Χαιρετω το φορουμ και εναποθέτω την απορια μου.
Εξοχικη κατοικια στο Βολο χρονια εγκατελειμενη, διαθετει εγκατασταση καλοριφερ με μποιλερ στο υπογειο οπως επισης και ηλιακο θερμοσιφωνα (μονης ενεργειας).
Ερχομαστε στο προβλημα:
Το Χειμωνα που δεν υπηρχε ζεστο νερο μεσω ηλιακου, γινοταν χρηση των καλοριφερ οπου ταυτοχρονα ειχαμε και ζεστο νερο μεσω του μποιλερ. Εκει γινοταν το εξης παραδοξο: και στη μπαταρια του νιπτηρα αλλα και στη μπαταρια του μπανιου, αλλες φορες ερχοταν ειτε καυτο νερο παιζοντας με τη θεση της μπαταριας ειτε χλιαρο νερο. Δηλαδη εαν βαζαμε τη μπαταρια στη φουλ θεση του ζεστου ερχοταν χλιαρο νερο ενω αμα τη βαζαμε στη μεση (η προς το κρυιο) ανα περιοδους μπορει να ερχοταν απιστευτα καυτο νερο. Σαν να γινοταν μιξη του νερου με του ηλιακου? Δεν ειμαι γνωστης.
Καλοκαιρι τωρα οπου υπηρχε αφθονο ζεστο νερο απο τον ηλίακο, διαπιστωσα οπως ολες οι βρυσες του σπιτιου στη θεση εντελως κρυου εβγαζαν χλιαρο νερο. Οποτε και εκει πιθανολογω για μιξη νερου με τον ηλιακο? Φυσικα μετα τη διαπιστωση μου φροντισα να προμηθευτω εμφιαλωμενο νερο.
Τι μπορει να παιζει? Δυστυχως η επισκεψη της κατοικιας γινεται μονο Σαββατοκυριακα οποτε δεν εχω προλαβει να φωναξω υδραυλικο αλλα το προβλημα φανταζει πολυ περιεργο.