καλησπερα σας μολις εκανα μια επισκευη σε εναν koda 266A και αντιμετοπιζω το εξης προβλημα.Μ ου ζεσταινει το ενα απο τα 3 αλλαγμενα τρανζιστορ 2 sc 5200 επισης αλλαχθηκαν και τα 2Ν 5551 kai 5401
καλησπερα σας μολις εκανα μια επισκευη σε εναν koda 266A και αντιμετοπιζω το εξης προβλημα.Μ ου ζεσταινει το ενα απο τα 3 αλλαγμενα τρανζιστορ 2 sc 5200 επισης αλλαχθηκαν και τα 2Ν 5551 kai 5401
πολλα μπορει να φταινε που ζεστενεται το ενα
1) να μην ειναι ματσαρισμενα τα τρανζιστορ οποτε αυτο που ζεστενεται να λειτουργει σε μεγαλυτερο ρευμα ηρεμιας
2) το προβλημα να ερχεται απο τα οδηγα που αλλαξες
3) να μην ειναι γνησια
4) να εχει εχει ανοιξει καποια αντισταση πολωσης του συγκεκριμενου τρανζιστορ
σε καθε περιπτωση πρεπει να βρεις γιατι ζεστενεται αλλιως θα υπαρξει προβλημα
οτα λεμε ζεστενεται περισσοτερο παιζει ρολο και το ποσο ζεστενεται σε σχεση με τα αλλα
Τα drivers και αντιστάσεις/διόδους εκεί γύρω τα τσέκαρες όλα ότι είναι καλά;
Γιααα φέρε το κοφτάκι...
Τι πα να μετρήσεις βρε ζώον,δεν είναι στο ρεύμα!
ναι εχουν ιδιες μετρησεις με το αλλο καναλι.Υποπτευομαι οτι μπορει να φταινε τα εξοδου 2SC 5200 που ειναι γνησια η καλης ποιοτητας και απο οτι εχω δει εδω φορανε 2 ης ποιοτητας εξοδου
απο που εγινε η αγορα τους
εδω απο ελλαδα acdc shop
σε τετοια μηχανηματα τα τρανσιστορ εξοδου πρεπει να ειναι ιδια .....Περιεργως μας ενδιαφερει η ποιοτητα αλλα κυριως μνας ενδιαφερει να ειναι ιδια Αν πας σε αυτο να βαλεις πρωτης ποιοτητας τρανσιστορ ανμικτα με τα δικα του που ειναι δευτερης ποιοτητα εχεις τετοια θεματα ..... Αν βαλεις τιποτα του κωλου με 1,5 ευρω το ενα εχεις και παλι τετοια προβληματα και συν ολα τα αλλα αυτα σε πραγματικο φορτιο ηχεια και μουσικη θα καουν στο πενταλεπτο
Πας ΦΑνο αγοραζεις τετραδα τρανσιστορ η εξαδα δεν ξερω τι εχεις με 5 ευρω το ενα και καθαριζεις
και αν θες να εισαι και μαγκας κανεις και μετατροπη την πολωση απο σταθερη σε ρυθμιζομενη και ξερεις ακριβως τι σου γινεται
Να σημειώσω ότι πριν κάποια χρόνια όταν κατασκεύαζα τελικούς μου είχε επιτρέψει ο Φανός να ζευγαρώσω τρανζίστορ από το συρτάρι του, κι έτσι να αγοράσω ζευγαρωμένα τρανζίστορ από το κατάστημα. Εχουν περάσει κοντά 15 χρόνια. Δεν έχει γυρίσει κανένας τελικός για επισκευή.Κάθε 5 χρόνια τους αλλάζω μόνο ανεμιστήρες.Φυσικά αυτό έγινε αφ΄ενός μεν διότι υπάρχει εμπιστοσύνη αφ΄ετέρου τα χρήματα ήταν πολλά και ο Φανός βασικός προμηθευτής.Αυτό που θέλω να τονίσω είναι το ζευγάρωμα των τρανζίστορ είναι πολύ σημαντικό.
Ατάκα 1η.......Οχι ...Οχι .....Απλά το άνοιξα μήπως έφυγε κανένα καλωδιάκι.
Ατάκα 2η....... Οχι ... Οχι ....Απλά το άνοιξα μήπως είχε καεί κάποια ασφάλεια.
εμ ετσι ειμαστε στην Ελλαδα μπακαληδες ..... αγοραζεις 100τρανσιστορ και εχεις να κανεις την δουλεια σου
Νσ συμπληρώσω 5) να μην εχει τοποθετηθει σωστά στην ψυκτρα, μου εχει τυχει να πάει σκουπίδακι ανάμεσα σε μικα και τρανζίστορ...
Βρίσκεται εύκολα συγκρίνοντας τις τάσεις επι των wattικών αντιστάσεων, αν ειναι παρόμοιες τοτε παιζει αυτο που λέω...
Στάλθηκε από το FIG-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk