Έχω τον καταψύκτη του τίτλου πολλά χρόνια και μέχρι τώρα δεν μας προβλημάτισε.
Τελευταία όμως αρχίζει και κάνει πάγο ψηλά, κοντά στην πόρτα. Μάλλον ένδειξη ότι κάτι "παίζει" με το λάστιχο (αναμενόμενο βέβαια μετά από τόσα χρόνια).
Πριν καν ψάξω για ανταλλακτικό κοίταξα να δω πως βγαίνει και δεν βρήκα κανένα τρόπο. Ούτε βίδες, ούτε κλιπ, ούτε οποιοδήποτε άλλο τρόπο στήριξης. Τουλάχιστον κάτι που να είναι εμφανές στο ερασιτεχνικό μου μάτι.
Σε σχετικό ιντερνετικό ψάξιμο (aka googlάρισμα ) είδα αναφορές για Liebherr (σε άλλο μοντέλο βέβαια) με λάστιχο πρεσαριστό στην πόρτα και άρα μόνη επιλογή η αλλαγή της...πόρτας!!!
Αν και φοβάμαι ότι μάλλον είμαι στην ίδια περίπτωση, θα ήθελα να μου το επιβεβαιώσει κάποιος, αν το γνωρίζει.
Επίσης, αν τελικά είναι έτσι, τι options έχω; Πέρα από την αλλαγή της πόρτας βέβαιας που ούτε καν θέλω να ρωτήσω πόσο μπορεί να κάνει (ίσως κοντά στην αγορά ενός νέου καταψύκτη).
Απομάκρυνση του παλιού λάστιχου (κόψιμο) και προσαρμογή νέου (κόλλημα) υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει;
Με δεδομένο ότι το πρόβλημα του πάγου δεν είναι τόσο έντονο ακόμα, υπάρχει περίπτωση κάποιας αναζωογόνησης του λάστιχου (κάτι να το μαλακώσει) με πέρασμα με κάποιο υγρό, αλοιφή, κλπ;