Καλησπέρα σας,
εχουμε ένα ψυγείο Pitsos KCR3500V/03 αγορασμένο το 2000
https://www.pitsos.gr/supportdetail/...on-spareparts/
Εχει 2 μοτέρ, φαινεται και στο λίνκ που έχω βάλει. Συντηρηση πάνω μέρος, καταψυξη κάτω μερος.
Παρασκευή βράδυ βγηκε απο την πρίζα, εγινε μετακόμιση το Σάββατο, δοκίμασα να το ξεκινησω Κυριακή για να έχει "ηρεμήσει".
Απο τότε, η συντηρηση δεν έπαιξε ποτέ. Το μοτέρ της κατάψυξης λειτουργεί, εφτιαξε και παγάκια κλπ
Ηρθε σημερα τεχνικός, και με το που ανοιξε την πόρτα συντηρησης, πήγε στην εσωτερική πλάτη του ψυγείου, και ψαχούλεψε σε καποιο σημειο που φαινεται οτι υπάρχει ένα σαν φούσκωμα. Αυτο που μου είπε {όπως το θυμαμαι) ειναι οτι το αισθητηριο θερμοκρασιας ειναι ενσωματωμενο στην πλάτη, και ξεκολλαει απο τα χρόνια (όπως στο φουσκωμα) και δεν διαβαζει καλα θερμοκρασια με αποτελεσμα το μοτερ να παιζει υπερωρίες και να ψοφάει.
Κατηγορηματικός οτι δεν φτιάχνεται γιατι το πρόβλημα δεν ειναι στο μοτερ, ειναι αλλού και θα ξαναγινει.
Τώρα, επειδη δεν ειμαστε για μπόλικα 100αρικα για νεο ψυγειο, ακούω και τη γνωμη σας, μια και παλιοτερα τεχνικός ειχε πει στη μανα μου οτι το Daewoo ψυγειο της (20ετίας τουλαχιστον τοτε) δεν φτιαχνεται, και με υποδειξεις απο εδω και αλλου πηρα μια αντισταση ξεπαγωματος 15€ και το έφτιαξα μονος μου. Ακόμα παιζει, πρπει να εχει καβαλησει την 30ετία.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.