Σελίδα 3 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 30 από 30

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Τεχνικός ψυκτικός Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το ίδιο συμβαίνει και στο δικό μου. Δεν έχω πολλά τρόφιμα και κατεβάζει πολύ ψύξη.Συνημμένο Αρχείο 46264Συνημμένο Αρχείο 46265Συνημμένο Αρχείο 46266Συνημμένο Αρχείο 46267
    Μιας που έχεις ίδιο ψυγείο και προφανώς το έχεις κοντά σου , ρίξε μια ματιά τι είδους αεραγωγός είναι ο υπάρχον (από που έρχεται και τι πιθανό ρόλο παίζει ) γιατί θεωρώ ότι το γύρω δοχείο εντός κατάψυξης δεν θα είχε ανάγκη αεραγωγού για σχηματισμό πάγου / για να έχει ως φαίνεται κάποιο ρόλο παίζει .

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Εμένα το μοντέλο μου είναι το R-Z470ARU6 αν βοηθάει .

Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Η αντίσταση βρίσκεται κάτω Απο το στοιχείο και είναι για την αποψυξη.
    Οπότε τι μπορεί να είναι αυτό το πρόβλημα?

Μέλος
    Όνομα
    Peter
    Περιοχή
    attica

Προεπιλογή

έχω το ίδιο ακριβός ψυγείο αλλά το έχω πάνω απο 14 χρόνια
    μέχρι στιγμής δεν μου έχει κάνει κανένα νούμερο παρόλο που παράγω σχεδόν 2 με 3 φορές την ημέρα πάγο (βλέπεις τα φρέντο πάει σύννεφο)
    έχω την εντύπωση ότι έχεις κάποιο παγοφραγμό δηλ ο αεραγωγός που είναι από πίσω από της παγοθήκες δεν σου φέρνει αρκετή ποσότητα ψυχρό αέρα με αποτέλεσμα να παγώνει στο φυσικό του περιβάλλον του δηλ οπως τα στατικα ψυγεια με αποτελεσμα να μη ξεκολλάνε εύκολα ο πάγος από παγοκυψέλες (μπορεί να σου φαίνεται κάπως άλλα έχω την εντύπωση ότι έτσι λειτουργεί διότι εάν το αφήσεις τα παγάκια χωρίς να το ρίξεις στην παγοθήκες μετά από μια εβδομάδα δεν θα βρεις ούτε τα μισά.
    Παλιότερα το έχω ανοίξει την εσωτερική πλάτη του για καθάρισμα (το άνοιγμα είναι σχετικά εύκολο) έχει μόνο μια κύρια αντίσταση που ξεπαγώνει τα στοιχεία του. επειδή μετράει σαν χρόνο λειτουργίας μέχρι να ενεργοποιεί το σύστημα απόψυξη, κάποιες φορές να ξεχνάμε να κλείσουμε καλά την πόρτα του ψυγείο με αποτέλεσμα να παράγει περισσότερο πάγο στα στοιχεία και δεν προλαβαίνει σαν χρόνος να κάνει πλήρη απόψυξη με αποτέλεσμα να μειώνει αισθητά μόνο ο χώρος συντήρηση αλλά ο κατάψυξη δουλεύει κανονικά διότι έχει πολλαπλή εξόδους ψύξη
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη glamor : 12-06-19 στις 16:09

Προεπιλογή

Πέτρο αυτό θα κάνω το Σαββατοκύριακο που θα έχω λίγο χρόνο.
    Χωρίς να έχω εικόνα της κατάψυξης , πιστεύω ότι η σωλήνωτη αντισταση βρίσκεται στο κάτω μέρος του στοιχείου και χρησιμοποιείται κατά τον κύκλο της αποψυξης για να λιώνει ο πάγος.
    Περισσότερα το ΣΚ που θα το ανοίξω.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τεχνικός ψυκτικός : 12-06-19 στις 18:57
    tapavakos.gr

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Ακούστε τύχη. Πήγα σε ένα σπίτι και είχε το ίδιο ψυγείο με εμένα. Ανοίγω και βλέπω ότι η παγοθήκη και όλο το ράφι ήταν μια θέση κάτω από το δικό μου. Έχει δύο θέσεις για ρύθμιση ύψους ραφιού. Με αποτέλεσμα εμένα ο αεραγωγός να κτυπαει ακριβώς πάνω στο σώμα της παγοθηκης ενώ στο σπίτι που είχε το ίδιο ψυγείο και έριξα τα παγάκια με τη μια , ο αεραγωγός έριχνε αέρα στη πάνω πλευρά της παγοθηκης. Τώρα τη κατέβασα και γω και ειμαι σε δοκιμή. Θα σας πω .Το περίεργο είναι ότι εμένα παλιά και έτσι τα έριχνε. Εκτός αν κάποιος από το σπίτι μου ανέβασε το ράφι ,για αυτό δεν είμαι καθόλου σίγουρος .

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Πέτρο αυτό θα κάνω το Σαββατοκύριακο που θα έχω λίγο χρόνο.
    Χωρίς να έχω εικόνα της κατάψυξης , πιστεύω ότι η σωλήνωτη αντισταση βρίσκεται στο κάτω μέρος του στοιχείου και χρησιμοποιείται κατά τον κύκλο της αποψυξης για να λιώνει ο πάγος.
    Περισσότερα το ΣΚ που θα το ανοίξω.
    Δεν είναι ανάγκη αυτός ο μπελάς / πιστεύω και που θα το ανοίξεις δεν θα μπορούσε κανείς να καταλάβει εύκολα τι παίζει με την πλευρά της παγοθήκης. (θα έπρεπε εκτός απλά την αντίσταση να έχει μια εικόνα της πλήρους δομής / κατασκευής του αεραγωγού ).
    Θα αρκούσε μόνο να δει με ψηφιακό θερμόμετρο και προέκταση αισθητήρα καλώδιο να τοποθετήσει τον αισθητήρα κοντά στην έξοδο του αεραγωγού και να διαπιστώσει αν πράγματι σε ορισμένες χρονικές φάσεις (πιθ της απόψυξης ) φέρνει κάποιες θερμοκρασίες επίσης και στην παγοθήκη μέσω του αεραγωγού (πως φέρνει όμως θερμοκρασίες απόψυξης στην περιοχή παγοθήκης / εννοείται στην ίδια χρονική στιγμή δεν θα λειτουργεί και ο ανεμιστήρας / πιθανόν κάποια ιδιαίτερη λεπτομέρεια της κατασκευής ).

έχω την εντύπωση ότι έχεις κάποιο παγοφραγμό δηλ ο αεραγωγός που είναι από πίσω από της παγοθήκες δεν σου φέρνει αρκετή ποσότητα ψυχρό αέρα με αποτέλεσμα να παγώνει στο φυσικό του περιβάλλον του δηλ οπως τα στατικα ψυγεια με αποτελεσμα να μη ξεκολλάνε εύκολα ο πάγος από παγοκυψέλες (μπορεί να σου φαίνεται κάπως άλλα έχω την εντύπωση ότι έτσι λειτουργεί διότι εάν το αφήσεις τα παγάκια χωρίς να το ρίξεις στην παγοθήκες μετά από μια εβδομάδα δεν θα βρεις ούτε τα μισά.
    Δηλαδή έτσι και βρεις μια φορά τα παγάκια λιωμένα / από εκεί και ύστερα αν αφήσεις τα ίδια παγάκια σε άλλες χρονικές στιγμές / επίσης δεν πρόκειται να τα ξαναδείς παγωμένα ? (αυτό θέλεις να πεις ? ) πολύ περίεργο αυτό αν όντως έτσι συμβαίνει . Και αν όντως αυτό συμβαίνει τι κάνεις δηλαδή από εκεί και ύστερα ? ξαναβάζεις νέο νερό για να περιμένεις την επόμενη σωστή δόση παγοκύβων?

Ακούστε τύχη. Πήγα σε ένα σπίτι και είχε το ίδιο ψυγείο με εμένα. Ανοίγω και βλέπω ότι η παγοθήκη και όλο το ράφι ήταν μια θέση κάτω από το δικό μου. Έχει δύο θέσεις για ρύθμιση ύψους ραφιού. Με αποτέλεσμα εμένα ο αεραγωγός να κτυπαει ακριβώς πάνω στο σώμα της παγοθηκης ενώ στο σπίτι που είχε το ίδιο ψυγείο και έριξα τα παγάκια με τη μια , ο αεραγωγός έριχνε αέρα στη πάνω πλευρά της παγοθηκης. Τώρα τη κατέβασα και γω και ειμαι σε δοκιμή. Θα σας πω .Το περίεργο είναι ότι εμένα παλιά και έτσι τα έριχνε. Εκτός αν κάποιος από το σπίτι μου ανέβασε το ράφι ,για αυτό δεν είμαι καθόλου σίγουρος .
    Αυτές οι θέσεις (άνω και κάτω θέση παγοθήκης ) ίσως έχει να κάνει με οδηγίες κατασκευαστή ανά εποχές χρήσης π.χ. χειμώνα καλοκαίρι που οι χρόνοι λειτουργίας ψυγείου μεταβάλλονται σημαντικά και άρα οι οδηγίες κατασκευαστή και για το σωστό ύψος παγοθήκης απέναντι στο ύψος αεραγωγού .

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Εν τέλει το πρόβλημα λύθηκε. Ανέβασα μια θέση πάνω το ράφι που έχει μαζί και την παγοθήκη μαζί με τη λεκάνη. Τώρα ο αερας από τον αεραγωγό περνάει πάνω από τη παγοθήκη και δεν κτυπαει στο σώμα της. Τα παγάκια πλεον πέφτουν αμεσως μόλις πλαγιάσω στην παγοθήκη.
    Δεν βρήκα αναφορά στις οδηγίες ότι μπορεί να προκληθεί αυτό το φαινόμενο με την μετακίνηση του ραφιού σε μια από τις δύο προβλεπόμενες θέσεις που έχει ο θάλαμος της καταψυξης.

Μέλος
    Όνομα
    Peter
    Περιοχή
    attica

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων

Δηλαδή έτσι και βρεις μια φορά τα παγάκια λιωμένα / από εκεί και ύστερα αν αφήσεις τα ίδια παγάκια σε άλλες χρονικές στιγμές / επίσης δεν πρόκειται να τα ξαναδείς παγωμένα ? (αυτό θέλεις να πεις ? ) πολύ περίεργο αυτό αν όντως έτσι συμβαίνει . Και αν όντως αυτό συμβαίνει τι κάνεις δηλαδή από εκεί και ύστερα ? ξαναβάζεις νέο νερό για να περιμένεις την επόμενη σωστή δόση παγοκύβων?

Μάλλον δεν σας εξήγησα σωστά, εννοώ ο ίδιος ο αέρας απορροφά το παγάκι, όσες φορές έχω ρίξει νερό έξω από τούς παγοθήκες μέσα στο χώρο του κατάψυξη και μετά από μερικές μέρες έχει απορροφή ο πάγος, πιθανό η μόνη λογική εξήγησή μάλλον ο αέρας μέσα στο ψυγείο είναι υπερβολικά ξερός και με αυτό το τρόπο απορροφά τυχών υγρασία

Μέλος
    Όνομα
    Peter
    Περιοχή
    attica

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Giannos88 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εν τέλει το πρόβλημα λύθηκε. Ανέβασα μια θέση πάνω το ράφι που έχει μαζί και την παγοθήκη μαζί με τη λεκάνη. Τώρα ο αερας από τον αεραγωγό περνάει πάνω από τη παγοθήκη και δεν κτυπαει στο σώμα της. Τα παγάκια πλεον πέφτουν αμεσως μόλις πλαγιάσω στην παγοθήκη.
    Δεν βρήκα αναφορά στις οδηγίες ότι μπορεί να προκληθεί αυτό το φαινόμενο με την μετακίνηση του ραφιού σε μια από τις δύο προβλεπόμενες θέσεις που έχει ο θάλαμος της καταψυξης.

Αφού λύθηκε οκ, παντος το δικό μου είναι στην κάτω θέση (από τότε που το αγόρασα)

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123

Παρόμοια Θέματα

1. Ψυγείο General Electric με πρόβλημα στη βαλβίδα νερού.
    από radiodj105 στο forum Υδραυλικά & Θέρμανση
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-05-19, 23:45

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία