Παίζουν τα IRFP460 σαν αντικατάσταση, απλά έχουν λίγο μεγαλύτερο Rds ON οπότε δεν αναμένεται πρόβλημα αν δεν δουλεύει στο όριο.
Παίζουν τα IRFP460 σαν αντικατάσταση, απλά έχουν λίγο μεγαλύτερο Rds ON οπότε δεν αναμένεται πρόβλημα αν δεν δουλεύει στο όριο.
Φίλοι μου να μη σας κουράζω.
Πήγα στα 1-2-3 γνωστά μαγαζιά του κέντρου και το συγκεκριμένο δεν υπήρχε.
Ένα με παρεμφερή στοιχεία είχε κόστος 20+ ευρώ.
Μη ξεχνάτε είμαι ερασιτέχνης καταστρ... επισκευαστής. Γι αυτό δε ρισκάρω να ρίξω χρήματα σε ανταλλακτικά που μπορεί να μη ταιριάζουν, να μην είναι αυτά και μόνον αυτά υπεύθυνα για το πρόβλημα, ή από κακό χειρισμό να καταστραφούν και ίσως να προκαλέσουν και μεγαλύτερη ζημιά.
Έτσι και η εύκολη λύση της νέας πλακέτας που σίγουρα δουλεύει και η άσκηση του αθλήματος-hobby με τα τρανζίστορ από το Ebay.
Κάποιος θα μπορούσε να πει, "ρε φραγκοκίλερ γιατί δε το πας σε ένα μάστορα". Αλλά εκτός του ότι αυτό είναι ένα θέμα που σηκώνει πολύ συζήτηση, έχω και πολλά παραδείγματα όπου η προσωπική ενασχόληση με τις βλάβες είχε καλύτερα αποτελέσματα και οικονομικότερα, από την επέμβαση των "ειδικών".
Έχω IXGH24N60AU1, IRG4PH50KD και IRFP460. Αν σου κάνει κάποιο από αυτά, στείλε πμ.
Όλα σε ΤΟ247 κέλυφος από αξιόπιστους προμηθευτές.
υπάρχουν χιλιάδες fet, δεν μπορούν τα μαγαζιά να έχουν στοκ από όλα μήπως χρειαστεί κάποιο σε κάποιον, θα ήταν άσκοπο (ειδικά σε τόσο μικρή αγορά). Αν τους χρειάστηκε κάποια φορά, παρήγγειλαν και κράτησαν και γι'αυτούς μερικά τεμάχια. Φυσικά υπάρχουν και τα fet που έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά και μπορούν (ανάλογα με την εφαρμογή) να αντικαταστήσουν τα αρχικά που χάλασαν.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη klik : 20-12-16 στις 16:21
Καλησπέρα παιδιά, έχω ένα προβλημα με την πλακέτα από kettler διάδρομο, έχει κάψει μοτέρ κ μετρώντας χωρίς το μοτερ, όταν ανοίγει το ρελε δίνε 310 V. Έχω αλλάξει γέφυρα κ τρανζίστορ κ πάλι τα ίδια, τι άλλο μπορώ να τσεκάρω;
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nick255 : 30-12-20 στις 01:55
IMG_20201229_205006.jpg [ATTACH=CONFIG]48071[/ATTACHIMG_20201215_185302.jpg
Χρονια πολλα,
Εχω το tx1 και μου βγαζει Err 94
Πηρα πανω και μου ειπαν μοτερ , καμενα τυλιγματα. Του κανω ρεσετ δουλευει οταν ξεκινησει να δουλευει δουλευει. Οταν δεν ξεκιναει βγαζει το ερρορ αυτο και το καταλαβαινω οτι δεν οπλιζει ο ρελες.
Εσενα ?