ερωτηση εχω εναν Μ/Τ υψυλης παο philips tv 17pt1666 το εχω ξεκολησει απο το τυπωμενο πως κανω ελενχο για δω αν τα εχι παιξει και αυτος;
καθε βοηθεια ευπροσδεχτη
ευχαριστω
ερωτηση εχω εναν Μ/Τ υψυλης παο philips tv 17pt1666 το εχω ξεκολησει απο το τυπωμενο πως κανω ελενχο για δω αν τα εχι παιξει και αυτος;
καθε βοηθεια ευπροσδεχτη
ευχαριστω
κανεις που να ξερει ; μην τον αλλαξω τσαμπα
Εχω κι εγω ακριβως το ιδιο θεμα με ενα βυθομετρο. Κατ αρχην, τροφοδοτησε την συσκευη χωρις τον μετασχηματιστη. Αν δεν εχεις το σχεδιο, θα πρεπει σε καποιο pad να βρεις μια ταση γυρω στα 150V.
Oσο αφορα στον ιδιο τον μετασχηματιστη, εγω τεσταρησα ωμικα αν το κοκκινο καλωδιο της υψηλης, ανταποκρινεται σε καποιο πιν του μετασχηματιστη, αν δηλαδη δεν εχει κοπει το τυλιγμα.
Τωρα, αν μπορεσεις να βρεις τον τυπο του μετασχηματιστη, τα πραγματα ειναι ευκολοτερα, μια που θα ξερεις ακριβως πως θα πρεπει να ειναι τα τυλιγματα του.
κοιτα το σχεδιο το εχω αλλα ειναι στα γερμανικα αλλα μαλλον δεν παζει και πολυ ρολο αυτο το εχω βγαλει εχω βρει καμμενο και το τρανζιστορ υψηλης και ενα ακομα οταν μετραω τα ποδια του μ/τ καποια δειχνουν βραχυκυκλωμενα στο ωμομετρο για αυτο τον ψαχνω αν εχει αρπαξει αυτος ισως οταν βαλω τα καινουργια ανταλακτικα τα ξανακαψει
thanks παντως για την απαντηση αν καποιος ξερει κατι παραπανω εχει καλος αλλιως με βλεπω να τον αλλαζω και αυτον
HR_80119.jpgΑυτό είναι το διάγραμμα του μ/σ σου και μόνο αυτό κάποιος μπορεί να σου δώσει λόγο των στοιχείων σου που είναι εντελώς ελλειπή,
αν θέλεις κάποια βοήθεια βάλε κάποιες φωτογραφίες από το service manual και ανάλυσε της μετρήσεις σου (έτσι θα βρεθούν αρκετή να σε βοηθήσουν) χωρίς να κάνουν τον uri geller.
φιλε υπαρχει ιδικο οργανο που μετραει μτχ υψηλης παρ ολ αυτα εγω 20 χρονια στο επαγγελμα αυτο δεν το εχω αγορασει...
Εσυ παρ ολ αυτα κανε το εξις...βγαλε το τρανζιστορ υψηλης και στο τυπομενο στην βαση/συλεκτη βαλε μια λαμπα 220 βολτ πυρακτοσεως...αν σ αναψει το πιο πιθανο να σε φταιει ο μτχ.
Ιστορικα να σε πω οτι οι Φιλιπς κανε μτχ υψηλης..
Ευχομαι να σε βοηθισα..
ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ (20-09-11)
σπύρο τον HR8342 πρέπει να φοράει το σασί είναι το L01.2EAA
οπως εγραψα και παραπανω εχει καμμενα σιγουρα 2 τρανζιστορ το BUT11APX ( 7402) και το bd 137 (7435) ps philips.png
το σασι ειναι L01.2E μετρησεις δεν υπαρχουν καθως ο μ/τ δεν ειναι πανω στο κυκλωμα τον εχω βγαλει λογω τον καμμενον τρανζιστορ για ελενχο
καποια βοηθεια για το αν εχει αρπαξει ο υψηλης υπαρχει η τα αλλαζω ολα και βλεπουμε