Καλημέρα σε όλους. Έχω ένα πλυντήριο Bosch WOL 1650 (με την πόρτα από πάνω) και εδώ και μερικές μέρες μου κάνει το εξής: Όταν είναι να αδειάσει τα νερά, ακούγεται ένας πολύ έντονος θόρυβος (σαν βουητό - γρατσούνισμα), ο οποίος συνεχίζεται μέχρι να φύγουν όλα τα νερά (κάποιες φορές το κάνει -διακοπτόμενα- και κατά τη διάρκεια του στυψίματος). Δεν το κάνει πάντα, έχω την αίσθηση ότι αν το αφήσω π.χ. μία μέρα μετά είναι πιο πιθανό να μην το κάνει πολύ την επόμενη. Έχω τσεκάρει τη φτερωτή της αντλίας ότι είναι καθαρή και ο σωλήνας αποχέτευσης δεν είναι φραγμένος (τον έβγαλα από την αποχέτευση και τον άφησα να ρίξει τα νερά στη λεκάνη, και ενώ το νερό έφευγε ο θόρυβος ακουγόταν). Το πλυντήριο κατά τα άλλα ολοκληρώνει το πρόγραμμα και τα ρούχα είναι καθαρά και στεγνά.
Από ένα search που έκανα είδα ότι μάλλον θέλει αλλαγή η αντλία νερού. Για τι κόστος μιλάμε; Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι άλλο; Ρωτάω καθώς το πλυντήριο είναι παλιό, είναι ίσως καλύτερα να το αντικαταστήσω παρά να ξεκινήσω να δίνω ευρώ για διάφορα...
Ευχαριστώ πολύ!