κοιτα εδω
Συνημμένο Αρχείο 45911
κοιτα εδω
Συνημμένο Αρχείο 45911
1,2,3,4 εχω 20v
5,6,7,8 0v
Για την αντιςταση πως ακριβως να μετρησω για να μην μπερδευομαστε
Κανοντας αυτο τι γινεται;
Αντικαθιστάς το MOSFET με ένα σύρμα.
Το MOSFET είναι ένας διακόπτης. Τώρα που θα αντικατασταθεί από ένα σύρμα θα είναι συνέχεια 'On', κλειστό κύκλωμα δηλαδή.
Περίπτωση 1: ίσως να έχει χαλάσει το MOSFET, οπότε με το βραχυκύκλωμα καθάρισες.
Περίπτωση 2: ίσως όμως να μην παίρνει σήμα (τάση στο Gate) λόγω π.χ. κάποιου βραχυκυκλώματος σε άλλο σημείο. Οπότε δεν καθάρισες...
Τώρα είδα ότι στο πιν 4 (Gate) δεν έχεις τάση. Άρα το ολοκληρωμένο (Power Manager) που ανοιγοκλείνει το MOSFET για κάποιο λόγο (π.χ. βραχυκύκλωμα) το θέλει ανοιχτό (Off, ανοιχτό κύκλωμα). Ή απλά μπορεί να μην επικοινωνεί πλέον με το MOSFET.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Panoss : 21-02-19 στις 23:31
You only live twice.
Στο 4 εχω ταση
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη γιαννης_κ : 22-02-19 στις 06:42
Μια χαρά τότε, κάνε το βραχυκύκλωμα που σου είπε ο Στάθης και καθάρισες.
(φυσικά αν έχεις τέτοιο MOSFET ή παρόμοιο, το αντικαθιστάς, αν δεν έχεις και το βραχυκύκλωμα μια χαρά είναι)
Αν και θα ξαναμετρησω για σιγουρα.Ιδιο δεν εχω εκτος και αν κανω την αλλαγη με το fet της μπαταριας δηλ να το βγαλω και να το βαλω στη θεση του u50 οπως θα δεις και στο σχηματικο για δοκιμη
Παιδια δοκιμασα τα εξης
Αλλαξα το fet U50 με ενα ενα αλλο απο τη μητρικη ιδιο αλλα αλλαζει ενα αρχικο γραμμα μονο
Μετραω ταση και το U50 βγαζει και απο τις δυο μεριες ταση τωρα.Επιση πλεον βγαζουν ταση και τα διπλα fet δηλαδη, Q29 και στις δυο μεριες ταση.Το Q38 εχει ταση μονο στα 1,2,3,4 ποδια.Το U51 καθοκου ταση
Επισης διπλα στα fet εχει κατι αντιστασεις αν καταλαβα καλα
R400 περνει ταση
D46 περνει ταση
D25 περνει ταση
και ενα fet ποιο μακρια απο τα αλλα αλλα διαφορετικο εχει ταση 4volt το οποιο ειναι κοντα στον controller KBC
Σε καθε περιπτωση δεν αναβει το λαπτοπ
Δε δοκιμασα ακομα με καλωδιο να συνδεσω τα ποδια 1,8 απο το u50
Ε, τώρα θα το πας σε κάποιο ηλεκτρονικό που κάνει επισκευές λάπτοπ.
Μη φοβάσαι δεν είναι ακριβά (εκτός αν πέσεις σε μάστορα περίπτωση ή αν έχει χαλάσει κάποιο ακριβό εξάρτημα).
You only live twice.