Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 15

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Όνομα
    Στέλιος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή Πολύ αργή περιστροφή μοτέρ, καφετιέρα Saeco

Καλησπέρα σε όλους, καλή χρονιά με υγεία και καλές επισκευές.

Αποφάσισα να δοκιμάσω την τύχη μου με τη καφετιέρα μας που χάλασε πρίν 2-3 μήνες. Η καφετιέρα είναι η Saeco Incanto Deluxe.
    Το μήνυμα που εμφανίζει είναι "Brew Unit Blocked" και σημαίνει πως έχει μπλοκάρει το αποσπώμενο κομμάτι το οποίο θα δείτε εδώ

Το συγκεκριμένο κομμάτι κινείται απο ένα μοτέρ της Fasco, το D2720 http://www.fasco.com/distribution/pr...-motors-specs/ και κάνει αριστερόστροφη κίνηση και στην συνέχεια δεξιόστροφη.

Και οι 2 κινήσεις που κάνει είναι αρκετά αργές συνοδευόμενες απο εναν θόρυβο που εύκολα λες οτι "ζορίζεται", η μια απο τις 2 κινήσεις είναι αρκετά πιο αργή σαν να μην γυρνάει καθόλου.

IMG_8078.jpg

Όπως μπορείτε να δείτε το μοτέρ συνοδεύεται απο 2 πυκνωτές, με το ένα ποδαράκι κολλημένο πάνω στο "κέλυφος" του μοτέρ. Δεν ξέρω τι ρόλο πάιζουν πάντως ο ένας απο τους 2 πυκνωτές είχε σπασμένη κόλληση και δεν έκανε καλή επαφή. Τον κόλλησα και το πρόβλημα παραμένει.

Πιστεύω πως το μοτέρ τα έφτυσε, αλλά δεν γνωρίζω που μπορώ να βρώ κάτι τέτοιο στην Ελλάδα (ebay βρήκα) και επίσης πως θα καταφέρω να κολλήσω τους πυκνωτές πάνω στο κέλυφος, δεν κολλάνε με τίποτα, δεν πιάνει η κόλληση εκεί πάνω.

Καμιά ιδέα, που μπορώ να βρώ τέτοιο μοτέρ ή μήπως σκέφτεστε ότι δεν είναι αυτό το πρόβλημα; Υπάρχει περίπτωση να μην είναι το μοτέρ και να είναι κάποιο άλλο εξάρτημα που "οδηγεί" το μοτέρ;

Ευχαριστώ !!

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Το συγκεκριμένο κομμάτι κινείται απο ένα μοτέρ της Fasco, το D2720 http://www.fasco.com/distribution/pr...-motors-specs/ και κάνει αριστερόστροφη κίνηση και στην συνέχεια δεξιόστροφη.
    Όντως στο link αναφέρει κάποια μοτέρ με κωδικό D2720 αλλά βάση της φωτογραφίας δεν είναι τα ίδια , στο link αναφέρονται για τροφοδοσία 230V αλλά η πιο κάτω φωτογραφία μάλλον κατευθύνεται σε dc μοτέρ . Στο link είναι πολύ μεγαλύτερα σε μέγεθος και σε ιπποδύναμη .
    και επίσης πως θα καταφέρω να κολλήσω τους πυκνωτές πάνω στο κέλυφος, δεν κολλάνε με τίποτα, δεν πιάνει η κόλληση εκεί πάνω.
    Κατά την γνώμη μου είναι πρεσσαρισμένα / με ηλεκτροπόντα με την εξωτερική κυλινδρική βάση του μοτέρ , δεν είναι κολλημένα , εν πάση περίπτωση κόλλησε τα από το σημείο που έσπασε .
    Θα πρέπει να βρεις ποια είναι τα πραγματικά χαρακτηριστικά του μοτέρ και με τι είδους τροφοδοσία λειτουργεί για να το δοκιμάσεις και εξωτερικά χωρίς φορτίο.

Το avatar του χρήστη JOUN
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Φιλε Στελλιο κατα πασα πιθανοτητα το προβλημα σου δεν ειναι οι πυκνωτες που λες..Βρισκονται εκει για να γειωνουν τα παρασιτα που δημιουργουνται απο την κινηση του μοτερ οποτε κατι αλλο φταιει.
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε

Μέλος
    Όνομα
    Στέλιος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Χμμμ.. έχετε δίκιο και οι 2, σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Όντως οι πυκνωτές είναι για να γειώνουν τα παράσιτα ή να μετριάζουν κάτι άλλο, τα κόλλησα και δεν είχε καμία διαφορά.
    Όντως είναι πρεσσαρισμένα, δεν είναι κολλημένα.

Όσο για τα λάθος χαρακτηριστικά του μοτέρ, έτσι εξηγείτε ότι δεν έβρισκα κάτι στο ebay !! Άλλο έψαχνα... και επειδή δεν ξέρω απο μοτέρ δεν κατάλαβα οτι το PDF που έδωσα έλεγε ότι νάναι.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να αναγνωρίσω το μοτέρ ή να καταλάβω πόσα volt χρειάζεται; Δεν έχει κάτι άλλο γραμμένο πάνω του. Τέλος, παίζει να μην είναι το μοτέρ; και να είναι κάποια πλακέτα που το "οδηγεί"; Υπάρχει τέτοια περίπτωση;

Μέλος
    Όνομα
    Στέλιος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Ευχαριστώ πολύ ! Το βρήκα τυχαία σε ελληνικό μαγαζί 13ευρό, αύριο θα το έχω στα χέρια μου θα το δοκιμάσω και θα σας πω αν λύθηκε το πρόβλημα. Το μόνο που με προβληματίζει είναι οι πυκνωτές καθώς δεν μπορώ να τους κολλήσω πάνω...

Καμιά ιδέα; σκεφτηκα να το δέσω με κάποιο δεματικό (ξέρω μπακάλικο αλλά δεν έχω άλλη λύση) έτσι ώστε να ακουμπάει και να μην χάνει την επαφή ή αλλιώς να μην τους βάλω καθόλου.

Παρόμοια Θέματα

1. Καφετιέρα krups, πρόβλημα
    από ΣΚΛΗΚΟΣ στο forum Μικροσυσκευές Κουζίνας
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-12-18, 23:12
  2. Καφετιέρα krups nespresso
    από YiannisM στο forum Μικροσυσκευές Κουζίνας
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-11-18, 14:25
  3. Καφετιέρα φίλτρου
    από button στο forum Υπόλοιπες Λευκές Συσκευές
    Απαντήσεις: 4