Τα στηρίγματα έχουν την ίδια διάταξη σε όλους τους θερμοσίφωνες.
Τα στηρίγματα έχουν την ίδια διάταξη σε όλους τους θερμοσίφωνες.
Πριν ελεγε οτι υπαρχει σωληνακι που πηγαινει στο ψηλοτερο σημειο.Αν ηταν οριζοντιος το σωληνακι θα πηγαινε αριστερα.Επισης οι αναμονες δεν θα ηταν στο κεντρο του μποιλερ αλλα στο 'χαμηλοτερο' σημειο του.Κατι δεν εχει δει καλα ο φιλος Γρηγορης.Καποιο σχεδιο στο χαρτι να καταλαβουμε?(εγκυκλοπαιδικα εστω)
Το νερο μεσα σε ενα δοχειο ζεσταινεται ΠΑΝΤΑ.ειτε ειναι πανω η αντισταση ειτε ειναι κατω.Η διαφορα που εχουν οι θερμοσιφωνες μεταξυ τους (καθετοι απο οριζοντιους) ειναι η ποσοτητα του νερου που εχουν ανα εκατοστο υψους.Ετσι λογω της διαστρωματωσης αλλη ποσοτητα εκμεταλευεται ενας 80λτ καθετος,απο εναν αντιστοιχο οριζοντιο με την ιδια ακριβως θερμοκρασια.
20181123_225911.jpg20181123_225924.jpg20181123_225918.jpg20181123_225934.jpg
Τον αντικατέστησα με έναν κάθετο elco duro glass 60 Lt. Τώρα το νερό φτάνει και περισσεύει. Η σερπαντίνα ζεσταίνει κανονικά. Θα κάνω και ένα σχέδιο του παλιού για να καταλάβετε πως ήταν μέσα. Για τη στεγανοποίηση των σπειρωμάτων δεν χρησιμοποίησα ούτε καννάβι, ούτε τεφλόν. Χρησιμοποίησα το κορδόνι της Henkel (Loctite 55). Συνδυάζει την αξιοπιστία του κανναβιού με την ευκολία του τεφλόν. (Το νήμα δεν είναι φτιαγμένο από τεφλόν, όπως νομίζουν κάποιοι). Έβαλα και βανάκια στις παροχές για να μην αναγκάζομαι να κλείνω το γενικό διακόπτη.
(Οι φωτογραφίες ήταν μια χαρά πριν τις ανεβάσω, δεν ξέρω τι έγινε μετά και περιστράφηκαν 90 μοίρες).
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Gregpro : 07-12-18 στις 20:06
vasilimertzani (10-12-18)
Τελικα μαθαμε το λογο που δεν ζεστενε, μενουμε στη παραδοχη τυπου μονο?
Εχω και γω ενα οριζοντιο και μετα απο χρονια ηρθε η ωρα να δουλεψει ηλεκτρικα. Δεν κραταγε πολυ ομως το ζεστο και τον καθαρισα, αν και ηταν σχεδον σαν καινουργιος. Αλλαξα και αντισταση αλλα αν και ζεστενει λιγο γρηγοροτερα δεν μενει νερο για δευτερο ατομο αν καθυστερησει να παρει σειρα στο μπανιο. Μπερδευεται γρηγορς το ζεστο με το κρυο φανταζομαι.
Ζητώ συγγνώμη που άργησα να απαντήσω, είχα πολύ φόρτο εργασίας λόγω εξεταστικής. Όπως υποσχέθηκα, σχεδίασα ένα σκαρίφημα για να καταλάβετε πως ήταν το boiler από μέσα:20190328_155520.jpg
ΥΓ: Πάλι περιστράφηκε η φωτογραφία από μόνη της, δεν ξέρω τι συμβαίνει.