καλησπέρα, έχω εδώ και καιρό πρόβλημα με τον αφηγραντήρα μου, το πρόβλημα είναι οτι παγώνει το ψυγείο που έχει μπροστά για να υγροποιεί τον αέρα με την υγρασία.. όλο το ψυγείο γίνετε κάτασπρο από τον πάγο (κανονικά έπρεπε να το κάνει νερό και να το πάει στο δοχείο συλλογής νερού. για την ώρα σταματάω την λειτουργιά του να ξεπαγώσει ο πάγος και τον ξαναλειτουργω μετά .Τον άνοιξα αλλά δεν βρήκα τίποτα παράξενο μέσα, κάτι καμένο ή ξεσυνδεμένο . έχει κανείς καμιά ιδέα τι μπορεί να είναι ? το μοντελο του είναι Singer ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ-ΙΟΝΙΣΤΗΣ-ΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ 2100 LCD
σε ευχαριστώ για την απάντηση, το φίλτρο είναι καινούριο και όσο αφορά τον ανεμιστήρα μου φαίνεται πως έχει τις ίδιες στροφές με παλιά. θα βγάλω τελείως το φίλτρο να δοκιμάσω και έτσι . καμιά άλλη ιδέα ?
Γι' αυτό παγώνει. Την απόψυξη πώς την έκανε; Έχει ηλεκτρονική πλακέτα που ελέγχει τα διάφορα μέρη του (σ' αυτή την περίπτωση θα έχει αισθητήριο θερμοκρασίας επάνω στα φύλλα του ψυχρού στοιχείου) ή έχει μηχανικό χρονοδιακόπτη απόψυξης;
1) στην 3η φωτο δεξιά από τα δάκτυλα σου φαίνεται ένα εξάρτημα μαύρο και κάτω (στο άσπρο πάτωμα του στοιχείου ) με κόκκινο - μαύρο καλώδιο .. και πάνω στο τοίχωμα βλέπω σημάδια καρβουνιές? ρίξε μια ματιά εκεί αν είναι αυτό που υποψιάζομαι για κάψιμο μήπως είναι αισθητήρας ?
Δίπλα στο αρμαφλέξ (από το στοιχείο) φαίνεται εκεί κάτι κουλουριασμένο .. μπορείς να δεις τι είναι εκείνο?
Ναι ιονιστής είναι όντως. για το 2) άσχετο.. που στο διάολο αντιλαμβάνεται (για το αισθητήριο θερμοκρασίας) που αναφέρει και στο #6 . πάντως από τις φωτογραφίες ως φαίνονται δεν έχει αισθητήριο (ή μπορεί να έχει αλλά να είναι σε άλλο σημείο) .. μηχανικό χρονοδιακόπτη απόψυξης ? ούτε τέτοιο φαίνεται να έχει. μπας και κόλλησε κάποιο ρελέ? στην πλακέτα?