Ναι.... Πέτα πάνω το τσιπίδι και κάνε προσευχή.
900MHz-64GHz
Αγαπητοί συμφορουμίτες....Μετά από πολύ σκέψη και εκ μέρους μου και του ξαδέρφου μου( ο εργοδότης μου ) και επειδή βλέπω ότι το 90% των laptop που μας έρχονται παρουσιάζουν πρόβλημα στη κάρτα γραφικών και με reflow σπάνια να φτιάξουν και αν φτιάξουν θα ξαναχαλάσουν ,αποφασίσαμε να αγοράσουμε ένα σταθμό για reballing με όλα τα παρελκόμενα.Προσωπικά(γιατί εγώ θα ασχοληθώ με αυτή τη δουλειά) δεν έχω ξανακάνει ποτέ reballing,μόνο reflow, αλλά έχω δει πολλά video και έχω δει πολλά άρθρα που πιστεύω ότι αν πάρουμε το μηχάνημα με μερικούς μήνες εξάσκηση κάτι θα κάνω!!!
Βασικά θέλω να με ενθαρρύνεται για τη πράξη αυτή και να μου προτείνεται εξοπλισμό διότι έχω δει πολλά αλλά δεν ξέρω τι να αποφασίσω και κατά πόσο αυτό θα μου κάνει δουλειά...!!
Απ'ότι έχω δει θα χρειαστώ:
1. Το σταθμό κόλλησης/αποκόλλησης
2. Flux
3. Στένσιλς και βάση
4. Solder Balls
5. Βοηθητικά εργαλεία
Παρακαλώ τους ειδήμονες του <<reballing>> να μου απαντήσουν στα παρακάτω:
α) Ποιο σταθμό μου προτείνεται;Η αγορά θα γίνει λογικά από το εξωτερικό αλλά δεν ξέρω αν παραγγείλω κάτι π.χ. από Αμερική δεν θα πληρώσω πολλά στο τελωνείο;
β) Τι στένσιλ να προμηθευτώ; Direct Heating ή από τ'άλλα; Η εργασία που θα ασχολούμαστε θα ναι κυρίως η επισκευή στις κάρτες γραφικών/northbridge των laptop. Οπότε αν παραγγείλω ένα σετ των 250 κομματιών για παράδειγμα θα με καλύψει σε όλες τις περιπτώσεις.
Αυτά για αρχή....!!!!Συγχωρέστε με αν λόγω των μη αρκετών ακόμα γνώσεων μου γράφω πράγματα τα οποία δεν στέκουν καλά!
Σας ευχαριστώ!
Eνας πολυ καλος ειναι εδω:http://bgamods.co.uk/Scotle_IR6000_V4_UK
Ειναι στοκ σε Αγγλια οποτε δεν εχεις προβλημα με τελωνεια κλπ..Επισης εκανα αγορα μεχρι πριν την επιβεβαιωση , και τα μεταφορικα ειναι μεσα στην τιμη οποτε με 450 λιρες καθαριζεις.Δες επισης τι αλλο εχει στο σαιτ ειναι πολυ καλο.
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
Φίλε Γιώργο...αυτόν ακριβώς είχα βάλει στο ματι...!!!
Αυτος τώρα συνδέεται με pc για να μπορώ να φορτώσω προφίλ θερμοκρασίας...Έχει λογισμικό;
Το nozzle που βγαζει τις υπέρυθρες είναι στανταρ το μεγεθος του ή μπορεί και να αλλάξει;
Η βαση του είναι ενσωματωμένη στη τιμή ή πρέπει να την πάρω ξεχωριστά!!!
Πως γίνεται το κεντράρισμα του τσιπ στην αποκόλληση;
Έχει κάποιο laser;;;
Μανο θα σου πουνε αυτοι που το πουλανε περι λογισμικου κλπ.Παντως ψαξε να βρεις πλακετες για δοκιμη για να αποκτησεις εμπειρια..
Edit:Μαλλον δεν συνδεεται με PC.Αυτος που συνδεεται το λεει ξεκαθαρα..
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη JOUN : 11-07-13 στις 01:10
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
Καλήμερα.
Ο scotle IR 6000 v4 συνδέεται κανονικά με υπολογιστή και μπορείς να φτιάξεις και να δεις τα profiles μεσα απο εκει ...
Απο εκει και πέρα ειναι ενας βασικός εξοπλισμός για να ξεκινήσεις BGA και εννοείται οτι θελει δοκιμες και εμπειρία για να μπορέσεις να δώσεις ενα καλό και γρήγορο αποτέλεσμα .
Θέλει μερικες βελτιωσουλες βεβαίως , οπως να μονώσεις κατω απο τον preaheater για να μην σου κάψει τους controllers , επίσης θελει μια πατεντουλα για να εχεις καπου σταθερά το δευτερο θερμόμετρο που εχει και διάφορα αλλα που τα εχω έτοιμα
Το κεντράρισμα στον συγκεκριμένο γίνεται με το ματι... Επίσης βοηθαει η καλη επεξεργασία τις πλακέτας ωστε να μην κολαει πουθενά το BGA.
Αυτός όμως θα ναι πολύ καλύτερος:
http://bgamods.co.uk/Scotle_IRPROSC
ε??