Καλησπέρα , καλώς σας βρήκα.
Μετά από ένα ηχηρό "Τσαφ" σταμάτησε να λειτουργεί ο διάδρομος γυμναστικής μου. (Proteus MTM-5600)
Το πρόβλημα το εντόπισα σε βραχυκύκλωμα σε ένα MOSFET ισχύος (IRFP450a) στην πλακέτα του (KING-1 BC-1070(6)).
Άλλαξα και τα δυο καθώς έχει δυο σε παράλληλη σύνδεση.
Πριν τις δοκιμές έλεγξα (όσο μπορώ και γνωρίζω) και την υπόλοιπη πλακέτα και βρήκα βραχυκυκλωμένη μια διπλή δίοδο με κοινή κάθοδο (FEP30JP) και ένα PNP τρανζίστορ που συνδεόταν απευθείας στα MOSFET (το Emitter του τρανζίστορ στην Gate των MOSFET).
Μετά από την αλλαγή τους έκανα δοκιμή στον πάγκο με τα χειριστήρια και την καλωδίωση του διάδρομου και με φορτίο μια λάμπα 220V πυρακτώσεως.
Όλα λειτουργήσαν φυσιολογικά.
Αφού τα τοποθέτησα όλα πάλι πάνω στον διάδρομο (και μετα από ένα καλό καθάρισμα σε τάπητα, ρουλεμάν, ιμάντες...) , λειτούργησε κανονικά για μια και μοναδική φορά.
Μετά από αυτή την μια φορά δεν ξαναλειτούργησε.
Τα ξαναέβαλα όλα στον πάγκο και έχω μετρήσει ότι μπορώ να μετρήσω και δεν βρήκα κάτι.
Το μόνο που δεν κατέχω είναι το κομμάτι της πλακέτας που συνδέετε με την πλακέτα χειρισμού του διαδρόμου και με την πλακέτα χειρισμού.
Στο κομμάτι του τροφοδοτικού έχει ένα 7805 regulator, ενα ΝΠΝ τρανζίστορ μια γέφυρα ανόρθωσης και μερικές αντιστάσεις, διόδους, πυκνωτές τα οποία τα έλεγξα όλα και είναι μια οκ.
Επίσης έχει ένα 12C505A το οποίο δεν έχω προγραμματιστή να το διαβάσω και δεν ξέρω και πως να το κάνω και τι .
Με την υπόλοιπη πλακέτα συνδέετε με ένα Optocoupler (Cosmo 1010 817) το οποίο εκτός το ότι το έλεγξα το αντικατέστησα μπας και ....
Δεν άλλαξε τίποτα , απλά δεν λειτουργεί .
Μετά από παρότρυνση φίλου βραχυκύκλωσα στιγμιαία τα PIN 3 και 4 του Optocoupler (την πλευρα του φωτοτρανσιστορ)και η πλακέτα έβγαλε έξοδο και λειτούργησε το φορτίο (Λάμπα).
Μετά από αυτό πιστεύω ότι το πρόβλημα πρέπει να είναι στην πλακέτα που χειρίζεται το τροφοδοτικό και όχι το τροφοδοτικό καθαυτό.
Δεν έχω σχέση με την έννοια του PWM και δεν μπορώ να το ελέγξω.
Η γνώσεις μου είναι περισσότερο ηλεκτρολόγου και πολύ λιγότερο ηλεκτρονικού.
Συγνώμη για το κατεβατό αλλά ήθελα να σας εξηγήσω τι έχω κάνει.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και οποιαδήποτε ιδέα είναι πολύτιμη για εμένα καθώς ο διάδρομος είναι παλιός μεν (ήταν) λειτουργικός και σε αρίστη κατάσταση δε.
Φωτογραφίες έχω για τα πάντα αν χρειαστεί να ανεβάσω απλά τώρα δεν τις έχω μαζί μου.
Ευχαριστώ και πάλι ,Γιώργος.