Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 15

Θέμα: ενισχυτης

Το avatar του χρήστη ΜΑΝΘΟΣ1988
    Μέλος
    Όνομα
    Μανθος
    Περιοχή
    Κεντρικη μακεδονια

Question ενισχυτης

παιδια επεσε στα χερια μου αυτος ο ενισχυτης εχει τιναξει πυκνοτες και απο οτι μετρησα εχει κάνει και κατι στην προενισχυση θελω καποιο σχεδιο για να φτιαξω αλλον με τα ιδια τρανζιστορ ο μετασχηματιστης και τα τρανζίστορ ειναι καλα τη λετε ειναι τα 2SD2155 & 2SB1429 ΕΙΝΑΙ Ο ΙΝΚΕL ΜΑ-420 ΘΑ βρουμε κανα σχεδιο..? IMG_4795.jpgIMG_4796.jpg

Μέλος
    Όνομα
    Μανθος
    Περιοχή
    Κεντρικη μακεδονια

Προεπιλογή

τοσο σπανια τρανζιστορ ειναι κανεις δεν εχει καποιο σχεδιο?

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Γιατί δεν προσπαθείς να τον επισκευάσεις?

Τα τρανζίστορ πιστεύω πως ταιριάζουν και σε άλλα σχέδια ενισχυτών.... Κοινώς το κλασικό "μπαστάρδεμα" που το τιμάνε απανταχού Έλληνες με μικροπαραλλαγές στο κύκλωμα!

Μέλος
    Όνομα
    Μανθος
    Περιοχή
    Κεντρικη μακεδονια

Προεπιλογή

δεν μπορεσα να βρω το προβλημα στην προενισχυση μια δουλευε μια οχι εκαψα και 2 ηχεια και ειπα δεν ξανα κανο δοκιμες ψαχνο καποιο κυκλωμμα με αυτα τα τρανζιστορ εχεις υποψη σου καποιο?

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Χωρίς να είμαι σίγουρος βέβαια βρήκα αυτό το κύκλωμα, αν αλλάξεις όμως μόνο τα τελικά τρανζίστορ και ίσως drivers (50watt οδήγηση απο τους drivers που αναφέρει το σχέδιο, άουτς!)....

http://sound.westhost.com/project68.htm
    300W Subwoofer Power Amplifier Project 68

Απο τον Rod Elliot (ESP)

Εξόδου έχει τα: MJL4281A (NPN) και MJL4302A (PNP) που είναι κάπως παραπλήσια με τα δικά σου. Μόνο που τα MJL είναι 230watt/230vDC ενώ τα δικά σου 150watt/180vDC
    Στα αμπέρ και τάση εκπομπού/βάση είναι ίδια (15A/5.0V)
    Επειδή πιστεύω πως θέλεις ένα δυνατό κύκλωμα κατ'εμέ αυτό είναι το ιδανικό γιατί μπορεί να παίξει και σε 4Ω και σε τάση απο +/-56vDC έως +/-70vDC.

Τον συγκεκριμένο ενισχυτή ΔΕΝ τον έχω κατασκευάσει ούτε τον έχω ακούσει αλλά απο τα λεγόμενα του Rod Elliot σε mail που του έστειλα μου πρότεινε το συγκεκριμένο σχέδιο για έναν τελικό που ήθελα να χει "γκάζια" με τρανζίστορ εξόδου 2SC3281 και 2SA1302, πιθανότατα όμως αυτός ο ενισχυτής να μπεί στον τελικό αυτοκινήτου που ετοιμάζω με τα τρανζίστορ εξόδου που προανέφερα.....

Το avatar του χρήστη east electronics
    Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

Danza .... εχω την εντυπωση πως τρεχεις με χιλια το οποιο ναι μεν καλο ειναι αλλα θεωρω σιγουρο οτι αν συνεχισεις ετσι θα σκονταφτεις συνεχως ....Θα μου πεις αν δεν καψεις δεν θα μαθεις το οποιο σωστο ειναι αλλα να δουμε μηπως το προλαβουμε ????

Αρχικα ο Ρ68 ειναι ενισχυτης ταξης ΑΒ+Β αυτ σημαι νει οτι για χρηση hifi ειναι μαλλον ακαταληλος ..οχι οτι παιζει ασχημα αλλα δεν ειναι και οτι καλυτερο ....Αντιθετα κανει εξαιρετικο ενισχυτη για subwoofer τα οποια δεν εχουν αναγκη απο υψηλες ταχυτητες κλπ κλπ .

Δευτερον ενω ο Ρ68 ειναι ενα τελεια σχεδισμενο μηχανημα για τον σκοπο που φιαχτηκε υστερει στο οτι δεν εχει κανενα απολυτως κυκλωμα προστασιας ( δεν εννοω DC protection το οποιο μπαινει και εξωτερικα ) εννοωvi limiter η αλλη πιο εξελιγεμενη μεθοδο ...αυτο σημαινει οτι αν τον σπασεις την ενισχυτη δεν θα το συχωρεσει και θα τα παρεις στα χερια ( μια παραμετρος την οποια πρεπει να παρεις σοβαρα υποψιν σου )

Τριτον εδω και δεκα χρονια σε ολο το δικτυο εχουν φαει τα λυσακα τους να φωναζουν να μην αγοραζουμε 2SC3281 και 2SA1302....... μια και απο το 98 και μετα οτι εχει βγει ειναι μαιμου ...εσυ εχεις καβατζωθει απο τοτε ? τα πετυχες καπου σε στοκ ? ειναι μαυρα και πρασινα ? γιατι αν ειναι μονο μαυρα ειναι σιγουρα μαιμου....

Για ξαναδες τα.....

Τελος το ινκελ αν δεν εχει πολυ σοβαρες ζημιες μπορει και να αξιζει να το μαζεψει καποιος γιατι ακομα και ψιλομαμπα να ειναι σαν ενισχυτης τουλαχιστον εχει ολα τα παρελκομενα γυρω του οπως λιμιτερ και προστασιες και αρα εχει πολυ περισσοτερες πιθανοτητες να λειτουργει με πολυ περισσοτερη ασφαλεια απο ενα ντουικο ....
    SERVICE ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΗΧΟΥ
    east_electronics@yahoo.gr
    www.eastelectronics.gr ε

Μέλος
    Όνομα
    Μανθος
    Περιοχή
    Κεντρικη μακεδονια

Προεπιλογή

τι να πο αν βρω ανταλακτικα θα ξανα κανο μια προσπαθεια οποσδηποτε θελω να εχω προστασια στον ενισχυτη...

Προεπιλογή

Σάκη,στον P68 , ΑΒ είναι εκεί στα drivers και Β είναι στα εξόδου? Οι τάξεις ΑΒ1 και ΑΒ2 που έχω ακούσει τι είναι ?

Το avatar του χρήστη east electronics
    Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

παρομοιες καταστασεις ////

ανταλακτικα για αυτο υπαρχουν τα παντα .... απλα πρεπει να εισαι παρα πολυ προσεκτικος αν θα βαλεις αντιστοιχιες καπου δυσκολα πολυ θα σου ταιριαξουν ....
    SERVICE ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΗΧΟΥ
    east_electronics@yahoo.gr
    www.eastelectronics.gr ε

Το avatar του χρήστη materatsi
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Γαστουνη Ηλειας

Προεπιλογή

Εχω επισκευασει τον συγκεκριμενο ινκελ,το προβλημα ηταν σε ενα ολοκληρωμενο την πλακετα τον υποδοχων εισοδου,κοντα στον πισω νικελενιο διακοπτη,δεν θυμαμαι στοιχεια.Και το επομενο αφου λειτουργησε,υπηρξε υπερβολικη σταθερη θερμοκρασια στα τρανζιστορ εξοδου σε ηρεμια και σε φορτιο.Τελικα η ο τυπος που τον ειχε,πειραματιστηκε αρκετα ωστε το ρευμα ηρεμιας να ειναι αλλαγμενο,η τα τριμμερ εκαναν γυρω,γυρω ολοι.Τελος εγινε τρυπα πανω στο καπακι για την τοποθετηση ventilated 220v με σητα προστασιας ,γιατι καθως δοκιμασα να συνδεσω 12v ανεμιστηρα (σε σταθεροποιητη) με τις πιο χαμηλες τασεις που βρηκα,νομιζω 15v, μα δεν επαρκουσε η ενταση.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας