Πρώτα από όλα χαιρετώ την παρέα για την φιλοξενία
με λένε Πέτρο και ειναι το πρώτο ποστάρισμα μου,
θέλω να αναφερθώ στην κατανάλωση ενός κλιματιστικού,
το μοντέλο ειναι ΑΟΥ1RSE 12αρη και μοντέλο 1999
το κλιματιστικό για τα χρόνια του δεν έχει δουλέψει σχεδόν καθόλου άντε κάνα καλοκαίρι και αυτό ελάχιστα και μόνο σε καύσωνες,
τον χειμώνα σχεδόν ελάχιστα το ανάβουμε
τέλος πάντων
φέτος έκανα το εξής
βάζοντας μπροστά για ένα δοκιμαστικό πήγα στο ρολόι της ΔΕΗ και είδα ότι ο δίσκος γύρναγε πολύ γρήγορα
μέτρησα και τις στροφές στο λεπτό και με έναν πρόχειρο υπολογισμό έβγαλα 2kw την ώρα
δεν έμεινα εκεί όμως γιατί μου φάνηκε πολύ , αγόρασα έναν μετρητή κατανάλωσης της intertek cat 2 αυτός που μπαίνει στην πρίζα και
στα πρώτα λεπτά το μηχάνημα ξεκίνησε στα 900w και μετά ανέβασε μέσα σε 5 λεπτά 2200w!!
το άφησα να δουλέψει μεχρι να κάνει κύκλο και να ξανά ξεκινήσει και δεν άλλαξε καθόλου,
η κατανάλωση του στην θέρμανση ειναι 1,28-1,21kw (ταμπελάκι)
την θερμοκρασία από το κοντρόλ στην δοκιμή την είχα 22 βαθμούς ίσα δηλαδή για να ξεκινήσει ,
πέρυσι όπως κάθε δυο χρόνια έρχεται τεχνικός για καθάρισμα και συμπλήρωση φρέον αν χρειάζεται .
Οι ερωτήσεις μου ειναι η εξής,
μήπως έχει χαλάσει ο συμπιεστής και ζορίζετε ? ειναι φυσιολογική αυτή η κατανάλωση ?
πάντως από απόδοση μαμάει και από θόρυβο ειναι ποιο αθόρυβο από τα invertor 2 χρόνων που εχω (made in japan το fujitsu) !