Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 7 από 7

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Θεσκη

Προεπιλογή ατομικός καυστήρας πετρελαίου ρίχνει την ασφαλεια στον πινακα ηλεκτρικου

Γειά σας, γραφτηκα στο φορουμ για συμβουλές για ένα πρόβλημα μου.

Έχω ατομικό καυστήρα πετρελαίου σε μια μικρή βεραντούλα στο πίσω μέρος του διαμερίσματός μου. Ο καυστήρας αυτός έχει υπάρξει αιτία για πολλή ταλαιπωρία σε όλα τα χρόνια που τον έχω, παρότι γινόταν τακτικές συντηρήσεις (ετήσιες) κι έχουν αλλαχθεί πολλά μέρη του, κάποια ακριβά.

Την τελευταία περίοδο έβαλα πετρέλαιο και τον άνοιξα για πρώτη φορά χωρίς συντήρηση -κακώς- οπότε ως ήταν αναμενόμενο μπλοκάρισε (εδώ μπλοκάρει μετά από συντηρήσεις). Κάλεσα συντηρητή, έκανε υποτίθεται την συντήρηση, και μόλις λίγες μέρες μετά είχα το επόμενο πρόβλημα, αυτή τη φορά με ρίξιμο και της μιας ασφάλειας στον πίνακα, μαζί με πάρα πολύ έντονο σπινθήρα που φώτισε όλο το χωλ (βασικά υποθέτω ότι έγινε βραχυκύκλωμα?). Όσο το καλοριφέρ συνέχιζε να είναι ανοιχτό, μάλιστα, η ασφάλεια δεν ανέβαινε χειροκίνητα (την ανέβαζα και πετούσε ξανά σπινθήρα και έπεφτε).

Ξανά κλήση στον ίδιο συντηρητή. Έλεγξε, άλλαξε το θερμοστάτη ισχυριζόμενος ότι αυτός προκαλούσε το βραχυκύκλωμα και ότι δεν είχαν βγει νερά ούτε κάτι άλλο που να προκάλεσε το πρόβλημα, πήρε και τον "εγκέφαλο" (συγγνώμη για τον ανόητο όρο, δεν ξέρω πώς λέγεται) του καυστήρα για έλεγχο. Επέστρεψε λέγοντας ότι όλα ήταν οκ και μου πήρε και 35 ευρώ (τα είκοσι για τον αναλογικό θερμοστάτη που αντικατέστησε, τα άλλα εργατικά) καπάκι στα χρήματα που είχε πάρει για την προηγούμενη συντήρηση.

Εμένα το ύφος του και ο τρόπος του μου προκάλεσαν κάποιες υποψίες ότι δεν ήξερε τί έκανε (αν ήταν ο θερμοστάτης γιατί έλεγχε και το άλλο εξάρτημα? σ'αυτό το ερώτημα μου απάντησε "τον έλεγξε μήπως τυχόν τα βραχυκυκλώματα με την ασφάλεια του είχαν κάνει ζημιά). Όμως για λίγα λεπτά που ο συντηρητής ήταν παρών ο καυστήρας λειτουργούσε κανονικά (ενώ προτύτερα αμέσως έριχνε την ασφάλεια).

Τον έσβησα καθώς είχα και φόβο πρόκλησης βλάβης σε συσκευές/υπολογιστή κλπ και τον ξανάνοιξα 5 μέρες μετά που έκανε κρύο.

Προς πολύ λίγη μου έκπληξη... ακριβώς τα ίδια. Μόλις λίγα λεπτά μετά τη λειτουργία τσαφ και η ασφάλεια κάτω. Έσβησα τον καυστήρα και ανέβασα την ασφάλεια κανονικά.

Ξέρετε τί μπορεί να φταίει και τί πρέπει να κοιτάξω; Ο συγκεκριμένος συντηρητής αρχίζω να πιθανολογώ μήπως ΔΕΝ γνώριζε πού βρίσκεται η βλάβη και απλώς άλλαξε έναν θερμοστάτη για να δικαιολογήσει να πληρωθεί ξανά.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kepikarios : 01-02-16 στις 09:29

Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Σιγουρα την ασφαλεια ριχνει, οχι το ρελε; Ρωταω γιατι η μοναδα ειναι εκτεθειμενη σε εξωτερικο περιβαλλον, εκτος προδιαγραφων της, και ειναι πολυ πιθανο να εχει προβληματα με την υγρασια, ή ακομη και νερο απο βροχη ή χιονι.

Μέλος
    Όνομα
    Βασίλης
    Περιοχή
    Κερατσίνι

Προεπιλογή

Θερμοστατης να κανει βραχυκυκλωμα μου φαινεται δυσκολο εως αδυνατο παντως.
    Κατι αναλογο θα ελεγα για τον εγκεφαλο.αλλα 2-3 πραγματα μεινανε.

Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Περιοχή
    Καρδίτσα

Προεπιλογή

....τα δυο πιθανά εξαρτήματα που μπορεί να ρίχνουν ασφάλεια (10 αμπέρ), στον καυστήρα είναι το μοτέρ του και ο αυτόματος λειτουργίας του (αυτό που λες εγκέφαλο).
    ....ο αυτόματος διαθέτει θερμικά και επαφές που μπορεί να αλλοιωθούν με το χρόνο και να παραμένουν κλειστές κάποιες επαφές που προκαλούν και βραχυκύκλωμα.
    ...ένας τεχνίτης μπορεί να τις επαναφέρει , αλλά θα είναι προσωρινό.
    ...αν υπάρχει εκεί πρόβλημα ο αυτόματος πρέπει να αλλαχθεί οπωσδήποτε.

....στο μοτέρ μπορείς να κοιτάξεις μόνος σου γυρνώντας την φτερωτή του αέρα, με το χέρι, κι αφού ο καυστήρας παραμείνει κλειστός
    για πολύ χρόνο, και πριν τον βάλεις μπροστά, εννοείται...
    ...υπάρχει περίπτωση να κολλάει, και να τραβάει πολύ ρεύμα...

το μοτέρ είναι η μικρή πιθανότητα, ο αυτόματος είναι το πρώτο που ίσως φταίει.... άλλαξέ τον!

Προεπιλογή

Ειχα το ιδιο προβλημα απο ψυχρη κοληση στην φισα του αυτοματου. Εκανε βραχυκυκλωμα και εριχνε την ασφαλεια. Αλλαξα αυτοματο και ολα ΟΚ. Τι μαρκα καυστηρα εχεις?

Το avatar του χρήστη JOUN
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από kepikarios Εμφάνιση μηνυμάτων
    Προς πολύ λίγη μου έκπληξη... ακριβώς τα ίδια. Μόλις λίγα λεπτά μετά τη λειτουργία τσαφ και η ασφάλεια κάτω. Έσβησα τον καυστήρα και ανέβασα την ασφάλεια κανονικά.
    Αφου λες οτι την ριχνει μετα απο λιγο για κυκλοφορητη το κοβω..Ειναι το μονο εξαρτημα στον καυστηρα που δεν δουλευει αμεσως αλλα μετα απο καποια ωρα(οταν ζεσταθουν τα νερα και πιασουν 40 βαθμους)
    Για να βεβαιωθεις δες απο που παιρνει ταση ο κυκλοφορητης μεσα στον πινακα του καυστηρα και αφαιρεσε το καλωδιο της φασης(ειναι χρωματος καφε η μαυρο).
    Μετα δωσε ταση στον καυστηρα και δες αν ριχνει παλι ασφαλεια..Μην το αφησεις ετσι πολυ ωρα γιατι θα σου πεταξει το θερμικο και θα νομιζεις οτι χαλασε..
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε

7. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον JOUN για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

vasilimertzani (01-02-16)

Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Περιοχή
    Καρδίτσα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από JOUN Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αφου λες οτι την ριχνει μετα απο λιγο για κυκλοφορητη το κοβω..Ειναι το μονο εξαρτημα στον καυστηρα που δεν δουλευει αμεσως αλλα μετα απο καποια ωρα(οταν ζεσταθουν τα νερα και πιασουν 40 βαθμους)
    Για να βεβαιωθεις δες απο που παιρνει ταση ο κυκλοφορητης μεσα στον πινακα του καυστηρα και αφαιρεσε το καλωδιο της φασης(ειναι χρωματος καφε η μαυρο).
    Μετα δωσε ταση στον καυστηρα και δες αν ριχνει παλι ασφαλεια..Μην το αφησεις ετσι πολυ ωρα γιατι θα σου πεταξει το θερμικο και θα νομιζεις οτι χαλασε..
    ....δεν είχα προσέξει αυτή την λεπτομέρεια....!... πρώτη πιθανότητα ο κυκλοφορητής!...

Παρόμοια Θέματα

1. Καυστήρας πετρελαίου
    από antonis στο forum Υπόλοιπες Λευκές Συσκευές
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-11-16, 17:03
  2. [Κλιματιστικό] A/C CARREFOUR ριχνει ασφαλεια
    από brasidas12 στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 34
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-01-15, 04:10
  3. Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-12-14, 10:21
  4. [Κλιματιστικό] κλιματιστικο ριχνει ασφαλεια οταν δουλεψει στη ψυξη