Γεια σας , έχω ένα τροφοδοτικό - ρυθμιστή φόρτισης μπαταριών μολύβδου οξέως , όπου με αυτό φορτίζω ένα ηλεκτρικό σκούτερ . και έχει 4 μπαταρίες σε σειρά 12V = 48V
Προκαταβολικά σημειώνω ότι πριν τον βάλω τον ρυθμιστή φόρτισης στην μπριζα . έβαζα και ένα ψηφιακό ενδεικτικό όργανο (εξάρτημα συσκευή) που μου δείχνει ανέκαθεν τα βαττ που τραβάει ανά πάσα στιγμή ο φορτιστής μου προς τις μπαταρίες .
Και αυτό το έβαζα μόνο και μόνο για να ενημερώνομαι πότε περίπου έχει φορτίσει καλά η μπαταρία ... π.χ.
όταν ήταν άδειες οι μπαταρίες και έβαζα τον ρυθμιστή φόρτισης ... έβλεπα το (βαττόμετρο ) στην συσκευή στην αρχή να τροφοδοτεί με π.χ. 190 W
και όσο περνούσε ο χρόνος αυτό το (Βαττόμετρο) μου έδειχνε και την μείωση της ανάγκης προς φόρτιση σε βατ.
Δηλαδή μετά από λίγη ώρα έβλεπα να τραβάει 170 W .... 150W κτλ .... μέχρι που έφτανε να τραβάει 4W .... όταν πια είχαν σχεδόν φορτίσει πλήρως και ικανοποιητικά οι μπαταρίες.
Όμως τον τελευταίο καιρό παρατηρώ το εξής ανάποδο .
Όταν βάζω να φορτίσω και πάλι τις άδειες μπαταρίες .... το Βαττόμετρο μου δείχνει στην αρχή 60W !!!!! ..... και όσο περνάει ο χρόνος αυτό ανεβαίνει προς τα πάνω !!! δηλαδή 70w ... 100W ... και φτάνει στα 190 W και μένει εκεί μόνιμα !!!! . Τι στο καλό συμβαίνει? μια υποψία που έχω , είναι μήπως οι μπαταρίες παρέδωσαν πνεύμα ? Δεν ξέρω τι να πω
Επιπλέον παρατηρήσεις μου είναι
Ότι αυτός ο φορτιστής έχει επάνω του ένα ενδεικτικό λαμπάκι που όσο φορτίζει και είναι σχετικά άδειες οι μπαταρίες δείχνει κόκκινο .... και όταν πια έχουν φορτίσει οι μπαταρίες μου ... το ίδιο λαμπάκι γίνεται πράσινο (οκ δηλαδή φορτισμένες) .... και παρόλα τα ανάποδα που βλέπω τελευταία .... ενώ μου δείχνει κάποια στιγμή (πράσινο υποτίθεται φόρτισαν οι μπαταρίες) .... το βαττόμετρο συνεχίζει να δείχνει 190W !!!!!!