Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας και καλή χρονιά!!!!
Την περασμένη εβδομάδα κατάλαβα πως ήρθε η ώρα να συντηρήσω το κλιματιστικό μου (ένα Fujitsu asya24lcc inverter),διότι δεν έβγαζε αρκετή ζέστη συγκριτικά με άλλες φορές.Οπότε κάλεσα τεχνικό, ο οποίος κατά την συντήρηση διαπίστωσε πως θέλει συμπλήρωμα στα υγρά του.Συμπλήρωσε λοιπόν αυτό που έλειπε και για δυο μέρες μπορώ να πω, πως το μηχάνημα φυσούσε!!!!
Μετά από δύο μέρες όμως ξαφνικά εκεί που δούλευε ωραία και καλά σταμάτησε να δουλεύει!!!Αρχικά νόμιζα πως σταμάτησε για να κάνει <<ξεπάγωμα...>>.Τελικά μετά από μισή ώρα διαπίστωσα πως δεν δούλευε η εξωτερική μονάδα!!!!!
Ξαναφέρνω τον τεχνικό που μου έκανε συντήρηση και αφού έκανε έλεγχο μου είπε πως μάλλον είναι η πλακέτα ή ο συμπιεστής!!!!! Δηλαδή;τον ρωτάω αλλάζουμε πλακέτα και αν δεν δουλέψει είναι ο συμπιεστής;;;;Κόστος αλλαγής 180 euro περίπου...Καλώς λοιπόν θα το σκεφτώ και θα επικοινωνήσω μαζί σου...
Επειδή κάτι δεν μ άρεσε η ''διάγνωση'' είπα να πάρω και μια δεύτερη γνώμη από το εξουσιοδοτημένο service αυτή την φορά.Αφού λοιπόν ενημέρωσα τον τεχνικό για το τι εργασίες έγιναν προχώρησε ο άνθρωπος σε μέτρηση υγρών....βρέθηκε 1 κιλό παραπάνω υγρό από το κανονικό!!!!!!!!! Διάγνωση:Μάλλον ο συμπιεστής...
Φυσικά ο πρώτος τεχνικός δεν αναγνωρίζει πως η βλάβη οφείλετε στα παραπάνω υγρά και επιμένει για πλακέτα!!!!
Καμιά ιδέα μπας και σώσουμε τον ασθενή;;;Δεν θέλω να πετάξω το μηχάνημα!!Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας και συγνώμη αν σας κούρασα...