Καλησπέρα. Έχω μια motherboard με 2 πυκνωτές που θέλουν αλλαγή. Το κακό είναι ότι δεν βρίσκω 1.800μF @ 6,3 V , και αναρωτιόμουν αν μπορώ να τους αντικαταστήσω με 1.500μF ή 2.200μF. Καμιά σκέψη;
Printable View
Καλησπέρα. Έχω μια motherboard με 2 πυκνωτές που θέλουν αλλαγή. Το κακό είναι ότι δεν βρίσκω 1.800μF @ 6,3 V , και αναρωτιόμουν αν μπορώ να τους αντικαταστήσω με 1.500μF ή 2.200μF. Καμιά σκέψη;
Λολα να ενα μηλο ... η μια ερωτηση :
Τι σε κανει να πιστευεις οτι μια μητρικη που εχει φτασει να τουμπανιασει καμμια δεκαρια πυκνωτες και αρα σημαινει οτι δουλευε μεσα σε κανα φουρνομικροκυματων απο την ζεστη η με κανα τροφοδοτικο το οποιο εβγαζε τοσο εναλασσομενο που δεν εμεινε κολυμπηθροξυλο κατα τα αλλα τα υπολοιπα εξαρτηματα της δουλεουν σωστα ?
Σαφως δεν χανεις τιποτα να δοκιμασεις
Σακης Πετροπουλος
@kotsos: Δυστυχώς ούτε συνδιασμός μπορεί να γίνει (δεν θέλω να κάνω αλχημίες πάνω στη μητρική) ούτε ξέρω αν είναι για σταθεροποίηση. Είναι κοντά στις RAM.
@johnnyb: Χαίρομαι που το έχουν, αλλά να δώσω 5€ για να μου έρθουν 2 μόλις πυκνωτές από Θεσσαλονίκη το σκέφτομαι λίγο αν αξίζει. :confused1:
@sakis: Σάκη κατ' αρχήν οι πυκνωτές είναι 2 και ο υπολογιστής τα έχει τα χρόνια του (Dell GX270 ή 240). Οπότε όλα είναι πιθανά, αλλά το pc δουλεύει κανονικά. Απλά το πήρα για format και βλέποντας του πυκνωτές είπα να κάνω καλύτερη δουλειά.
Καλησπερα ειχα παρομιο προβλημα με πυκνωτες σε μητρικη γιγαμπυτε 3300μφ 6.3β τα μφ καλω ειναι να ειναι τα ιδια υπαρχει λογως που βαζουν μια συγκεκριμενη χωρ/τα πχ στο δικο μου εβαλα για 10β ειναι οκ πχ εσυ εχεις 1800μφ 6,3β ε βαλε 10η16β μεχρι εκει ομως και φυσικα το τροφοδοτικο του φταει.. ο κ Σακης εχει δικιο κατι αλο θα εχει αρπαξει αλαξε τους και οσο παει ,οσο που θα βρεις πυκνωτακια low esr? κατι θα βρεθει.