Αγαπητοί συνφορουμίτες γειά σας.
Αντιμετωπίζω κι εγώ πρόβλημα με την πλακέτα του διαδρόμου μου, (premier 1688a) αγορασμένος από Μακρο προ 7-8 χρόνια.
Στη διετία άλλαξα για πρώτη φορά πλακέτα 120++ ευρο και τώρα πάλι μάλλον τα ίδια.
Η διαφορά σήμερα είναι, πρώτον ότι έχασα τα στοιχεία του τεχνικού και το Μάκρο δε συνεργάζεται πλέον με κανένα, δεύτερον, οι τεχνικοί που βρήκα στο τηλέφωνο, θέλουν να έρθουν να πάρουν όλο το διάδρομο ξεκινώντας με ένα 50άρι και ότι βγει στη συνέχεια (άμα βγει από το σπίτι ότι και να σου ζητήσουν για να γυρίσει τα πληρώνεις ή όχι), και τρίτον, οι καιροί είναι δύσκολοι και απ'ότι διάβασα σε άλλες καταχωρήσεις τα διακοσάρια και τα τριακοσάρια δεν σπανίζουν.
Οπότε έβγαλα κάτι σκουριασμένα κατσαβίδια, έβαλα μπαταρίες στο πολύμετρο διάβασα και το πόνημα "Μπάμπης ο μικρός ηλεκτρολόγος" και πήρα τη πλακέτα στο χέρι ψάχνοντας λύση.
Πρώτα σιγουρεύτηκα ότι το μοτέρ γυρνάει, με μπαταρία από μηχανάκι 12v, ακολουθεί και ο ιμάντας χωρίς βάρος βέβαια και σταματάει και με το χέρι αλλά το βρίσκω λογικό καθώς το μοτέρ γράφει πάνω του DC180V-2,2 ΗΡ.
Μετρώντας στη πλακέτα την έξοδο του +και- για το μοτέρ μου δίνει το πολύμετρο DC110V χωρίς κατανάλωση.
Μόλις κουμπώνω το μοτέρ μηδενίζει.Παρεμπιπτόντως η τροφοδοσία για τον πίνακα ενδείξεων και οι ενδείξεις λειτουργούν, οπτικά δε, δεν φαίνεται ούτε κάτι φουσκωμένο ούτε κάτι μαυρισμένο.
Η ερωτήσεις λοιπόν είναι, υπάρχει τρόπος ελέγχοντας ή αλλάζοντας κάτι μόνος μου να βρώ άκρη;
Υπάρχει περίπτωση να βρεθεί ίδια πλακέτα για αντικατάσταση;
Εάν μου στείλουν μία πλακέτα από Κίνα (αλλά λένε μέχρι 1,25ΗΡ) με κανα 35άρι ευρό αξίζει, θα ταιριάζει και θα γίνει δουλειά;
Βρέθηκε επίσης στην Άπω ανατολή τροφοδοτικό με ποντεσιόμετρο για μοτέρ συνεχούς 2000W (λύση ανάγκης και ιδιοκατασκευή).
Και αυτή είναι η πλακέτα μου για όποιον τη γνωρίζει, το δε τσιπάκι προγραμματισμού είναι τσιμενταρισμένο.