Συναδελφοι σας χαιρετω,αντιμετωπιζω ενα προβλημα και μαλιστα μεγαλο με ενα ψυγειο Pitsos No Frost μοντελο NPF 2401 το οποιο εχω εδω και 16 χρονια.
Εχει τον θερμοστατη δεξια μαζι με το λαμπακι & εναν αλλον ρυθμιστη κατω απο την καταψυξη που ρυθμιζει ποσος αερας θε περασει απο αυτην μεσα στην συντηρηση.Ολα αυτα τα χρονια ο θερμοστατης ηταν στο 4 το καλοκαιρι και στο 3-3,5 τον χειμωνα.
Το ψυγειο εχει εναν ανεμιστηρα στην καταψυξη και ειναι με χρονοδιακοπτη στην πλατη της καταψυξης.
Επι 16 χρονια δεν ειχε παρουσιασει απολυτως τιποτα ! Δεν ειχε ερθει τεχνικος για κανεναν λογο και μονο μια φορα ανεβασε θερμοκρασια επειδη η συζυγος ειχε "μπουκωσει" τις διοδους του αερα με σακουλακια κλπ.
Το ξανακανε πριν ενα μηνα & επειδη η κατασταση ηταν κακη ειπε να του κανω κι εγω για 1η φορα αποψυξη...εμ τι το θελα; Απο τοτε αρχισαν τα προβληματα !
Η αποψυξη ηταν βιαστικη επειδη δεν ειχα χρονο,οταν το εβαλα μπρος πηρε αλλα την αλλη μερα ειδαμε χαμηλη θερμοκρασια στην συντηρηση,εφθασε τους ) βαθμους,παγωναν ακομη και τα σταφυλια.Δεν ηξερα τι αλλο αν κανω & στον πανικο μου επανω το εκλεισα απο τον θερμοστατη για λιγη ωρα μπας και ηρεμησει γιατι αλλιως θα γινοντουσαν ολα κοκκαλο εκει μεσα.
Με το που το ξαναβαζω παλι στα 4...τιποτα.περιμενω...τιποτα...ψυγειο τελος.
Παιρνω τηλεφωνο και ερχεται τεχνικος,αλλαγη θερμοστατη,ΟΚ δουλεψε 1 μερα και την επομενη παλι τελος,δηλαδη σταματαγε το βραδυ κατα τις 11 και ξαναπαιρνε μπρος μετα απο 10-12 ωρες με αποτελεσμα η καταψυξη να φθανει τους ) βαθμους ή και +2
Τον ξαναφωναζω μου λεει ειναι ο χρονοδιακοπτης στην πλατη,τον αλλαζει,δουλευει 3 μερες και παλι τα ιδια.Τον ξαναφωναζω και μου βαζει αλλον χρονοδιακοπτη με τον οποιο δουλεψε 3-4 μερες και ξανα παλι τελος.
Τον φωναζω ξανα,μου λεει μοτερ πεθαμενο (οντως δεν ακουγονταν σχεδον τιποτα) μου λεει ισα-ισα που στελνει ακι μονο ο ανεμιστηρας της καταψυξης δουλευει και αυτον ακους νομιζοντας πως δουλευει το ψυγειο.
Αλλαζει μοτερ,βαζει φρεον,αλλαζει παλι θερμοστατη γιατι με τον προηγουμενο δεν αναβε το λαμπακι και λεει ΟΚ,οντως το ψυγειο δουλεψε 3-4 μερες κανονικοτατα δηλαδη καταψυξη -18 βαθμους και συντηρηση +5 βαθμους ομως ξαφνικα χτες απο το 3 πηγα τον θερμοστατη στο 2,5 επειδη η συντηρηση ηταν χαμηλη και μετα απο λιγο οταν εσβησε το μοτερ δεν ξαναπηρε !
Απο χτες το βραδυ εως σημερα 10 το πρωϊ που σας γραφω τιποτα,το μονο που ακουγεται ειναι το γραναζακι του χρονοδιακοπτη που γυριζει.
Πλακετα δεν εχει,τιποτα αλλο να αλλαχτει δεν βλεπω...τι φταιει; Ο τεχνικος δεν το πιστευε,μου λεει δεν ειναι δυνατον !
Τι ειναι αυτο που καθε τοσο σταματασει το ψυγειο μου; Υπαρχει κατι που δεν εχουμε προσεξει;
Εχω πεταξει 2 φορες πραγματα και παμε για 3η,εκτος απο το οικονομικο θεμα ειναι & θεμα διαβιωσης συν τα νευρα μου.
Εαν μπορει καποιος φιλτατος να με βοηθησει...![]()