Καλημέρα σας,
Εδώ και αρκετο καιρό κατασκεύασα ένα ηλεκτρικό ποδήλατο αλλα επειδή δεν ήξερα αν θα λειτουργήσει καλά και δεν ήθελα να πετάξω έτσι χρήματα πήρα ένα μικρό μοτέρ 400W output και εκεί μόνο που έδωσα λεφτά ήταν στις μπαταρίες , 24 V 20 AH LiFePO4. Το αποτέλεσμα ήταν αρκετα καλό για το συνολικό ποσό (400e μαζί με το ποδήλατο)! και είχε τελική 45 χλμ σε χωρίς κλίση δρόμο για 1 ώρα περίπου. Έμεινα τόσο ενθουσιασμένος που είπα να το αναμβαθμίσω έτσι αγόρασα 1200 W μοτέρ 48V πήρα και δεύτερη μπαταρία και αντίστοιχο controller. Μόνο που για να μην αγοράσω ακριβό προτίμησα δυστυχώς κινέζικο απο το ίδιο μαγαζι που μου είχε στείλει και τον πρώτο. Το αποτέλεσμα ήταν ένα χάλι! Τα σύνδεσα όλα μαζί στην αρχή υπολειτουργούσε και μετα κόλησε σε τέρμα γκάζι με αποτέλεσμα να μην έχω δέσει καλά το μοτέρ και αυτό να αρχίσει να στριφογυρνάει στο διαμέρισμα και να τα κάνει όλα άνω κάτω! Τέλος καλό είμαι σώος! Εννοείτε οτι τους έστειλα email με την κατάσταση και μου είπαν πως θα μου στείλουν άλλο ελεγμένο δωρεάν και συγνώμη για την ταλαιπωρία κτλπ... Έτσι μπήκα στον πειρασμό να τον ανοίξω να δώ τι έχει μέσα! Να σας πώ οτι δέχεται σήμα απο Hall Effect το οποίο είναι στο χερούλι σαν γκάζι,
Τώρα μπορείτε να μου πείτε τι να κοιτάξω μήπως και μπορώ να τον επισκευάσω ? Τι να μετρήσω στην πλακέτα ? Λογικά πρέπει να δουλεύει με PWM Τα χοντρά καλώδια πάνε στην μπαταρία το μπλέ στο μοτέρ ενω το + είναι κοινο και για τα δύο. Οι πυκνωτές είναι 470μF