Καλημέρα. Μπορεί κάποιος να μου πει τι είναι αυτό? Είναι από Lap Top Turbo-X (Clevo δηλαδή) W251HN.
20170218_122807.jpg
Ευχαριστώ εκ των προτέρων ...
Καλημέρα. Μπορεί κάποιος να μου πει τι είναι αυτό? Είναι από Lap Top Turbo-X (Clevo δηλαδή) W251HN.
20170218_122807.jpg
Ευχαριστώ εκ των προτέρων ...
Το διάβασα το datasheet. Αυτό που δεν κατάλαβα ειναι εάν είναι programmable ή όχι.
Είναι φυσικά. Τι άλλο μπορεί να κάνει μια σειριακή 32mb μνήμη αν δεν μπορεί να προγραμματιστει;
Δηλαδή μια απλή αντικατάστασή του δεν θα μου λύσει το πρόβλημα. Με δεδομένο ότι δεν θα μπορέσω να βρω τον κώδικα (προφανώς), υπάρχει κάτι που να μπορώ να κάνω, ή πάω για MoBo (εάν βρω φυσικά) ????
age80 (05-04-17)
το BIOS ειναι. γιατί θες να το αλλάξεις?
Η ιστορία έχει ως εξής. Το LapTop ανήκει σε έναν πολύ καλό μου φίλο, ο οποίος εχθές του έριξε νερό (πολύ, λίγο δεν ρώτησα). Έσπευσε να βγάλει τη μπαταρία και το δίσκο από επάνω, αλλά ήταν μάλλον αργά. Η μόνη ένδειξη που είχα οπτικά τουλάχιστον (γιατί εδώ στο σπίτι έχω ελάχιστα εργαλεία), ήταν αυτό το "σκάσιμο" στο chip, και θεώρησα ότι μάλλον "χαιρέτησε". Από εκεί και πέρα μόλις βεβαιώθηκα ότι στέγνωσε, του έδωσα παροχή και οι μόνες ενδείξεις που είχα ήταν το Power on Led στο Power on button, και το led του WiFi. Καμία άλλη ένδειξη (ούτε το fan δεν γυρίζει).
δεν εχει σκάσιμο. τα μαρκάρουν συνήθως με μπογιά απο το εργοστάσιο ετσι.
θέλει πλύσιμο να φύγουν τα άλατα και μετά να δεις ποια τάση λείπει κλπ...