Service Nikko Alpha II
Πολλες φορες εχω πει οτι συνεργαζομαι με το καταστημα Φανος . Δεν ειναι στις προθεσεις μου να τους κανω διαφημιση αλλα δυο λεξουλες για αυτους πρεπει να πω απο την στιγμη που ανεχονται τις παραξενιες και τα βιτσια μου κυριως σε οτι αφορα την αναζητηση ποιοτικου υλικου και οχι απαραιτητα φτηνου . Δυστυχως η ευτυχως τα καταστηματα σημερα εχουν σχεδον απο ολα , μπορεις ευκολα να ζητησεις το ΠΧ 1943 τρανζιστορ και θα στο δωσουν χωρις απαραιτητα να σου πουν οτι ειναι Ινδικο και εχει 1,5 ευρω αλλα εχουν και Ιαπωνικο με 4,5 ευρω .
Εδω και για ακομα μια φορα θα πρεπει να πω οτι τα παιδια εχουν δειξει τεραστια υπομονη στο θεμα , μας δωθηκε η ευκαιρια να ανταλλαξουμε γνωσεις οπου αν και απο μερια τους δεν τις χρειαζονται αλλα τουλαχιστον εχω μεινει με την εντυπωση οτι και τα παιδια θα κερδισουν απο την πωληση ακριβοτερου υλικου κλαυτερης ποιοτητας αλλα και οι συναδελφοι η ντουηδες θα κανουν πιο σωστα και πιο διαχρονικα την δουλεια τους .
Πολλες φορες πηγαινω και ο ιδιος προσωπικα στο καταστημα για ψωνια και οσο περιμενω ακουω να ζητανε το Χ εξαρτημα το οποιο φυσικα και γνωριζω οτι μπαινει σε ενισχυτες ( θα μπορουσα να φανταστω και σε ποια μοντελα ) οπου ευκολα ενας απο τους πωλητες θα δωσει τα μισα κινεζικα και τα μισα ινδικα , τα μισα αντιστοιχα οπου τα δινει μεσα απο το βιβλιο της EGA οπου δεν γνωριζω κανεναν ανθρωπο να μπορει να το διαβασει σωστα οπου λεει οτι αντιστοιχο με το Α ειναι το Β αλλα δυστυχως αυτο αφορα μονο την ταση και την ενταση , ενω υπαρχει η συχνοτητα , η χωρητικοτητα και δεκαδες αλλες λεπτομεριες πριν επιλεξεις ενα αντιστοιχο τρανσιστορ ..
Φυσικα αν η εφαρμογη ειναι συμμετρικη ΠΧ driver για ενισχυτη δεν εχει απολυτως κανενα νοημα να παρεις αντιστοιχο το θετικο και να αφησεις το παλιο που δουλευε για την αρνητικη πλευρα ..>Ειναι απλα βομβα που κανει τικ τοκ και περιμενει να εκραγει και φυσικα το μηχανημα θα δουλεψει στον παγκο και θα καει σε συνθηκες real life λιγες ημερες πιο μετα στα χερια του πελατη .
Απο την μια δεν θελω να τσακωνομαι με τα παιδια τον Κωστα τον Νομικο και τους υπολοιπους που εξυπηρετουν τον κοσμο και φυσικα δεν εχουν απολυτως καμμια υποχρεωση να γνωριζουν ολα αυτα τα πραγματα και απο την αλλη σκεφτομαι οτι : Αστο να τα παρει να το τιναξει στον αερα και το πιθανοτερο ειναι να στον φερει στο εργαστηριο και θα παρεις καποια χρηματα …Βασικα το δευτερο δεν μου παει και τοσο πολυ γιατι ξερω οτι καποιος συναδελφος θα την “φαει” και ειναι κριμα αλλα τι παραπανω μπορω να κανω ?
Ευχαριστω τα παιδια …που αντεχουν να με ακουν οποτε παω .
————————————————————————————————————————————
Αγαπαμε ΝIkko δεν θα κουραστω να το λεω ποτε … Ο καλος μας Alpha II πασχει απο την παραπανω ασθενεια οπου οταν καηκε ( λογους τους οποιους θα δουμε παρακατω ) βγηκαν τα οδηγα του κατι κουκλια της NEC αστρονομικων επιδοσεων και εξαιρετικης ταχυτητας και αντικατασταθηκαν απο τα MJ 150033 τα οποια απο την μια δεν μπορουν καν να οδηγηθουν απο το υπολοιπο κυκλωμα γιατι τα στοιχεια οδηγησης ειναι τελειως διαφορετικα , αλλα και απο την αλλη ενω παρεχουν εξαιρετικη αντοχη εχουν την φημη ( διαπιστωμενο) οτι ο ηχος τους ειναι απιστευτα σκληρος .
Για τα εξοδου οπου αντιστοιχα υπηρχαν αντιστοιχα NEC ταχυτητατα , γλυκα , και εξαιρετικης ποιοτητας ηχου αντικατασταθηκαν στο ενα καναλι με MJ 15022-23 τα οποια δεν ειναι ασχημη επιλογη πλην ομως δεν μπορουν οδηγηθουν σωστα ακομα και απο τα δικα τους οδηγα 15032-33 μια και το κυκλωμα δεν τα υποστηριζει .
Στο διπλανο καναλι και μαλλον σε παλαιοτερη επισκευη εχουν μπει τα ΝΤΕκατι δεν θυμαμαι τα οποια οπου τα βρηκα σε ενισχυτη απλα τα πεταξα χωρις δευτερη κουβεντα μια και η φημη τους παγκοσμιως λεει οτι ειναι αυθεντικες σαβουρες και δουλευουν μονο κατα τυχη .
Φυσικα και στις δυο προηγουμενες επισκευες δεν ειχε αλλαχτει ποτε και κανενας πυκνωτης που σημαινει επισης μεγαλο προβλημα και αφου αντικατασταθηκαν τα παραπανω με εργοστασιακα οδηγα ( ναι υπαρχουν αλλα πρεπει να ξερεις που θα τα βρεις ) αλλαχτηκαν τα εξοδου τετραδα για να ειναι ιδια , ολοι οι πυκνωτες και καποιες αντιστασεις που ειχαν βρασει το αποτελεσμα που αναδειχτηκε ηταν απλα μοναδικο .
Ηχητικα ειναι ταχυτερος και πιο γλυκος απο εναν Adcom 555 II αλλα λιγοτερη ισχυ και ρευματα αν και dual mono σχεδιαση . Εφαμιλος με τον ηχου του θρυλικου πλεον AU 717 αλλα σαφως ισχυροτερος αν και μονο με δυο τρανσιστορ . Σαν σχεδιαση ειναι η επιτομη του Ιαπωνικου Concept με τρανσιστορ οδηγημενα στο οριο με ταση μακραν εξω απο τα ορια ασφαλειας πλην ομως με απιστευτα δυναμικα καθαροτητα και ταχυτητα .
Θεωρω οτι ειναι απο τα κορυφαια μηχανηματα της Ιαπωνικης σχολης και απο τον συγκεκριμενο κατασκευαστη ,ασε που ειναι και κουκλι με τα τεραστια VU και μετα απο την επισκευη θελω να πιστευω οτι θα ζησει πολλα χρονια ακομα .
Ο λογος που κατα την αποψη μου καηκε ειναι οτι ο VBE multiplier η πιο εκλαικευμενα ο θερμοστατης του ειναι τοποθετημενος σοφα μεν πανω στην ψυκτρα και κοντα στα τρανσιστορ αλλα σε χαμηλο σημειο ενω η ζεστη παει επανω και με μια τοποθετηση τετοια που κρυωνει αρκετα ευκολα και δεν μπορει να καταλαβει τελικα ποσο εχει ανεβει η θερμοκρασια στην πραγματικοτητα . Η λυση απλη οπου σφραγισα το “διαμερισμα” που βρισκεται ο θερμοστατης ωστε εκει να μην εξαεριζεται ευκολα και να αναπτυσεται στον χωρο η αναλογη θερμοκρασια ωστε να μπορει να ελεχθει η θερμοτητα καλυτερα . Φυσικα αυτο εγινε χωρις να επιρεασει την ψυξη του υπολοιπου μηχανηματος .
Ναι σε αγορα μεταχειρισμενου at all cost
Ναι ειναι επισκευασιμο 100 % οτι και να εχει
Ναι και απο πλευρας ηχου μια και το θεωρω απο τα καλυτερα Ιαπωνικα που εχω ακουσει ποτε . \
Enjoy !
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()