Σελίδα 3 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 30 από 39

Banned
    Όνομα
    Αλέκος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Ξέρω ότι μπορεί να κουράζω με τις πολλές ερωτήσεις μου, αλλά πόσες κιλοβατώρες τον χρόνο να καίει μια τετραμελής οικογένεια που φουρνίζει 3 φορές την εβδομάδα περίπου (και καφές και γάλα στο γκαζάκι); Το ρωτάω για να δω σε πόσα χρόνια θα κάνω απόσβεση και αν αξίζει η κίνηση αυτή εν τέλη. Νομίζω η κιλοβατώρα από φυσικό αέριο είναι 30% φθηνότερη σε σχέση με το ρεύμα, αλλά υπάρχουν και οι κλίμακες στον λογαριασμό της ΔΕΗ οπότε μπορεί να είναι μεγαλύτερη η διαφορά.
    Δηλαδή έχω την πρόταση του Κυριακίδη στα 650 ευρώ περίπου, υπάρχει η κουζίνα αερίου Pitsos στα 377 ευρώ, υπάρχει όμως και η ηλεκτρική κουζίνα Crown (εγώ την εμπιστεύομαι) στα 167 ευρώ. Στην εγκατάσταση της κουζίνας αερίου θα χρειαστώ και τροποποιητική μελέτη να την καταθέσω στην Zeniθ και τεχνικό να μου φέρει το αέριο στην κουζίνα, οπότε άλλα 60 ευρώ τουλάχιστον σίγουρα...

@Κυριακίδης Μπορεί να έχει τα θετικά του το σκεύος που ανέφερες, αλλά μόνο που βλέπω teflon επίστρωση απομακρύνομαι εγώ! Ακόμα και αντικολλητικό τηγάνι με κεραμική επίστρωση έχω.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Elliot : 25-07-20 στις 00:31

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Μπορεί να έχει τα θετικά του το σκεύος που ανέφερες, αλλά μόνο που βλέπω teflon επίστρωση απομακρύνομαι εγώ!
    Αυτά προσφέρει η σημερινή τεχνολογία , οπότε θα "χορέψω " και εγώ μαζί τους .
    Το θέμα είναι όπως στις επιλογές με τηγάνι , υπάρχει και με Teflon αλλά και τηγάνια που είναι ανοξείδωτα μεν , αλλά δεν είναι τόσο αντικολλητικά συγκρίνοντας με του Teflon.
    Αν υπήρχε ο κάδος σε ανοξείδωτο , ασφαλώς θα το προτιμούσα. (Τότε δεν υπήρχε ανοξείδωτο , τώρα υπάρχει) π.χ.
    https://www.youtube.com/watch?v=omWQsL7DDM8

Ξεφύγαμε από το κύριο θέμα , αλλά όταν πρόκειται για άτομα (όπως λες σαν την μητέρα σου που είναι συχνά απρόσεχτη) είναι ένας λόγος για πιο σωστή συσκευή ανεξάρτητα της κατανάλωσης και του είδους ενέργειας.
    Ένας λόγος που παραμέρισα το υγραέριο είναι ότι και εγώ αρκετές φορές ήμουν σοβαρά απρόσεκτος συμπεριλαμβανομένου και της ηλεκτρικής εστίας.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 25-07-20 στις 09:45

Μέλος
    Όνομα
    Αντώνης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Υπάρχουν και άλλες συσκευές μαγειρέματος που παραδόξως δεν αναφέρθηκαν και δε λέω για γκαζιέρες και κάρβουνα.
    Φέτος στις διακοπές επαγωγική εστία (<20 Ευρό) με εντυπωσίασε.
    Δεν ξέρω μια αξιόπιστη και γνωστής μάρκας εάν είναι καλή για οικιακή χρήση.
    Πάντως με τα λεφτά που κοστίζει η φτηνότερη αξίζει να τη δοκιμάσει ο καθένας.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Αντώνη , αν έβαζες στοίχημα για υγραέριο Vs Επαγωγική , θα το είχες χάσει το στοίχημα.
    https://www.youtube.com/watch?v=dQVDSdW-dPU
    (Στο παρόν πείραμα και στα 2 σκεύη τοποθετήθηκαν ίδιες ποσότητες νερού , αλλά και το επαγωγικό σκεύος "κλέβει " εξαιτίας του κλειστού κάτω μέρος του σκεύους που θυμίζει chef o matic)
    Στα οικιακά επαγωγικά σκεύη που λειτουργούν εκτός και στο αέρα θα είχε χάσει τραγικά από απώλειες. (είδη μαγειρευτών φαγητών που απαιτούν χρονοβόρα διαδικασία π.χ. φασολάδα και σκληρά κρέατα)
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 25-07-20 στις 13:43

Μέλος
    Όνομα
    Αντώνης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Ναι αλλά όπως φαίνεται και στο τέλος
    estia.jpg
    το σκεύος στην επαγωγική είχε 60% ψυχρή επιφάνεια με αποτέλεσμα η απόδοση της εστίας να είναι 35% αντίθετα με την άλλη που είναι 96.
    Τέλος πάντων, αυτό που ξέρω γιατί το δοκίμασα είναι ότι η επιφάνεια του σκεύους που έρχεται σε επαφή με την εστία την επαγωγική στα 1000W είναι άμεσα καυτή και το υπόλοιπο παγωμένο- αγγίζεται (οικονομία ;.)

Όσο για τα Κινέζικα πιο πάνω, επειδή μιλάω μόνο .....Καντονέζικα, μπορεί να γράφω και μ....ς. Ψαρωτικό ε;
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες
    • Τύπος Αρχείου: jpg estia.jpg (140,4 KB, 13 εμφανίσεις)

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από NEOMELOS Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τέλος πάντων, αυτό που ξέρω γιατί το δοκίμασα είναι ότι η επιφάνεια του σκεύους που έρχεται σε επαφή με την εστία την επαγωγική στα 1000W είναι άμεσα καυτή και το υπόλοιπο παγωμένο- αγγίζεται (οικονομία ;.)
    Σωστά , αλλά αν έχεις να βράσεις π.χ. χταπόδι που σύμφωνα με τους ειδικούς απαιτεί 1 ώρα βράσιμο , τότε ναι μεν θα έχεις την επαγωγική εστία παγωμένη , αλλά στο δωμάτιο θα ανέβει η θερμοκρασία και ίσως ανοίξεις κανένα παράθυρο να μην σκάσεις . Δεν έχεις καταλάβει για τις θερμικές απώλειες όπου αναφέρομαι , και η σημασία ενός μονωμένου σκεύους.
    Για να καταλάβεις για τι ισχύος απώλειες μιλάμε για αυτήν την 1 ώρα λειτουργίας (Επαγωγικής Vs Chef o Matic) , εγώ θα ακουμπώ το χέρι μου στο επάνω καπάκι του "σκεύους" για 1 ώρα , εσύ πόσο αντέχεις δευτερόλεπτα? μιλλισεκόντ ? . Έτσι για να το πάρουμε λίγο με "επιστημονική προσέγγιση"
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 25-07-20 στις 23:07

Banned
    Όνομα
    Αλέκος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Πιστεύω θα το γνωρίζουν οι περισσότεροι εδώ ότι αν αφήσουμε να ζεσταθεί πολύ με το λάδι του ένα ανοξείδωτο τηγάνι γίνεται κάπως αντικολλητικό. Στα κεραμικά τηγάνια που δοκίμασα άρχιζαν να μου είναι άχρηστα σε λιγότερο από έναν χρόνο επειδή η επίστρωση teflon είναι πιο ανθεκτική. Μόνο το κεραμικό τηγάνι Berlinger μου κράτησε πολύ χρόνο και ακόμα το έχω.

Για μαγείρεμα με αέριο είχα δει ένα μεταλλικό γκαζάκι με πτυχώσεις για μεγαλύτερη επιφάνεια ανταλλαγής θερμότητας έτσι όπως ανεβαίνει πάνω ο ζεστός αέρας, αλλά δεν πέτυχα να το πουλάνε πουθενά.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτά προσφέρει η σημερινή τεχνολογία , οπότε θα "χορέψω " και εγώ μαζί τους .
    Το θέμα είναι όπως στις επιλογές με τηγάνι , υπάρχει και με Teflon αλλά και τηγάνια που είναι ανοξείδωτα μεν , αλλά δεν είναι τόσο αντικολλητικά συγκρίνοντας με του Teflon.
    Αν υπήρχε ο κάδος σε ανοξείδωτο , ασφαλώς θα το προτιμούσα. (Τότε δεν υπήρχε ανοξείδωτο , τώρα υπάρχει) π.χ.
    https://www.youtube.com/watch?v=omWQsL7DDM8

Ξεφύγαμε από το κύριο θέμα , αλλά όταν πρόκειται για άτομα (όπως λες σαν την μητέρα σου που είναι συχνά απρόσεχτη) είναι ένας λόγος για πιο σωστή συσκευή ανεξάρτητα της κατανάλωσης και του είδους ενέργειας.
    Ένας λόγος που παραμέρισα το υγραέριο είναι ότι και εγώ αρκετές φορές ήμουν σοβαρά απρόσεκτος συμπεριλαμβανομένου και της ηλεκτρικής εστίας.

Μέλος
    Όνομα
    vasilis
    Περιοχή
    Πειραιάς

Προεπιλογή

Αμα περιμενεις να κανεις αποσβεση ποτε σε 300 χρονια .

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Elliot Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στα κεραμικά τηγάνια που δοκίμασα άρχιζαν να μου είναι άχρηστα σε λιγότερο από έναν χρόνο επειδή η επίστρωση teflon είναι πιο ανθεκτική. Μόνο το κεραμικό τηγάνι Berlinger μου κράτησε πολύ χρόνο και ακόμα το έχω.
    Το αλατούχο μπλοκ Ιμαλαίων το δοκίμασες ?
    https://www.youtube.com/watch?v=GXnLEUlXdeU
    https://www.youtube.com/watch?v=1n9Na6d3QLs
    https://www.youtube.com/watch?v=vgjKlFKAk0Q

Έχουμε και τον μάστορα να μας προζεστάνει την πλάκα Ιμαλαίων δωρέαν , και να αρχίσει το βαρύ πένθος της Δεή και συνοπτικό ξήλωμα του Διοικητή τους.
    https://www.youtube.com/watch?v=B4Telq4qeMI
    Η συγκεκριμένη πλάκα με κατάλληλα ισχυρά μονωμένο δοχείο παίζει να γίνεται προθέρμανση με απλά φωτοβολταικά .
    Το Νερό αποθηκεύει θερμική ενέργεια όσο αποθηκεύει
    Το λάδι (ορυκτό λάδι ) αποθηκεύει θερμική ενέργεια περισσότερο από το νερό .
    Το άλας αποθηκεύει πολλαπλάσια .
    https://bbq.gr/plaka-psisimatos-oruk...wn-20cm-saltic
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 03-08-20 στις 19:46

Banned
    Όνομα
    Αλέκος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Προσπαθώ να εξηγήσω στον εαυτό μου γιατί πέφτει το αντιηλεκτροπληξιακό ρελέ χαοτικά, μία φορά την εβδομάδα περίπου όταν ανάβω το μεγάλο μάτι. Βρήκα κάτι αλλά θα περιμένω με μετρήσεις να σιγουρευτώ. Πριν μία εβδομάδα περίπου κατάλαβα ότι πέφτουν πολλά νερά στον συμπιεστή του ψυγείου μου, επειδή μάλλον δεν πήρα το ίδιο δοχείο από την μαμά του για την εξάτμιση του νερού πάνω από τον συμπιεστή. Έτσι μπορεί να έχω περίπου πχ 20mA ρεύμα διαρροής προς την γη μία φορά την εβδομάδα και όταν ανάβω το μεγάλο μάτι ταυτόχρονα ίσως η παλιά του αντίσταση να δίνει πχ 15mA ρεύμα διαρροής περίπου, οπότε το σύνολο ξεπερνάει τα 30mA και πέφτει το ρελέ. Κοιτάω το ψυγείο και δεν έχει κάθε μέρα νερά από κάτω. Μία μέρα όμως που δεν μπορούσα να ανάψω την εστία, κοίταξα το ψυγείο και "είχαν σπάσει τα νερά του"! Θα δω αν συμβαίνει συνέχεια αυτή η σύμπτωση και θα κοιτάξω να τα διορθώσω μετά και τα δύο.

@Κυριακίδης
    Έχουμε μεγάλη ελευθερία από την ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ ώστε να μην μπορούμε να βάζουμε φωτοβολταϊκά χωρίς την άδεια και πληρωμή τους!
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Elliot : 04-08-20 στις 01:17

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Neff] Μάτι κουζίνας
    από alex20 στο forum Ηλεκτρική Κουζίνα
    Απαντήσεις: 35
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-04-17, 19:32
  2. [Άλλη] Ψυγείο general electric ριχνει το ρελέ
    από ΣΚΛΗΚΟΣ στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-02-16, 10:57
  3. [Whirlpool] Το whirpool μου ρίχνει το ρελέ