Καλημέρα σε όλους.
Εχω την συγκεκριμένη τηλεόραση ή οποία σαν πρώτο σύμπτωμα δεν άναβε.Ακουγόταν ο ρελές μέσα αλλά δεν ξεκίναγε.Κλείνοντας και ανοίγοντας αρκετές φορές από το τηλεκοντρόλ κάποια στιγμή ξεκίναγε.Μετά δούλευε οκ.Σημείωση ότι το πρόβλημα αυτό δεν το έκανε συνέχεια,μπορεί και να δούλευε μέρες χωρίς κανένα πρόβλημα.
Ξαφνκά όμως κάποια στιγμή δεν ξεκίνησε καθόλου
.Την άνοιξα και είδα ότι η πλακέτα YSUS μου βραχυκύκλωνε τα 5v, στον κονέκτορα τροφοδοσίας της από το τροφοδοτικό
.Στην κάτω πλευρά και δεξιά δίπλα από τον κονέκτορα που συνδέει την ysus με την logic,βρήκα ενα ολοκληρωμένο 74HCT541 σκασμένο, επειδή στην περιοχή αυτή είχε 3 ίδια ολοκληρωμένα ,τα άλλαξα και τα 3.
Για να μη μακρυγορώ, η τηλεόραση ξεκίνησε να δουλεύει κανονικά ,με πρόβλημα όμως στις αποχρώσεις της οθόνης.Αυτό είναι το πρόβλημα που έχω πλέον και δεν ξέρω αν φταίει η πλακέτα ysus ή κάτι άλλο. Η οθόνη πριν χαλάσει η τηλεόραση έδειχνε μια χαρά .
Την πλακέτα ysus την έχω βρει από εξωτερικό αλλά φοβάμαι να ρισκάρω περίπου 100 ευρώ. Η πλακέτα ysus είναι η LG PDP091217, 50R1-YSUS.
Απο στέλλω και φωτογραφίες μήπως κάποιος φίλος έχει κάποια ιδέα