Παιδες δεν υπαρχει λογος για αντιπαραθεση.Το οτι συνδεμενο στο μπουατ σε 1.5 nym , και απ το ιδιο σημειο περνει η tv, και 2 φωτιστικα απο 250w το καθενα ,και ολα αυτα σε 10 ασφαλεια, νωμιζω ειναι προβλημα!.
Printable View
Παιδες δεν υπαρχει λογος για αντιπαραθεση.Το οτι συνδεμενο στο μπουατ σε 1.5 nym , και απ το ιδιο σημειο περνει η tv, και 2 φωτιστικα απο 250w το καθενα ,και ολα αυτα σε 10 ασφαλεια, νωμιζω ειναι προβλημα!.
ναι αυτό είναι το πρόβλημα αλλα το μόνο που μπορείς να δοκιμάσεις είναι το να αλλάξης ασφάλεια αλλα με ονομαστική ίδια τιμή , αλλα με άλλη καμπύλη για να αντέχει το ρεύμα εκκίνησης !
σε καμία περίπτωση όμως ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ασφάλεια με το 1,5 καλώδιο !
ΥΓ:δεν έχουμε καμία αντιπαράθεση ωρέ , απλά πειραζόμαστε :)
ok!Αυτο θα κανω που ειναι και ευκολο.Θα δω πως παει και θα σας ενημαρωσω.
το κλιματιστικό είναι ΄μόνο του πάνω στην 10Α ασφάλεια έτσι?
και εγώ είχα πρόβλημα με διάδρομο έριχνε την ασφάλεια στην εκίνηση και έβαλα αυτή που λένε παραπάνω, αλλά το 24άρι μεγάλο μου φαίνεται για 10αρα ασφάλεια
Aν και νομιζω 16αρα κανει για 1,5αρι καλωδιο αλλα δεν σου πρωτηνω να την βαλεις.
Το κλιματιστικο ειναι σε 1.5 καλωδιο ,και η 10 ασφαλεια βλεπει 2 φωτιστικα [500w] και tv 40 αρα.
σχετικά είναι όλα....καλά είναι να μήν το ρισκάρει , ας δοκιμάσει την 10Α με άλλη καμπύλη !
εκτός και ΑΝ και μονό αν
το 2.5 καλώδιο φτάνει στο κουτί στον τοίχο , και απο εκεί φεύγει ενα 3χ1,5 προς τηλεόραση και λοιπές πρίζες , και άλλο ένα 3χ1,5 για το κλιματιστικό !
αν είναι έτσι , τότε βάλε και 16Α δεν θα έχεις πρόβλημα !
Υπάρχει κάποιο πίνακας με το πάχος των αγωγών και τα Α?
φίλος μου έιπε οτι άλλαξαν οι κανονισμοί και έγιναν πιο ελαστικoi πάνω στο πάχος των καλωδίων
ένα 24αρι δεν είναι 2500watt?
το TOYOTOMI να είναι 2000watt κλάσης Α, και είναι 22.000btu
http://www.euragora.gr/index.php?pag...chk=1&Itemid=1