Καλησπέρα σε όλους
εδω και καιρό έχω ένα πρόβλημα με ένα κλιματιστικό inverter
σαν ένα πρώτο βήμα άνοιξα την εξωτερική μονάδα
Εσωτερικά έχει μια τετραοδική βαλβίδα (SHF-4H-23U-SS ) αυτά τα στοιχεία έχει επάνω με πηνίο 220V 50 Hz. Μετράω την τάση στα καλώδια του πηνίου μόλις βάλω στο cool τη μoνάδα κai αυτη μετράει 450, 500, 670 V AC έβγαλα kai τη φίσσα απο το πηνίο της τετραοδικής και μετράει το ίδια
Τι μπορεί να φταίει που μετράω αυτές τις τάσεις ??- Υπάρχει περίπτωση να είναι εικονικές
Εβγαλα την πλακέτα για να δω τι γίνεται.Όπως φαίνεται με μία πρώτη ματιά είναι πολύ απλά τα πράγματα σαν συνδεσμολογία φέρνει τα 220 V ,50 Hz απο την εσωτερική μονάδα τα περνάει απο μια μικρή πλακέτα -φίλτρο με δύο πηνία σε σειρά και πυκνωτές παράλληλα και τα οδηγεί στην κυρίως πλακέτα που χωρίζεται εμφανώς σε δύο τμήματα : το ένα που έχει τήν φιλτραρισμένη τάση 220 V ,50 Hz και με αυτά τροφοδοτεί μεσω δύο ρελέ το πηνίο της βαλβίδας το ένα και το fan το άλλο - και στο μέρος που έχει το inverter. Mετράω λοπόν επάνω στα καλώδια της φίσσας ξεκούμπωτη από το πηνίο και μου δίνει αυτές τις τρελές μετρήσεις πάλι - μετράω την φάση της φίσσας με τον ουδέτερο στην είσοδο του φίλτρου και μου δείχνει 0V έως 35V -πλέον η υποψία μου είναι ότι δεν δουλεύει το ρελέ
ΌΜΩΣ με προβληματίζει πολύ γιατί στην έξοδο του ρελέ ΣΤΗ ΦΊΣΣΑ έχω αυτές τις μετρήσεις ?
Να συμπληρώσω ότι σαν πρώτη φάση δεν έλυσα όλη την πλακέτα για να μπορέσω να δω τι άλλο έχει δίπλα στο ρελέ και να δω καλά όλα τα εξαρτήματα είχα πρόσβαση μόνο στην πλευρά του τυπωμένου