Ο φίλος μας μου έφερε το board να του κολλήσω τον tokin 907 που αγόρασε από κινέζικο μαγαζί από ebay. Του τον κόλλησα και έφυγε για να τον δοκιμάσει στο laptop. Την επομένη μου στέλνει μήνυμα ότι το laptop δεν ξεκινάει καθόλου. Του απαντάω να μου φέρει όλο το laptop. Ο φίλος μας και συμπαθέστατος Ηλίας μου το φέρνει, ελέγχω το board βλέπω ότι προσπαθεί να ξεκινήσει, τραβάει 0,70 amper και σταματάει. Ελέγχω τα coils στον ADP3208 (VCC_CORE regulator) και βλέπω δεν έχει τάση. Ξεκολλάω τα coils και βλέπω ότι κατι πάει να γίνει, η τάση ανεβαίνει σιγά σιγά και φτάνει τα 0.58v, και πάλι όμως όχι σωστή τάση. Του ζητάω να κολλήσουμε και τον δεύτερο tokin (είχε πάρει δύο) αφού ελέγχω το ESR του και φαίνεται ότι είναι εντάξει. Τον κολλάμε και πάλι τα ίδια. Λέω (παρότι δεν πίστευα να κάνει καμμία διαφορά) να ξεκολλήσω το bios ic και να φορτώσω καινούργιο bios. Το κάνω και πάλι τα ίδια. Προτού αρχίσω να το ψάχνω με τον regulator αποφασίζω να του αλλάξω τον tokin με έναν από αυτούς που κρατάω stok. Τον κολλάω και
. Γαμημ..... κινέζε ακόμα και στους tokin κάνεις μαμουνιές.
Συμπέρασμα .... ελέγχεις πολύ καλά από ποιόν κινέζο αγοράζεις ανταλλακτικά για να μην παιδεύεσαι άδικα.