Καλησπέρα σας, είμαι καινούργιος στο forum και αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το ψυγείο μου. Το αγόρασα πριν 4 χρόνια περίπου και είναι το Liebherr 4003.Δεν είχα κάποιο θέμα ,όλοι έλεγαν πόσο καλά κρυώνει τα νερά κτλ. Από κάποια στιγμή και μετά άκουγα ανά τακτά χρονικά διαστήματα ένα ‘’τζζζζζ’’ δεκάτου του δευτερόλεπτου πίσω από το μοτερ(κάτι σαν ηλεκτρική εκκένωση )αλλά συνέχιζε να δουλεύει μια χαρά. Πριν 5 μηνες και ενώ απουσιάσαμε αρκετό καιρό από το σπίτι κατά την επιστροφή μας άκουσα να ηχεί και αναβόσβηνε η ένδειξη alarm για την κατάψυξη. Οι πόρτες ήταν κλειστές, θερμοκρασία είχε κρατημένη στην κατάψυξη(δεν ξέρω πόσο όμως) και το μοτερ δούλευε. Φαντάστηκα ότι για κάποιο λόγο δεν θα έπιασε την θερμοκρασία-ίσως μετά από κάποια διακοπή ρεύματος. Ανοίγοντας την κατάψυξη παρατήρησα στην πλάτη γεμάτο πάγο(σκληρό-όχι χιόνι),τράβηξα το ψυγείο και στο πλαστικό δοχείο αποστράγγισης δεν παρατήρησα ύπαρξη νερού. Έκανα απόψυξη για 1-2 ώρες καθαρίζοντας την κατάψυξη και μετά όλα οκ. Στο μεσοδιάστημα που κ που ηχούσε το alarm το πατούσα για reset και όλα οκ.
Πριν 4 μέρες όμως δεν διορθωνόταν reset. Πάλι πολύ πάγο στην πλάτη της κατάψυξης (σχεδόν σκέπαζε τον αισθητήρα που έχει εκεί),οι πόρτες άνοιγαν πολύ εύκολα(δεν αισθανόμουν κάποιου είδους συμπίεση δλδ),το fan δεν γύριζε όταν επέλεγα ventilation στην συντήρηση, το μοτερ μου φαινόταν ότι λειτουργούσε ασταμάτητα, όχι νερο πισω στην αποστράγγιση-σημειωτέον τα σωληνάκια αποστράγγισης είναι οκ.Το έβγαλα από την μπιζα για 1-2 ωρες,μετα λειτουργούσε για μιση μερα αλλα μετα παλι δεν κρατούσε θερμοκρασία (20-22οC) στην συντηρηση και στην καταψυξη ειχε μεν κρυο αλλα δεν τα παγωνε-παρομοια βλάβη βλ. http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=66591 .
Φωναξα τεχνικο μου προτεινε να το βγαλω από την μπριζα και να κανω μια καλη manual απόψυξη διαφορετικα παμε για ..πλακετα όπως μου ειπε!!.Οντως το πλαστικο πισω γεμισε με νερο,εφυγε ολος ο παγος , ανοιξα την πλακέτα όλα φαινομενικά οκ και το ξαναεβαλα στη μπριζα. Εχουν περασει 3 ωρες και δεν παρατηρω ψυξη ενώ το μοτερ δουλεύει συνεχώς.
Εχετε να μου προτεινετε κατι???Επειδη το ψιλοανοιξα το ψυγειο να σας ρωτησω αν υπαρχουν ενδειξεις σε περιπτωση που για καποιο λογο εχει χασει τα υγρα του. Για καποιο λογο συγκεντρωνει παγο στην καταψυξη και μαλλον δεν μεταφερεται η ψυξη στην συντηρηση-πως μπορω να δω αν αυτές οι δίοδοι μεταφοράς είναι ανοιχτές?.Συγνωμη αν σας κουρασα στην προσπαθεια μου να περιγράψω την βλαβη αλλα διαβασα όλα σχεδον τα treads και νομιζω ότι η κάθε λεπτομέρεια μπορει να δωσει λυση.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων