Kαλησπερα στην κοινοτητα
Θα ηθελα να αναφερω αρχικα το ιστορικο του ψυγειου μου.Πριν ενα χρονο διαπιστωσα χαμηλη αποδοση του ψυγειου(-5 καταψυξη και 15 συντηρηση). Καλεσα τον ψυκτικο και διαπιστωθηκε ελλειψη φρεον οποτε και πραγματοποιηθηκε πληρωση. Το ψυγειο ξεκινησε να λειτουργει αψογα οταν μετα απο 2 μηνες ειδα οτι στην συντηρηση η θερμοκρασια δεν ηαν σωστη. Συνεχως εδειχνε 9 με 10 βαθμους. Ξανακαλεσα τον ψυκτικο και διαπιστωσε οτι τα δυο κλιξον ειχα σκασει.Το ενα κλιξον ειναι για τον ανεμιστηρα και το αλλο για την αντισταση αποψυξης.Σωστα? Λογω ενός προβλήματος υγειας που είχε εκείνο τον καιρο μου εδειξε ποια ηταν,τα αγορασα και τα αντικατεστησα μονος μου. Το ψυγειο λειτουργουσε αψογα σχεδον για ενα χρονο
Μετα απο μεγαλο διαστημα και συγκεκριμενα τον μαρτιο του 2020 παρατηρησα οτι η συντηρηση και παλι δεν ηταν σωστη. Ανοιξα την πλατη της καταψυξης και διαπιστωσα "χιονι" στην σερπαντινα και παγο στην εξοδο που φευγουν τα νερα οταν λιωνουν οι παγοι. Ο ψυκτικος μου ειχε προτεινει να αλλαξω την αντισταση αποψυξης αλλα δεν την ειχα αλλαξει καθως παρακολουθουσα τον ψυγειο για μεγαλο διαστημα και λειτουργουσε σωστα. Μετρησα την αντισταση και δεν μου δειχνει απειρο αλλα καποια Ωhm που σημαινει οτι λειτουργει σωστα. Βεβαια καλου κακου την αντικατεστησα ετσι για το γαμωτο. Το ψυγειο ξεκινησε να λειτουργει κανονικα αλλα μετα απο μια εβδομαδα παλι τα ιδια. Σκεφτηκα οτι προφανως λειτουργησε ισια ισα μεχρι να ξαναπιασει παγο η σεραντινα και η εξοδος των υγρων. Εφοσον η αντισταση πλεον ειναι καινουργια σημαινει οτι δεν φταιει η αντισταση. Κατι δεν επιτρεπει να τροφοδοτηθει η αντισταση αποψυξης ωστε να θερμανθει και να λιωσουν οι παγοι.
Δεν ξερω. Να ειναι το κλιξον που αλλαξα πριν καποιο διαστημα?Ο χρονοδιακοπτης αποψυξης??
Ευχαριστω εκ των προτερων για οποιαδηποτε βοηθεια στην επιλυση του προβληματος μου