Στο δρόμο προς την κορυφή μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρε τους μαζί σου!
Ok Κώστα.
Αν κατάλαβα καλά δηλαδή....εκείνο που σταματάει την παροχή νερού όταν γεμίσει το δοχείο νερού είναι το μπλε κι όχι το κόκκινο.
Και πώς πιέζεται δηλαδή αυτό το μπλέ ; Τι είναι αυτό που το ενεργοποιεί όταν γεμίσει το παγούρι με νερό;;;
Κατά συνέπειαν όταν βάλω σε λειτουργία το πλυντήριο αυτό το μπλε είναι που πρέπει να ελέγξω αν λειτουργεί καλά κι όχι το κόκκινο στο ποτηράκι;
Αναρωτιέμαι πόσο εύκολο είναι να βγάλω ολόκληρο το σύστημα αυτό (όπως φαίνεται στην φωτογραφία που ανήρτησες) από εκεί μέσα.
Άραγε αν το τραβούσα προς τα πάνω να βγει από την βάση του....κι ύστερα να έβγαζα τα σωληνάκια του νερού που συνδέονται με το σύστημα αυτό.....λες να το κατάφερνα;
http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=68372
δες εδώ, ο φίλος ασχολήθηκε με αυτόν τον "πρεσοστάτη" , στείλε του μήνυμα, μήπως μπορεί να σου δώσει οδηγίες για το πως θα τον βγάλεις από το πλυντήριο....
έχω την εντύπωση ότι αν τον βγάλεις θα τον καθαρίσεις πολύ πιο καλά...
Απόστολε πριν φτάσω να ρωτήσω τον φίλο αυτόν.....μάλλον έκανα κάποιο γκολ με το ξύδι που έριξα μέσα διότι μόλις τώρα αφού έριξα και ζεστό ξύδι προσπάθησα να το βάλω σε λειτουργία για να ελέγξω εάν και πάλι κάνει υπερχείλιση και ενώ πάτησα το πλήκτρο του προγράμματος με ανοικτή την πόρτα φυσικά αφού είναι εντοιχισμένο.....άρχισε να λειτουργεί η αντλία ενώ όπως είπα η πόρτα ήταν ανοικτή και φυσικά η αντλία συνέχισε μεν να λειτουργεί κι όταν την έκλεισα αλλά νερό πλέον δεν ξεκινάει να παίρνει. Μάλλον κάτι επηρρεάστηκε από τα ξύδια και τα νερά που έριξα στο ποτηράκι με το κόκκινο φλοτεράκι. Αλλιώς δεν μπορώ να το εξηγήσω διότι κάτι άλλο δεν πείραξα.
Θα σκάσω......γμτ....
Αυτό έγινε γιατί μια όρθια βέργα που έχει εκεί δίπλα και φτάνει μέχρι το πάτωμα της συσκευής σε ένα στρόγγυλο φελιζολάκι είναι ανεβασμένο (υποτίθεται πλημμύρισε με νερό) και θα πρέπει να το κατεβάσεις πιο κάτω
Εδώ βλέπω πως ο τύπος που λέει πως είχε αυτό το νέο πρόβλημα ισχυρίζεται πως ήταν πρόβλημα στάθμης μέσα στο κόκκινο φλοτεράκι στο ποτηράκι. Το καθάρισε κι όταν κατέβηκε η στάθμη το πρόβλημα λύθηκε.
https://youtu.be/DE7oYA5l3EQ
το άσχημο είναι πως είναι πολύ χωμένο μέσα και δεν μπορώ να πλησιάσω αρκετά για να κουνήσω το φλοτεράκι
μη σκας....συμβαίνουν αυτά....έχει να κάνει με τους δυο διακόπτες ...κούνα το μπλέ μπρατσάκι ....θα ξεκολήσει...βγάλτο για λίγο από την πρίζα...
γίνε πιο τολμηρός.....βγάλε τον πιεσοστάτη....κάτω δεξιά πρόσεξα ένα κούμπωμα....τράβα εκείνο το σημείο προς τα έξω....
αφου ξεκουμπώσει από κει δοκίμασε να τρσβήξεις όλο το σύστημα προς τα πάνω....πρόσεξε πως θα βγει το κόκκινο κάθετο μπρατσάκι για να το ξαναβάλεις σωστά.....σημάδεψε οπωσδήποτε την θέση των καλωδίων στους δυο διακόπτες....ΠΑΝΤΑ με βγαλμένο το φις από την πρίζα...
έτσι κι αλλιώς ο πιεσοστάτης ίσως χρειαστεί άλλαγμα...
επικοινώνησε με τον φίλο παραπάνω....νομίζω αυτός αγόρασε έναν από το ebay...
kynegeiros (23-06-15)
Άν κατάλαβα καλά Πέτρο μιλάς για το κόκκινο λεπτό έμβολο που είναι συνδεδεμένο με το φλοτέρ-φελιζόλ της κάτω λεκάνης.
Δοκίμασα να το κουνήσω ...το ανεβοκατέβασα μερικές φορές αλλά τίποτε. Η αντλία δείχνει να μην σταματάει όσο είναι ανοικτό το power on ανεξαρτήτως ανοικτής ή κλειστής πόρτας. Ίσως ανέβασα την στάθμη μέσα στο κόκκινο φλοτέρ με τα ξύδια και τα νερά που έριξα. Βέβαια ότι έριχνα μέσα δείχνει να έφευγε και να μην καθότανε εκεί.......και δεν μπορώ να καταλάβω.....Πίστευα πως αν καθάριζα καλά το κόκκινο φλοτέρ θα λυνόταν το πρόβλημα και .......τώρα έβγαλα καινούργιο.....
Κάτσε να πάρω ένα χαπάκι για την πίεση....(την δική μου....όχι του νερού)
Να είσαι καλά Απόστολε.
Έτσι όπως ήρθαν τα πράματα θα αναγκαστώ να γίνω πιο τολμηρός όπως είπες.
Το μπλε μπρατσάκι το κούνησα τραβώντας το μερικές φορές ελαφρά προς τα έξω κι αυτό επιστρέφει γιατί μάλλον έχει κάποιο ελατήριο που το τραβάει πίσω ξανά. Βέβαια όλο το σύστημα έχει πολλά άλατα μέσα και θα ήθελα να το βγάλω και να το καθαρίσω καλά.
Το ανταλλακτικό είναι αυτό: http://www.partmaster.co.uk/dishwash...del_ref=403012
Έχω στείλει μήνυμα στον Δημήτρη όπως μου είπες και περιμένω απάντηση μόλις το δει.
Εκείνο που φοβάμαι είναι μήπως για να βγάλω το συγκεκριμένο ανταλλακτικό χρειαστεί να λύσω ολόκληρο το παγούρι που πιάνει ολόκληρη την πλευρά από πάνω ως κάτω......Με πιάνει πανικός σε μια τέτοια σκέψη.
Βέβαια παθαίνοντας λαχτάρες μαθαίνεις πράματα.....αλλά σε αυτήν την φάση...θα προτιμούσα να μην είχα πρόβλημα και ας ξέρω λιγώτερα.
αν ήταν τέτοιο το δικό μου θα ήταν πολύ εύκολο
https://youtu.be/X8TpRKfotBw