση έιναι,να αλλάξεις πυκνωτές στην τροφοδοσία με λίγο μεγαλύτερους και άντε να βάλεις ανεμιστηράκι για καλύτερη ψύξη(που σημειωτέον,η ψύκτρα του ,για νορμάλ ακροάσεις, νομίζω είναι επαρκής),στις περιπτώσεις που τον ζορίσεις λιγάκι.Η τοποθέτηση του ανεμιστήρα , όμως, προυποθέτει και κάποια εργασία,μηχανολογικής φύσεως(ίσως κόψιμο κουτιού,στερέωση ανεμιστήρα κ.λ.π.)η οποία για να γίνει σωστά,χρειάζεται να έχει κανείς εμπειρία, βασικές γνώσεις , εργαλεία κ.λ.π.Σκέψου όλα αυτά ,και αναλόγως πράξε.Φιλικά.
    ναι φιλε μου...φυσικα για να καταλαβεις θελω να κανω τον ενισχυτη μου οσο καλυτερο μπορω να τον κανω...οχι και επαγκελματικο :P το μονο που θελω να κανω για να καταλαβεις να τοποθετησω ενα ανεμιστηρακι ωστε να μην ζεστενετε και να μην μπουκωνει ο ενισχυτης και αν μπορω να κανω κατι για την αυξηση (οσο γινετε) της εντασης του ενισχυτη....μπορει εγω ο ιδιος να μην ειμαι εμπειρος για να τα κανω ολα αυτα μονος μου...αλλα τα μεσα πιστευω πως τα εχω..το μονο που θελω να βρω ειναι να βρω τους καταλληλους πυκνωτες...τον καλυτερο τροπο που μπορει να γινει η συνδεση του ανεμιστηρα στο ρευμα...δλδ να παρει ρευμα απο τον ενισχυτη η θα πρεπει να μπει αλλο τροφοδοτικο..και που ακριβως θα ηταν καλυτερο να τοποθετιθει το ανεμιστηρακι για καλυτερα αποτελεσματα....αυτα ειναι που θελω να κανω..παντα ειθελα οτι ειχα να το εφτιαχνα οσο καλυτερα γινοταν...και αυτο θελω να κανω με αυτον τον ενισχυτη..να τον κανω οσο καλυτερο γινετε.. και φυσικα δεν περιμενω να γινει και επαγγελματικος...)

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. KODA AV-1300 καμένη η μια έξοδο
    από Makissat στο forum Eνισχυτής, Home Cinema & HiFi
    Απαντήσεις: 57
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-03-12, 00:50
  2. Ανεμιστηρακι/Ψηκτρα σε ενισχυτη KODA AV-1300 V.2
    από paris Kitsios στο forum Eνισχυτής, Home Cinema & HiFi
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-03-12, 12:29
  3. καμμενες αντιστασεις KODA AV-1300 V.2 /B
    από paris Kitsios στο forum Eνισχυτής, Home Cinema & HiFi