Έχω ένα, κατά τη γνώμη μου, πολύ περίεργο πρόβλημα με τον φορητό που πρόσφατα βρέθηκε στα χέρια μου με περιγραφή εντελώς νεκρό.
Ένα Asus A6000. Βρήκα το jack της τροφοδοσίας σπασμένο. Αφού δεν κατάφερα να αποσπάσω όλο το κάτω πλαστικό κάλυμμα κόλλησα στους αντίστοιχους ακροδέκτες της μητρικής πλακέτας δύο καλώδια και τα οδήγησα σε έναν παρόμοιο θηλυκό jack και συνέδεσα το τροφοδοτικό (είχα πάρει με το πολύμετρο πολικότητα πριν). Πλέον άρχισε να φορτίζει.
Από εδώ ξεκινούν 3 σενάρια τα οποία επαληθεύτηκαν ξανά και ξανά και ξανά.
Σενάριο -1
εάν εκκινήσω το φορητό με το τροφοδοτικό του στη πρίζα τότε παντα μα πάντα σε 1,5 δευτρερόλεπτο πέφτει εντελώς η λειτουργία του αφού πρώτα πάρει απίστευτες στροφές το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών (ο επεξεργαστής απάγει τη θερμότητα με ψύκτρες). Σημειωτέον μετά από πάρα πολλές επαναλήψεις σκέφτηκα και δοκίμασα με ένα άλλο τροφοδοτικό από καινούριο φορητό χωρίς προβλήματα (με ίδια τάση φυσικά 19,8 ) και παρουσίασε ακριβώς τα ίδια.
εάν εκκινήσω με την μπαταρία μόνο (φορτισμένη φυσικά) τότε διακλαδωνόμαστε σε 2 σενάρια με λογική συνθήκη την μη χρήση του τροφοδοτικού (αλλά της μπαταρίας) ΚΑΙ (συζεκτικά) με δεύτερη απίστευτη συνθήκη το mode λειτουργίας των windows xp !
Σενάριο -2
εάν επιλέξω την ασφαλή λειτουργία (μη φόρτωση του driver της κάρτας γραφικών ... (...) ... (...) τότε το φορητό εργάζεται απρόσκοπτα εσαεί και έως να τελειώσει η μπαταρία ! (το ανεμιστηράκι λειτουργεί αθόρυβα σε νορμάλ στροφές)
Σενάριο -3
εάν επιλέξω την νορμάλ λειτουργία (κανονική φόρτωση όλων των drivers ...) τότε κάπου μεταξύ της εμφάνισης του logo των windows και την είσοδο του χρήστη αρχίζει το ανεμιστηράκι και παίρνει άσχημες στροφές (για το καλό του και φυσικά πέφτει το σύστημα σε 1,5 δευτερόλεπτο το πολύ...
Εάν δεν υπήρχε το σενάριο -2 τότε θα προέβαινα σε αυτό που μου πρότεινε φίλος να κόψω και να συνδέσω σε σειρά στο συν στο ανεμιστηράκι (brassless) μία βατική αντίσταση κάποιων Ωμ (δεν θυμάμαι πόσα) αλλά να που "γυρίζει" το αναθεματισμένο σενάριο-2 και θολώνει τα νερά μέχρι που τα κάνει λάσπη ...
Εάν έχει κανείς καμιά ιδέα τον ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων...