Έχει ο αδερφός μου πρόβλημα με μια μπαταρία αυτοκινήτου και με ρώτησε, οποτε με τη σειρα μου ρωταω κι εγώ εδώ.
Απο οτι μου είπε την έβγαλε απο το αμάξι να την φορτισει και την ακούμπησε κάπως δυνατά κάτω (του ψιλογλυστρησε), αλλά δεν έγινε κάτι, εμφανές έστω. Την έβαλε να φορτισει και μετα απο κάποια ωρα άκουσε κάτι σαν να "σφυρίζει" απο την μπαταρία...και κοιτάζοντας πιο προσεκτικά είδε οτι το "σφύριγμα" προέρχεται απο το σημειο στην παρακατω φωτογραφια που μου έστειλε, καθώς και οτι απο εκεί "ξερναει" σταγονίδια υγρού κατα τη φόρτιση:
Όταν πιεζει το πανω μέρος της μπαταρίας ή καλύπτοντας το σημείο εκείνο με κάτι, το "σφύριγμα" σταματά (αρα λογικά θα σταματουν και τα σταγονίδια υγρού). Αρα κάτι παιζει εκεί στην ένωση του καπακιού με το κάτω μέρος της μπαταρίας.
Κι η ερωτηση ειναι...σαν τι υλικό θα μπορούσε να μπει εκει, ώστε να σταματήσει αυτό το πρόβλημα; Μας πέρασε απο το μυαλό εποξικη κόλλα, αλλά δεν ξέρω πως θα συμπεριφερθεί με το υγρό της μπαταρίας. Εσείς τι λέτε για την εποξικη; Αν όχι, κάποια αλλη ιδέα; Εγώ σκέφτηκα μέχρι και ρίξουμε στο σημείο εκείνο λίγο λιωμένο πλαστικό και να το σφραγίσει. Αυτό πως σας ακούγεται;