Καλημέρα μηπώς γνωρίζεται πως μπορώ να κανώ reset bios στο συγκεκριμένο μοντέλο της toshiba;
Η μπαταρία είναι ενσωματωμένη πάνω στη motherboard και δεν μπορώ να την αφαιρέσω......
Καλημέρα μηπώς γνωρίζεται πως μπορώ να κανώ reset bios στο συγκεκριμένο μοντέλο της toshiba;
Η μπαταρία είναι ενσωματωμένη πάνω στη motherboard και δεν μπορώ να την αφαιρέσω......
Για ποιο λογο θελεις να κανεις reset ? Η μπαταρια ειναι κολλημενη στη μητρικη ?
Αν θυμαμαι καλα σε αυτο το μοντελο μπορεις να κανεις reset βραχυκυκλωνοντας δυο pads που ειναι κατω απο το μαυρο αυτοκολλητο που ειναι στα memory slots .
009.jpg
Τα βραχυκυκλωνεις και χωρις να τα αφησεις συνδεεις το ρευμα και τον ανοιγεις
Δοκίμασε να βραχυκυκλώσεις τις επαφές τις μπαταρίας του BIOS για το πολύ 5 δευτερόλεπτα χωρίς την μπαταριά του laptop πάνω του εννοείτε
Ένας τρόπος είναι αυτός με την μπαταρία και τις παραλλαγές του. Δηλαδή:
Βγάζεις την μπαταρία με στόχο να χαθούν τα settings του BIOS. Φαντάζομαι το ξέρεις ήδη αυτό... αλλά δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί η μπαταρία είναι κολημένη καθώς λες. Περίεργο μου φαίνεται πάντως... αν χρειαστεί αλλαγή μπαταρίας τι θα κάνεις?
Κάποιοι λένε πως σε περιπτωσεις που δεν βγαίνει η μπαταρία, μπορείς να βάλεις το PC στην κατάψυξη για αρκετές ώρες ώστε να παγώσει η μπαταρία και να χάσει τις ιδιότητες της... οπότε θα είναι σαν να την βγάζεις εκτός.
Τέλος πάντων... αυτός ο τρόπος δεν δουλεύει σε ορισμένα PC γιατί το BIOS password και τα settings γράφονται σε ένα EPROM.
Δεύτερος τρόπος είναι το jumperωμα. Δηλαδή:
Κάποια PC έχουν ένα jumperάκι που κάνει αυτή τη δουλειά. Το γεφυρώνεις και έχεις επαναφέρει το BIOS στην εργοστασιακές ρυθμίσεις του.
Τρίτος τρόπος είναι το backdoor password και τα "ψεύτικα" passwords που θα σου δώσουν το disable code ώστε να βρεις το backdoor password. Δηλαδή:
Ξεκινώντας το PC σου, πατάς F2, DEL ή ότι σου λέει τέλος πάντων για να μπεις στο BIOS. Εκεί λοιπόν σου ζητάει κωδικό (που δεν ξέρεις). Πρέπει να δώσεις 3 (συγκεκριμένα) εσφαλμένα passwords και μετά θα σου κλειδώσει (system disabled) αλλά από κάτω θα σου γράφει έναν κωδικό (είτε νούμερα, είτε νο΄μερα και χαρακτήρες μαζί). Πρόσεχε όμως... αν δεν δώσεις τα συγκεκριμένα εσφαλμένα passwords και δώσεις ότι νά'ναι, τότε δεν θα σου γράφει τον κωδικό. Τα συγκεκριμένα αυτά εσφαλμένα passwords ενεργοποιούν ένα αλγόριθμο και σου εμφανίζει τον disable code που σου λέω. Μετά, υπάρχουν κάποια sites που δίνεις αυτόν τον disable code και βάση κάποιου άλλου αλγόριθμου σου δίνουν το backdoor password του BIOS.
Η διαδικασία πάνω κάτω είναι αυτή που σου είπα αλλά από μάρκα σε μάρκα έχει κάποιες διαφορές.
Καλή σου τύχη.
dan (02-02-13)
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!! Το πρόβλημα μου είναι ότι όταν ανοίγω το laptop, μου εμφανίζει μαύρη οθόνη και δεν bootαρει. Εκεί που καταλήγω είναι οτι πιθανώς να έχουν πρόβλημα τα bios, αλλά δεν ξέρω πως να τα επαναφέρω στο toshiba μέσω dos, στα acer για παράδειγμα γνωρίζω το τρόπο.... Please help.........
Δημήτρη δοκίμασα να bootaρω και χωρίς σκληρό δίσκο το πρόβλημα όμως παραμένει....και μνήμες δοκίμασα αλλά τίποτα....