Αρχικό μήνυμα από
Di*Ca_Electronic
..........
Στο forum έχω την εντύπωση ότι όσοι, όπως γράφεις, έχουμε έστω και την ελάχιστη τεχνική εμπειρία σ΄ οιονδήποτε τεχνικό αντικείμενο έχει
περάσει από τα χέρια μας, καλό είναι να προσφέρουμε την όποια βοήθειά μας ικανή να δώσει λύση / απλώς βοηθητική ίσως και κάποτε άσχετη
αλλά κατάλληλη για θεωρητική εκμάθηση - όλα αξιολογούνται άλλωστε από τους επισκέπτες / μέλη - για συναδέλφους αλλά και σπουδαστές
της Ηλεκτρονικής Επιστήμης, στις περιπτώσεις που αντιμετωπίζουν ανάλογο προς τη δοσμένη βοήθεια, τεχνικό θέμα.
Όπως έγραψα και στο post #6 όχι μόνο ασπάζομαι τις γνώμες των συναδέλφων κι ουδόλως τις ακυρώνω, αλλά θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένη
η σειρά ελέγχου στην αντίστοιχη βλάβη του φίλου Μάριου να ΄ναι ο έλεγχος ψυχρών κολλήσεων, διακοπής χαλκοδιαδρόμων κι όλων των συναφών
ενεργειών.
Γράφω όμως για μίαΑΠΛΗ ΔΟΚΙΜΗ από μέρους του φίλου Μάριου (ίσως κι από κακή εκτίμηση γιατί ενέχεται κι ο κίνδυνος αν ανέβει αρκετά η τάση
στο SCREEN να επηρεαστούν προς το χείρον τα πυροβόλα της οθόνης), και μ΄ ελάχιστη στρέψη μ΄ ένα πλαστικό κατσαβίδι της πλαστικής βίδας ρύθμισης
της τάσης του SCREEN μη τυχόν μπορούσε να λύσει το πρόβλημά του χωρίς το κόπο ΨΑΞΊΜΑΤΟΣ των διακοπών ή των αφανών ψυχρών κολλήσεων που
προϋποθέτουν κι αρκετή πείρα του επισκευαστή.
Αντικατ/ση Μ/Σ Υ.Τ. φυσικά και δεν θα ΄κανε αν δεν είχε καταλήξει ότι η βλάβη δεν προερχόταν κι από όλους τους προαναγραφόμενους κι από εσάς
ελέγχους, αλλά και για το λόγο ότι σήμερα δεν θα ΄βρισκε τουλάχιστον στην Ελλάδα τον εν λόγω Μ/Σ.
Ακόμα λοιπόν κι αν πάρουμε έστω ελάχιστες φορές τη σειρά ψαξίματος ανάποδα από τη καθιερωμένη δεν διαπράττουμε δα και το Προπατορικό αμάρτημα,
αρκεί οι έλεγχοι απ΄ όλους μας, γνώστες και μη, να γίνονται με σεβασμό και τεράστια προσοχή απέναντι στ΄ αντικείμενο που ΄χουμε στο πάγκο μας.
Υ.Γ. Ακόμη δεν είμαι ουδόλως εκείνος ο οποίος σ΄ ανάλογα θέματα προτείνω βέβαιη αντικατάσταση Μ/Σ Υ.Τ.
Προς επίρρωση αυτού μπορείτε ν΄ ανατρέξετε σ΄ όσες απαντήσεις έχω δώσει από το Δεκέμβριο του 2016 μέχρι σήμερα.
Φυσικά ζητώ κι εγώ συγγνώμη για το <σεντόνι> και δεν γράφω για ν΄ απολογηθώ, απλώς μετά από χρόνια κατάλαβα ότι τα πράγματα έχουν όχι
μόνο δύο όψεις, αλλά πολλές περισσότερες που δεν φαίνονται όταν είμαστε νέοι και τρέχουμε για τον επιούσιο.
Μ΄ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ.
Δημήτρης Καρούσης