Σελίδα 1 από 5 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 49

Μέλος
    Όνομα
    Βασιλης
    Περιοχή
    Πειραιας-Καμινια

Προεπιλογή μιξη ζεστου νερου με κρυο

Χαιρετω το φορουμ και εναποθέτω την απορια μου.
    Εξοχικη κατοικια στο Βολο χρονια εγκατελειμενη, διαθετει εγκατασταση καλοριφερ με μποιλερ στο υπογειο οπως επισης και ηλιακο θερμοσιφωνα (μονης ενεργειας).
    Ερχομαστε στο προβλημα:

Το Χειμωνα που δεν υπηρχε ζεστο νερο μεσω ηλιακου, γινοταν χρηση των καλοριφερ οπου ταυτοχρονα ειχαμε και ζεστο νερο μεσω του μποιλερ. Εκει γινοταν το εξης παραδοξο: και στη μπαταρια του νιπτηρα αλλα και στη μπαταρια του μπανιου, αλλες φορες ερχοταν ειτε καυτο νερο παιζοντας με τη θεση της μπαταριας ειτε χλιαρο νερο. Δηλαδη εαν βαζαμε τη μπαταρια στη φουλ θεση του ζεστου ερχοταν χλιαρο νερο ενω αμα τη βαζαμε στη μεση (η προς το κρυιο) ανα περιοδους μπορει να ερχοταν απιστευτα καυτο νερο. Σαν να γινοταν μιξη του νερου με του ηλιακου? Δεν ειμαι γνωστης.

Καλοκαιρι τωρα οπου υπηρχε αφθονο ζεστο νερο απο τον ηλίακο, διαπιστωσα οπως ολες οι βρυσες του σπιτιου στη θεση εντελως κρυου εβγαζαν χλιαρο νερο. Οποτε και εκει πιθανολογω για μιξη νερου με τον ηλιακο? Φυσικα μετα τη διαπιστωση μου φροντισα να προμηθευτω εμφιαλωμενο νερο.

Τι μπορει να παιζει? Δυστυχως η επισκεψη της κατοικιας γινεται μονο Σαββατοκυριακα οποτε δεν εχω προλαβει να φωναξω υδραυλικο αλλα το προβλημα φανταζει πολυ περιεργο.

Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Φιλε μου, χωρις αυτοψια ειναι περιπου σδυνατον να μαντεψει κανεις. Η επιλογη μεταξυ μποιλερ και ηλιακου πως γινεται;

Μέλος
    Όνομα
    Βασιλης
    Περιοχή
    Πειραιας-Καμινια

Προεπιλογή

καλα ναι, δεν ψαχνω για διαγνωση απο το ιντερνετ, αλλωστε οταν καλεσω υδραυλικο θα αναφερω και το τι τελικα φταιει. Απλα εχω ακουσει διαφορα οτι πχ η βαλβιδα αντεπιστροφης παιζει να εχει χαλασει πχ

Εναλλαγη μποιλερ/ηλιακου δεν εχω βρει καποιο τροπο να γινεται. Ειναι φυσιολογικο αυτο??

Στο υπογειο παντως, στη παροχη κρυου νερου του μποιλερ υπαρχει διακοπτης ωστε να κλεινω τη παροχη νερου προς το μποιλερ. Δεν ξερω εαν παιζει καποιο ρολο αυτο
    Παραθετω φωτο

https://www.dropbox.com/s/z13v0gfacp...01759.JPG?dl=0

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Το να έχει κολλήσει κάποιο αντεπίστροφο παίζει, ειδικά αν το νερό έιναι σκληρό, αλλά αυτό είναι το μικρότερο από τα προβλήματά σου. Ολη η εγκατάσταση είναι για κλάματα, για να μην πω για κλωτσιές! Τί επαγγέλλεται αυτός που την έκανε;

Μέλος
    Όνομα
    Βασιλης
    Περιοχή
    Πειραιας-Καμινια

Προεπιλογή

nyannaco μακαρι να ηξερα. Δεν γνωριζω τι ακριβως εχει παιχτεί αφου για αρκετα χρονια το σπιτι ηταν μη κατοικήσιμο .

To σπιτι ανοικε σε grandparents που πλεον δεν ζουν οποτε εχω αναλαβει να βγαλω το φιδι απο τη τρυπα εγω.

Εχουν γινει απειρες κακοτεχνιες κ εχουν διορθωθει αρκτα πραγματα αλλα η χειροτερη ειναι το κομματι του νερου (για το οποιο δηλωνω αγνοια) αφου αυτο που με καιει ειναι οτι δεν εχω ποσιμο νερο καθε φορα που επισκεφτομαι τη κατοικια.
    2 ακομα φωτος της εγκαταστασης του λεβητοστασιου:
    https://www.dropbox.com/s/0yq4w5ia6l..._5150.JPG?dl=0
    https://www.dropbox.com/s/xoubqgds8i..._5151.JPG?dl=0

Χαρακτηριστικο της αγνοιας που υπαρχει οσο αφορα την εγκατασταση ειναι οτι δεν γνωριζω καν αν το μποιλερ ειναι διπλης ενεργειας η οχι (το φωτακι στο κατω μερος με εχει βαλει σε υποψιες)
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη cptbill : 07-09-15 στις 21:54

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Φίλε Βασίλη, μια και δεν γνωρίζεις τον "εγκαταστάτη υδραυλικό" που ευθύνεται γι'αυτές τις ομορφιές, θα σε διαφωτίσω εγώ σχετικά με το επάγγελμά του: πρόκειται για τσοπάνο με εργαλειοθήκη, είδος εν αφθονία στην ελληνική επαρχία (στοίχημα ότι κάνει και τον ηλεκτρολόγο, όχι μόνο τον υδραυλικό). Οχι ότι και στην Αθήνα δεν έχει σκιτζήδες, αλλά στην επαρχία, και ειδικά στα μικρά μέρη, η έλλειψη ανταγωνισμού τους ευνοεί περισσότερο.
    Λοιπόν, πέραν της γενικότερης τσαπατσουλιάς που είναι προφανής και στον πλέον άσχετο, και που λέει πολλά για την ποιότητα της δουλειάς του, εγώ βλέπω και μια σειρά από συγκεκριμένα προβλήματα/παραλείψεις, όπως:
    Δεν υπάρχει έλεγχος στο πότε (υπό ποιές προϋποθέσεις) δίνει ο λέβητας στο μπόιλερ... ούτε ηλεκτροβάνα, ούτε βέβαια δυνατότητα ελέγχου από το χρήστη, και το σπουδαιότερο, ούτε θερμοστατικός έλεγχος! Αυτό σημαίνει ότι αν δεν τραβάς νερό κάθε τόσο, η θερμοκρασία του νερού στο μπόιλερ θα φτάσει σχεδόν τη θερμοκρασία των νερών του λέβητα, δηλαδή 70°C τουλάχιστον (εξαρτάται πού είναι ρυθμισμένος να κόβει ο λέβητας). Πρόβλημα και για το χρήστη που κινδυνεύει να καεί, και για τους σωλήνες που καταπονούνται, και για το μπόιλερ που ανεβάζει πίεση. Αναφορικά με το τελευταίο, κανονικά το μπόιλερ θα έπρεπε να είναι εξοπλισμένο με ένα δοχείο διαστολής, για να διατηρεί την πίεση σε ανεκτά επίπεδα. Δεν υπάρχει. Πιθανόν ο μάστορας έχει κάνει το γνωστό κόλπο των πονηρών που σαμποτάρουν το ενσωματωμένο στη βαλβίδα ασφαλείας αντεπίστροφο, για να κάνει το δίκτυο του νερού δοχείο διαστολής. Αυτό θα μπορούσε να εξηγεί πολλά σχετικά με το πρόβλημα που παρατήρησες.
    Στη συνέχεια, βλέπω ότι έχει βάλει έναν υδροστάτη επαφής στην έξοδο του ζεστού νερού από το λέβητα. Θέλω να ελπίζω ότι είναι για τον έλεγχο του κυκλοφορητή, και όχι για τον καυστήρα! Κι αυτό γιατί τόσο η θέση τοποθέτησης όσο και η αδράνεια του ίδου του υδροστάτη έχουν σαν αποτέλεσμα να ενεργοποιείται όταν η θερμοκρασία στο λέβητα έχει φτάσει αρκετά παραπάνω από τη ρύμιση... π.χ. τον ρυθμίζεις στους 40°C, αλλά μέχρι να πάρει χαμπάρι το νερό στο λέβητα έχει φτάσει στους 55-60°C, με αποτέλεσμα όταν πάρει μπροστά ο κυκλοφορητής να υποβάλει σε θερμικό σοκ τόσο τα σώματα (κάνουν θόρυβο όταν παίρνει μπροστά; ) όσο και τον ίδιο το λέβητα. Η σωστή λύση θα ήταν να χρησιμοποιηθέι ένας υδροστάτης αποστάσεως, με το πουράκι στο κυάθιο του λέβητα. Αλήθεια, στους πόσoυς βαθμούς είναι ρυθμισμένος αυτός ο πορτοκαλί;
    Επίσης, μου είναι ερωτηματικό ο δεύτερος υδροστάτης, στη στήλη του ζεστού, μετά τον κυκλοφορητή. Αυτός τί ρόλο να πάιζει άραγε; Μόνο με παρατήρηση της καλωδίωσης μπορεί να απαντηθεί, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι πολύ ύποπτο.
    Κακή επιλογή επίσης οι συλλέκτες ύδρευσης, χωρίς ρυθμιστικά (πέντε σώματα έχει το σπίτι; ). Οχι ότι ο αρχικός εγκαταστάτης θα ήξερε να το ρυθμίσει, αλλά τουλάχιστον θα μπορούσε κάποιος άλλος. Τώρα έχεις εντελώς τυχαίες ροές, με αποτέλεσμα ανομοιόμορφη θέρμανση των σωμάτων και αντιοικονομική λειτουργία. Σε ποιά ταχύτητα είναι ρυθμισμένος ο κυκλοφορητής; Και ο τύπος του; Οχι ότι θα μου κάνει εντύπωση να είναι κανένας RS-30/7 στην τρίτη ταχύτητα...
    Και η ομορφιά με την καμινάδα... τεράστια, πάλι καλά που την μόνωσε, ελπίζω σε όλο της το ύψος (αν και δεν είμαι και πολύ σίγουρος). Αυτό το σπιράλ που έχει βάλει για καπναγωγό, είναι αλουμιένιο, έτσι; Πολύ καλό για απορροφητήρες, αλλά παντελώς ακατάλληλο για καπναγωγός. Κι αν μαντεύω σωστά από τη φωτογραφία ότι απλώς το έχει χώσει μέσα στην καμινάδα, και γύρω-γύρω είναι ανοιχτό και τραβάει η καπνοδόχος αέρα, άστα να πάνε...
    Και ο καυστήρας/λέβητας (τί ισχύ γράφει στο ταμπελάκι του; ) φαίνεται να την έχει ακούσει κάποια στιγμή, από το καψάλισμα στην πρόσοψη.
    Ακόμη, εξακολουθούμε να είμαστε στο σκοτάδι όσον αφορά το που και πώς συνδέεται ο ηλιακός, και πώς γίνεται η εναλλαγή. Προφανώς αυτό γίνεται εκτός λεβητοστασίου.
    Συνολική εκτίμηση: η όλη εγκατάσταση είναι για κλάματα, για να μην πω τίποτα χειρότερο, λειτουργεί σίγουρα πολύ αντιοικονομικά, και είναι και δυνητικά επικίνδυνη.
    Η μόνη λύση για μένα, ξήλωμα όλων των σωληνώσεων στο λεβητοστάσιο, και εγκατάσταση από την αρχή, από σοβαρό μάστορα που ξέρει τί κάνει.

Το avatar του χρήστη JOUN
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Επειδη ο πινακας του καυστηρα δεν εχει επανω του υδροστατες,κατα πασα πιθανοτητα ο πριν τον κυκλοφορητη ειναι για τον καυστηρα(65-70 βαθμους) και ο (πολυ) μετα τον κυκλοφορητη ειναι του κυκλοφορητη(40-45 βαθμους).
    Φυσικα οπως ειπες μ'αυτο τον τροπο το συστημα δουλευει οπου ναναι..
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Κι όμως, Γιώργο, στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται να υπάρχει υδροστάτης καυστήρα πάνω στο λέβητα (το περιστροφικό κουμπί αριστερά αυτό δείχνει).
    Τώρα, αν χάλασε και κάποιος αποφάσισε να βάλει έναν επαφής εξωτερικά αντί να τον αντικαταστήσει, δεν μπορώ παρά να κράξω. Κι ακόμη χειρότερα, αν έβαλε και τοιν υδροστάτη του κυκλοφορητή στη στήλη, τόσο μακριά και με τοση μάζα μετάλλου να παρεμβάλλεται, θα πρέπει να τον έχει ρυθμισμένο στους 30°C για να πάρει μπροστά κάποτε (και όταν βέβαια το νερό στο λέβητα θα έχει φτάσει στους 70°C)
    Απλά απαράδεκτο!

9. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον nyannaco για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

JOUN (08-09-15)

Το avatar του χρήστη JOUN
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nyannaco Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κι όμως, Γιώργο, στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται να υπάρχει υδροστάτης καυστήρα πάνω στο λέβητα (το περιστροφικό κουμπί αριστερά αυτό δείχνει).
    Τώρα, αν χάλασε και κάποιος αποφάσισε να βάλει έναν επαφής εξωτερικά αντί να τον αντικαταστήσει, δεν μπορώ παρά να κράξω.
    Σωστα,ποιος ψαχνει τωρα να βρει τον ιδιο..Βαλε τον γνωστο πορτοκαλι ΙΜΙΤ που εχουν και τα περιπτερα,και αν δουλευει οπου ναναι σιγα μην το καταλαβει κανενας(του εγκαταστατη συμπεριλαμβανομενου)
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε

Μέλος
    Όνομα
    Βασιλης
    Περιοχή
    Πειραιας-Καμινια

Προεπιλογή

2 ακομα φωτος
    https://www.dropbox.com/s/evdwqhx5la...01758.JPG?dl=0
    https://www.dropbox.com/s/b5kaymlxh7...01756.JPG?dl=0

Καταρχας ευχαριστω για τις πληροφοριες. Το ποστ του nyannaco ειναι το λιγοτερο, θησαυρός. Ομολογω πλεον πως εχω αγχωθει στο να βρω καλο υδραυλικο στη περιοχη του Βολου.

Ας απαντησω σε οτι μπορω

Δεν υπάρχει έλεγχος στο πότε (υπό ποιές προϋποθέσεις) δίνει ο λέβητας στο μπόιλερ... ούτε ηλεκτροβάνα, ούτε βέβαια δυνατότητα ελέγχου από το χρήστη, και το σπουδαιότερο, ούτε θερμοστατικός έλεγχος! Αυτό σημαίνει ότι αν δεν τραβάς νερό κάθε τόσο, η θερμοκρασία του νερού στο μπόιλερ θα φτάσει σχεδόν τη θερμοκρασία των νερών του λέβητα, δηλαδή 70°C τουλάχιστον (εξαρτάται πού είναι ρυθμισμένος να κόβει ο λέβητας). Πρόβλημα και για το χρήστη που κινδυνεύει να καεί, και για τους σωλήνες που καταπονούνται, και για το μπόιλερ που ανεβάζει πίεση. Αναφορικά με το τελευταίο, κανονικά το μπόιλερ θα έπρεπε να είναι εξοπλισμένο με ένα δοχείο διαστολής, για να διατηρεί την πίεση σε ανεκτά επίπεδα. Δεν υπάρχει. Πιθανόν ο μάστορας έχει κάνει το γνωστό κόλπο των πονηρών που σαμποτάρουν το ενσωματωμένο στη βαλβίδα ασφαλείας αντεπίστροφο, για να κάνει το δίκτυο του νερού δοχείο διαστολής. Αυτό θα μπορούσε να εξηγεί πολλά σχετικά με το πρόβλημα που παρατήρησες.

Περιφημα Ναι οντως, ανα περιοδους το νερο βγαινει τρομερα καυτο οταν γινεται χρηση της θερμανσης με καλοριφερ/μποιλερ

Στη συνέχεια, βλέπω ότι έχει βάλει έναν υδροστάτη επαφής στην έξοδο του ζεστού νερού από το λέβητα. Θέλω να ελπίζω ότι είναι για τον έλεγχο του κυκλοφορητή, και όχι για τον καυστήρα! Κι αυτό γιατί τόσο η θέση τοποθέτησης όσο και η αδράνεια του ίδου του υδροστάτη έχουν σαν αποτέλεσμα να ενεργοποιείται όταν η θερμοκρασία στο λέβητα έχει φτάσει αρκετά παραπάνω από τη ρύμιση... π.χ. τον ρυθμίζεις στους 40°C, αλλά μέχρι να πάρει χαμπάρι το νερό στο λέβητα έχει φτάσει στους 55-60°C, με αποτέλεσμα όταν πάρει μπροστά ο κυκλοφορητής να υποβάλει σε θερμικό σοκ τόσο τα σώματα (κάνουν θόρυβο όταν παίρνει μπροστά; ) όσο και τον ίδιο το λέβητα. Η σωστή λύση θα ήταν να χρησιμοποιηθέι ένας υδροστάτης αποστάσεως, με το πουράκι στο κυάθιο του λέβητα. Αλήθεια, στους πόσoυς βαθμούς είναι ρυθμισμένος αυτός ο πορτοκαλί;

Ο υδροστατης επαφης αφορα τον του κυκλοφορητη (μιλαμε για το πορτοκαλι πραγμα). Δυστυχως δεν θυμαμαι θερμοκρασια.
    Ναι, για την ακριβεια στην εκκινηση δεν ακουγεται απλα θορυβος αλλα κατι σαν να κοχλαζει νερο. Ειναι λιγο τρομακτικος ο θορυβος και διαρκει δευτερολεπτα.

Επίσης, μου είναι ερωτηματικό ο δεύτερος υδροστάτης, στη στήλη του ζεστού, μετά τον κυκλοφορητή. Αυτός τί ρόλο να πάιζει άραγε; Μόνο με παρατήρηση της καλωδίωσης μπορεί να απαντηθεί, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι πολύ ύποπτο.
    Αναφερεσαι στον μαυρο υδροστατη ετσι? Ομολογουμενος και εγω τωρα στη φωτογραφια τον παρατηρησα.

Κακή επιλογή επίσης οι συλλέκτες ύδρευσης, χωρίς ρυθμιστικά (πέντε σώματα έχει το σπίτι; ). Οχι ότι ο αρχικός εγκαταστάτης θα ήξερε να το ρυθμίσει, αλλά τουλάχιστον θα μπορούσε κάποιος άλλος. Τώρα έχεις εντελώς τυχαίες ροές, με αποτέλεσμα ανομοιόμορφη θέρμανση των σωμάτων και αντιοικονομική λειτουργία. Σε ποιά ταχύτητα είναι ρυθμισμένος ο κυκλοφορητής; Και ο τύπος του; Οχι ότι θα μου κάνει εντύπωση να είναι κανένας RS-30/7 στην τρίτη ταχύτητα...

7 σωματα συνολικα.

Και η ομορφιά με την καμινάδα... τεράστια, πάλι καλά που την μόνωσε, ελπίζω σε όλο της το ύψος (αν και δεν είμαι και πολύ σίγουρος). Αυτό το σπιράλ που έχει βάλει για καπναγωγό, είναι αλουμιένιο, έτσι; Πολύ καλό για απορροφητήρες, αλλά παντελώς ακατάλληλο για καπναγωγός. Κι αν μαντεύω σωστά από τη φωτογραφία ότι απλώς το έχει χώσει μέσα στην καμινάδα, και γύρω-γύρω είναι ανοιχτό και τραβάει η καπνοδόχος αέρα, άστα να πάνε...

Και ο καυστήρας/λέβητας (τί ισχύ γράφει στο ταμπελάκι του; ) φαίνεται να την έχει ακούσει κάποια στιγμή, από το καψάλισμα στην πρόσοψη.
    Ακόμη, εξακολουθούμε να είμαστε στο σκοτάδι όσον αφορά το που και πώς συνδέεται ο ηλιακός, και πώς γίνεται η εναλλαγή. Προφανώς αυτό γίνεται εκτός λεβητοστασίου.
    Συνολική εκτίμηση: η όλη εγκατάσταση είναι για κλάματα, για να μην πω τίποτα χειρότερο, λειτουργεί σίγουρα πολύ αντιοικονομικά, και είναι και δυνητικά επικίνδυνη.
    Η μόνη λύση για μένα, ξήλωμα όλων των σωληνώσεων στο λεβητοστάσιο, και εγκατάσταση από την αρχή, από σοβαρό μάστορα που ξέρει τί κάνει.
    Αναρτησα φωτο σχετιακ με το καυστηρα και την ισχυ του.

Σελίδα 1 από 5 123 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. ψυκτης νερου
    από billtech στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-05-21, 18:20
  2. ΨΥΚΤΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ
    από kostasv στο forum Εξαρτήματα προς Ζήτηση & Προσφορά
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-10-15, 10:34
  3. ΑΝΤΛΙΑ ΝΕΡΟΥ ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΙΚΗ
    από lavrakas στο forum Υπόλοιπα
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-06-14, 09:51
  4. [Τηλεόραση LG] Προβλημα με lg 37lt76 δεν δουλευει οταν εχει κρυο.
    από furtune στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 11-11-12, 01:31
  5. θερμοψυκτης νερου
    από spyros_greece στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-07-12, 12:55

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι