Καλημέρα σας. Έχω ένα κλιματιστικό lg art cool A12AW1 12000btu ( είναι το τετράγωνο με τον πίνακα ζωγραφικής ) και πρόσφατα ενώ το άναψα , άνοιξαν οι περσίδες χωρίς να βγάζει αέρα και μετά από 7-8 λεπτά έκλεισε μόνο του και άρχισε να αναβοσβήνει ένα πράσινο φωτακι 6 φορές. Το έκλεισα από τον πίνακα , το ξανά άνοιξα αλλά πάλι τα ίδια. Φώναξα τεχνικό της lg ο όποιος με το που είδε το φωτακι μου είπε ότι είναι η πλακέτα της εξωτερικής μονάδας η οποία κοστίζει 350 € + εργατικά 50 €. Του είπα ότι το μηχάνημα έχει δουλέψει ελάχιστα αλλά μου είπε ότι αυτό το πρόβλημα προκύπτει ανεξάρτητα από τη χρήση λόγω αλλαγών στη τάση του ρεύματος (πολύ συχνές εδώ στο Ηράκλειο ). Το θέμα είναι ότι δεν μου έδωσε καμία εναλλακτική επιλογή. Διαβάζοντας εδώ στο howtofixit διαπίστωσα ότι θα μπορούσα ενδεχομένως να επισκευάσω την πλακέτα με πολύ χαμηλότερο κόστος. Αυτά που θέλω να ρωτήσω είναι τα εξής: 1) η πλακέτα στο δικό μου μοντέλο επισκευάζεται ? 2) αν ναι σε τι είδους επαγγελματία θα πρέπει να απευθυνθώ ? Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.