Γειά σας, γραφτηκα στο φορουμ για συμβουλές για ένα πρόβλημα μου.
Έχω ατομικό καυστήρα πετρελαίου σε μια μικρή βεραντούλα στο πίσω μέρος του διαμερίσματός μου. Ο καυστήρας αυτός έχει υπάρξει αιτία για πολλή ταλαιπωρία σε όλα τα χρόνια που τον έχω, παρότι γινόταν τακτικές συντηρήσεις (ετήσιες) κι έχουν αλλαχθεί πολλά μέρη του, κάποια ακριβά.
Την τελευταία περίοδο έβαλα πετρέλαιο και τον άνοιξα για πρώτη φορά χωρίς συντήρηση -κακώς- οπότε ως ήταν αναμενόμενο μπλοκάρισε (εδώ μπλοκάρει μετά από συντηρήσεις). Κάλεσα συντηρητή, έκανε υποτίθεται την συντήρηση, και μόλις λίγες μέρες μετά είχα το επόμενο πρόβλημα, αυτή τη φορά με ρίξιμο και της μιας ασφάλειας στον πίνακα, μαζί με πάρα πολύ έντονο σπινθήρα που φώτισε όλο το χωλ (βασικά υποθέτω ότι έγινε βραχυκύκλωμα?). Όσο το καλοριφέρ συνέχιζε να είναι ανοιχτό, μάλιστα, η ασφάλεια δεν ανέβαινε χειροκίνητα (την ανέβαζα και πετούσε ξανά σπινθήρα και έπεφτε).
Ξανά κλήση στον ίδιο συντηρητή. Έλεγξε, άλλαξε το θερμοστάτη ισχυριζόμενος ότι αυτός προκαλούσε το βραχυκύκλωμα και ότι δεν είχαν βγει νερά ούτε κάτι άλλο που να προκάλεσε το πρόβλημα, πήρε και τον "εγκέφαλο" (συγγνώμη για τον ανόητο όρο, δεν ξέρω πώς λέγεται) του καυστήρα για έλεγχο. Επέστρεψε λέγοντας ότι όλα ήταν οκ και μου πήρε και 35 ευρώ (τα είκοσι για τον αναλογικό θερμοστάτη που αντικατέστησε, τα άλλα εργατικά) καπάκι στα χρήματα που είχε πάρει για την προηγούμενη συντήρηση.
Εμένα το ύφος του και ο τρόπος του μου προκάλεσαν κάποιες υποψίες ότι δεν ήξερε τί έκανε (αν ήταν ο θερμοστάτης γιατί έλεγχε και το άλλο εξάρτημα? σ'αυτό το ερώτημα μου απάντησε "τον έλεγξε μήπως τυχόν τα βραχυκυκλώματα με την ασφάλεια του είχαν κάνει ζημιά). Όμως για λίγα λεπτά που ο συντηρητής ήταν παρών ο καυστήρας λειτουργούσε κανονικά (ενώ προτύτερα αμέσως έριχνε την ασφάλεια).
Τον έσβησα καθώς είχα και φόβο πρόκλησης βλάβης σε συσκευές/υπολογιστή κλπ και τον ξανάνοιξα 5 μέρες μετά που έκανε κρύο.
Προς πολύ λίγη μου έκπληξη... ακριβώς τα ίδια. Μόλις λίγα λεπτά μετά τη λειτουργία τσαφ και η ασφάλεια κάτω. Έσβησα τον καυστήρα και ανέβασα την ασφάλεια κανονικά.
Ξέρετε τί μπορεί να φταίει και τί πρέπει να κοιτάξω; Ο συγκεκριμένος συντηρητής αρχίζω να πιθανολογώ μήπως ΔΕΝ γνώριζε πού βρίσκεται η βλάβη και απλώς άλλαξε έναν θερμοστάτη για να δικαιολογήσει να πληρωθεί ξανά.