Καλησπέρα,εχεις συνδεδεμένο το fan του επεξεργαστή?αν όχι κλείνει λόγο θερμοκρασίας για να μην καεί ο επεξεργαστής(αν είναι ενεργοποιημένο απο τα bios).Εχεις συνδέσει σκληρό?Τι windows έχεις?
Καλησπέρα,εχεις συνδεδεμένο το fan του επεξεργαστή?αν όχι κλείνει λόγο θερμοκρασίας για να μην καεί ο επεξεργαστής(αν είναι ενεργοποιημένο απο τα bios).Εχεις συνδέσει σκληρό?Τι windows έχεις?
Να πω οτι ο υπολογιστης πριν γινει αυτο το βραχυκυκλωμα λειτουργουσε κανονικα.
Το φαν το εχω συνδεδεμενο οποτε δεν κλεινει λογο θερμοκρασιας,εχει πανω σκληρο,ram και windows xp.
κατα πάσα πιθανότητα υπάρχει πρόβλημα στην ανάγνωση των στροφών του ανεμιστήρα( ο οποίος μπορεί και να μην είναι συνδεδεμένος επάνω.) Ναι... πιθανών έγινε βραχυκύκλωμα και το bios αναγνωρίζει λάθος τιμές και κλείνει ο υπολογιστής. Θα ήταν καλό αν προλάβαινες να μπεις στο bios, να απενεργοποιήσεις το sysfan και να δεις αν ξεκινάει.. μάλλον απίθανο, εκτός και αν είσαι ο flash gordon. Άλλη λύση είναι να βρεις το bios και να κάνεις ένα mod ώστε να μην βλέπει καν το sysfan, και μετά να το φλασάρεις σε recovery mode η αν έχεις με κάποιον programmer (βαθμός δυσκολίας 11 στα 10 ) .Και τα απλά... προσπάθησε να κάνεις reset κτλ
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη xlife : 25-09-15 στις 03:28
Καλημερα κωστα το πρωτο πραγμα που εκανα ηταν να κανω reset το bios με τον γνωστο τροπο( jumper) αλλα τιποτα.
Για να μπω στο bios ουτε λογος διοτι μετα απο ~4 δευτερα κλεινει,αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι ανοιγει απο μονος
του μολις ανοιξω τον διακοπτη του τροφοδοτικου και οχι π.χ. οταν πατησω εγω το κουμπι ενεργοποιησης,ουσιαστικα το
κουμπι ειναι αχρηστο,αυτο ομως γιατι συμβαινει?Μπορω με καποιο τροπο να δω αν τα πινακια που συνδεεται το κουμπι
ειναι βραχυκυκλωμενα ωστε να δω αν η ενεργοποιηση οφειλετε σε αυτο??
Επισης δοκιμασα σε εναν αλλο σταθερο που εχω να ειναι πατημενο το κουμπι ενεργοποιησης,ανοιξα τον διακοπτη του τροφοδοτικου
και ανοιξε αμεσως ο υπολογιστης και μετα απο ~4 δευτερα εκλεισε,ουσιαστικα εκανε το ιδιο με αυτο που μου κανει στην αλλη μητρικη.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanasis 1 : 25-09-15 στις 13:20
τροφοδοτικό άλλαξες? Αν έχεις κάνε μια δοκιμή
Λογικά πάνω σε κάποια pin στο motherboard, συνδέονται τα δύο καλώδια από το button On/Off , που είναι στην πρόσοψη.
Οπότε τα αποσυνδέεις (σημειώνοντας ή φωτογραφίζοντας, πως ακριβώς ήταν συνδεδεμένα πάνω στο motherboard για να μην μπερδευτείς) και κάνεις τις απαραίτητες μετρήσεις με το πολύμετρο .
Ένας άλλος τρόπος, για να τσεκάρεις αν έχει πρόβλημα το button On/Off είναι, να βγάλεις αυτά τα δύο καλώδια (από το button) τελείως στον αέρα και να βραχυκυκλώσεις στιγμιαία (πάνω στις επαφές του motherboard, αλλά με πάααααρα πολύ προσοχή) τα δύο pin στα οποία συνδέονταν αυτά τα δύο καλώδια του button On/Off.
Αν ξεκινήσει και δεν κλείσει μόνος του σε 4 δευτερόλεπτα, τότε στο button On/Off ,ή οι καλωδιώσεις του, υπάρχει πρόβλημα.
windmill82 (25-09-15)
Κωστα δοκιμασα με αλλο τροφοδοτικο και κανει ακριβως το ιδιο.
Σηφη πανω στα πιν τις μητρικης δεν εχω συνδεσει τιποτα δηλαδη ειναι στον αερα ολα(power on,reset,led hdd),κανονικα ναι οταν θα βραχυκυκλωνα στιγμιαια τα δυο πιν του power button θα επρεπε να παρει μπροστα το pc,ελα ομως που ολα μα ολα τα πιν ειναι στον αερα και ξεκινα απο μονος του και μετα κλεινει.Μετρησα με το πολυμετρο τα δυο πιν του power button και δεν ηταν βραχυκυκλωμενα μονο στα πιν του reset μετρησα 1,1kΩ.
Τι στο καλο να φταιει και ανοιγει χωρις να χρειαστει να πατησω το power button??
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanasis 1 : 25-09-15 στις 14:30
έλεγξε τα τρανσίστορ που έχω σε τετράγωνο στην φωτο αν κάποιο είναι για το ανεμιστηράκι
διαφορετικά σου έχει κάψει το IC που σου έχω σε κύκλο
και σχετίζεται με το POWER ON POWER GOOD σειριακή παράλληλη flopy κλπ
MOBO.jpg
Με βαση τους διαδρομους φενεται οτι με το ανεμιστηρακι(system fan)εχουν να κανουν τα δυο τρανσιστορ που εχω βαλει σε κυκλο
διπλα στις κιτρινες ακιδοσειρες και γραφουν πανω w0451
Λογικα πρεπει να τα αφαιρεσω για να τα ελεγξω ετσι??
EDIT:
Πηγα να μετρησω το τρανσιστορ που εχω στον κυκλο και μολις ακουμπαω τα ακρα του πολυμετρου
ο υπολογιστης ανοιγει και εννοειται πως μετα απο λιγο κλεινει αλλα μετραω ταση 3v μεταξυ c-e και c-b στο τρανσιστορ και αφου κλεισει,λεει κατι αυτο??
Ευχαριστω!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanasis 1 : 26-09-15 στις 14:35
Λογικά αν κάνεις τέτοιες ερωτήσεις σημαίνει ότι δεν μπορείς να το επισκευάσεις!
παρ' όλα αυτά σου λέω να ξεκολλήσεις τα δύο πινς του τρανζίστορ Q22 και να αφήσεις στην θέση του
το "μόνο του C " (για ευκολία) γιατί απ' ότι φαίνεται μάλλον είναι αυτό για το fan
ή γενικά βγάλε όποιο είναι ή μετράει βραχυκυκλωμένο
είναι τύπου ΝΡΝ 3904
αυτό είναι φυσιολογικό γιατί σχετίζεται με το ATX-SW που είναι το POWER ON