όπως λέει και ο τίτλος η μιση οθόνη είναι σκοτεινή. backlight νομίζω θα είχε σκοτεινιάσει όλη. να τα παιξε η οθόνη;
βαζω και τρεις φώτο πως είναι η εικόνα. αν καποιος μπορεί να βοηθήσει,.
όπως λέει και ο τίτλος η μιση οθόνη είναι σκοτεινή. backlight νομίζω θα είχε σκοτεινιάσει όλη. να τα παιξε η οθόνη;
βαζω και τρεις φώτο πως είναι η εικόνα. αν καποιος μπορεί να βοηθήσει,.
Φίλε συνονόματε,
εάν είσαι ή σπουδάζεις Ηλεκτρονικός, τότε και μόνο τότε μ΄ ικανά μέτρα προστασίας
πρωτίστως για σένα και δευτερευόντως για τη TV ξεκουμπώνεις τ΄ οπίσθιο κάλυμμα της
συσκευής κι αποσυνδέεις, ελέγχεις καθαρίζεις κι επανασυνδέεις τις καλωδιοταινίες flex
που ξεκινούν από τη T-Con Board και καταλήγουν στ΄ εσωτερικό του panel (κυρίως
εκείνες που βρίσκονται αριστερά σου όπως κοιτάς τη συσκευή με την οθόνη να βλέπει
προς τ΄ έδαφος).
Επίσης σ΄ επόμενη κίνηση πρέπει να μετρήσεις τάσεις τροφ/σίας της T-Con Board και
του panel όπως και σήματα LVDS με παλμογράφο.
Εύχομαι ν΄ αποκατασταθεί η εικόνα στη τηλεόρασή σου με τη πρώτη κίνηση που σου
περιέγραψα αν αποφασίσεις να την εκτελέσεις.
Ένα τηλεφώνημα κι η αποστολή ενός e-mail με τις photo που παρέχεις στο 1ο post σου
στο Τεχν. Τμήμα του αντιπρ/που εισαγωγής των τηλεοράσεων αυτών στην ΕΛΛΑΔΑ,
που είναι η εταιρεία "ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Α.Ε.", με site : www.kotsovolos.gr και τηλ/νο επικ/νίας :
2102899999 θα σε βοηθούσε για μία δεύτερη γνώμη.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. υπάρχουν γνώσεις ηλεκτρονικού αλλά έχω ασχοληθεί με τελείως διαφορετικό κομμάτι, επισκευές τέτοιου είδους προσπαθώ να κάνω μόνο για δικά μου πράγματα. θα δω αυτά που είπες εκτός από του παλμογράφου γιατί δεν έχω και ξαναστέλνω
Εμένα γιατί μου φαίνεται σαν backlight πρόβλημα;
Απ'ότι είδα γκουγκλάροντας, είναι LED τηλεόραση. Αυτό δεν σημαίνει οριζόντιες ledόμπαρες; Αν ναι, πώς είναι δυνατόν να σκοτεινιάζει κατακόρυφη ζώνη και να είναι θέμα backlight? Χάνω κάτι;
di_tia (12-09-19)
Tο πρόβλημα είναι στο φωτισμό, η τηλεόραση ειναι εισαγωγή κοτσώβολος,νομίζω οτι της επισκευάζει η αστρα σερβις τσεκάρισε το στην αποδειξη που έχεις, έχει φωτισμό αριστερά και δεξια γιαυτό είναι σκοτεινή, πρόσεχε τα flex του πάνελ είναι ψευτοκολλημένα, πρόσεχε να μην γίνει ζημιά
di_tia (12-09-19)
παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας ελπίζω να προλάβω αύριο να τσεκάρω κάποια πράγματα και να σας ενημερώσω
IMG_20190911_212048.jpgIMG_20190911_212057.jpgτελικά βρήκα χρόνο σήμερα και βρέθηκε ο ένοχος. το τελευταιο led. μήπως γνωρίζει κάποιος απο που μπορώ να παραγγείλω αυτή την μπάρα τών led;
Με το τύπο της λεντοσειράς κάλεσε στα τηλ/να : 2108320208 ή 2108325034
το κατ/μα πώλησης Ηλεκτρονικών εξαρτ/των Γκάγκας Παρμενίων μήπως
την έχει για να την αγοράσεις.
Επίσης προβαίνω σε μία διόρθωση στο 2ο post μου όσον αφορά την κατεύθυνση
των flex καλωδιοταινιών όταν η οθόνη βλέπει προς τ΄ έδαφος :
... να κοιτάξεις κυρίως τις δεξιά καλωδιοταινίες ... κι όχι # αριστερά # που εκ
παραδρομής γράφτηκε.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
di_tia (12-09-19)
Δημήτρη ευχαριστώ πολύ. Αύριο θα τους πάρω τηλέφωνο.