Σελίδα 3 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 26 από 26

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από vp74 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έχει διαβάσει μάλλον τα Amps του εναλασσόμενου στο input του τροφοδοτικού και δεν βλέπει τα Amps στην κάτω γραμμή στο output συνεχές...............
    Όχι Βαγγέλη δεν ισχύει αυτό που λες. Αν το εναλασσόμενο ρεύμα εισόδου του τροφοδοτικού ήταν 1,5Α (δηλαδή AC input 230V-1,5A) δεν υπήρχε περίπτωση λογικά να καεί λόγω υπερφόρτωσης, επειδή πολύ απλά το τροφοδοτικό στην έξοδό του θα μπορούσε να παρέχει πολύ περισσότερο ρεύμα από τα 3,5Α.

2. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον ezizu για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

goosey (25-03-14)

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Ναι το ξέρω. Εννοώ ότι μάλλον διάβασε τα amps στο ac input του original 1.2Α και καταλάθος έβαλε τροφοδοτικό με DC output στα 1.2Α αντί 3.5Α.
    Η συγκεκριμένη λειτουργεί με 12V DC στα 3.5Α αλλά υπάρχουν και κάποιες 19άρες που δουλεύουν με 14V-3.8A.

Μια εικόνα του εξωτερικού τροφοδοτικού

και το πίσω μέρος της οθόνης
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

4. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον vp74 για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

goosey (25-03-14)

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Δηλαδή Βαγγέλη θεωρείς πιθανό να διάβασε την μισή πάνω σειρά-γραμμή και ταυτόχρονα την υπόλοιπη μισή κάτω σειρά-γραμμή των χαρακτηριστικών που αναγράφονται στο ταμπελάκι του τροφοδοτικού;
    Είναι μια πιθανότητα.
    Τέλος πάντων, νομίζω ότι τα ποστ# 2,5,9 είναι σαφέστατα, απλά και κατανοητά,όσο αφορά τα χαρακτηριστικά (τάση,ρεύμα και πολικότητα) του τροφοδοτικού που χρειάζεται για να λειτουργήσει η οθόνη και δεν υπάρχει περίπτωση να μπερδευτεί κάποιος διαβάζοντάς τα.

Αν κάποιος που διαβάζει τα χαρακτηριστικά ενός τροφοδοτικού, δεν έχει τις γνώσεις ούτε να κατανοήσει απλά τι ακριβώς είναι το input και τι το output, τότε νομίζω ότι δεν έχει νόημα να ανοίξει θέμα και να γίνει τέτοιου είδους συζήτηση μέσα σε ένα τεχνικό forum.
    Πόσο μάλλον να συζητήσουμε και για τυχών επισκευή της (βάσει του ποστ #15).
    Καλύτερα είναι νομίζω σε τέτοιες περιπτώσεις να απευθύνεται ο κάθε ενδιαφερόμενος σε κάποιον σχετικό τεχνικό, για την αποφυγή μεγαλύτερης ζημιάς ή ακόμα και κινδύνου της ίδιας του της ζωής (στην περίπτωση προσπάθειας επισκευής συσκευών που έχουν υψηλές τάσεις στα εσωτερικά τους κυκλώματα - εξαρτήματα) .
    Η άποψή μου φιλικά.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ezizu : 16-03-14 στις 17:33

6. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον ezizu για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

goosey (25-03-14)

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    .

Προεπιλογή

Μια στιγμή να τα πάρουμε με τη σειρά.
    Ένα θέμα είναι η συγκεκριμένη επισκευή, κι ένα διαφορετικό και γενικότερο το πως το βλέπω, αν ξέρω ή όχι, κλπ.
    1)Για την οθόνη: Πράγματι έχετε δίκιο, έκανα μεγάλη ****** γιατί πολύ απλά απτη βιασύνη και τον ενθουσιασμό μου που βρήκα μετασχηματιστές, όταν πήγα να τους δω δίπλα-δίπλα με τον καμένο LG, το ενθουσιασμένο μάτι ήθελε να δει τα 1500mA της εισόδου κι όχι τα 3.5Α της εξόδου!
    Απόδειξη του ότι ήξερα φυσικά τι έξοδο ήθελα, ότι το γράφω στο post#4 και μόλις βρήκα μετασχηματιστές, στο post#13 γράφω τη λάθος έξοδο, χωρίς να το καταλάβω...
    2)Για το αν μπορώ να κάνω κάτι, που είναι τελείως διαφορετικό: Ένα θέμα είναι ότι το να τη δώσω για επισκευή, αντιλαμβάνεστε οτι το κόστος δεν συμφέρει. Απο την άλλη, απο την πολύτιμη βοήθειά σας εδώ στο forum, έχω κάνει μόνος κι άλλες επισκευές σε συσκευές που μου έχουν χαλάσει.
    Το ότι δεν διαθέτω όλα τα εργαλεία να το κάνω, δεν σημαίνει ότι με τις λίγες θεωρητικές γνώσεις που έχω, δεν μπορώ να προσπαθήσω.
    Για τη συγκεκριμένη επισκευή, τη στιγμή που δεν μιλάμε για βλάβη αυτής-καθ'αυτής της οθόνης, αλλά έχοντας έναν καμένο(..?) μετασχηματιστή, δεν χάνω τίποτα να δοκιμάσω με άλλους, τη στιγμή που μπορώ να βρώ.
    Εννοειται αν βεβαιωθώ πως η οθόνη καίει απο μόνη της τους μετασχηματιστές, φυσικά και δεν θα την ψάξω μόνος μου.
    Επίσης, πιστεύω πως έχω επίγνωση και των ορίων μου, αλλά και των κινδύνων με τα ρεύματα. Άλλωστε -μιλώντας για υψηλά ρεύματα- σε παλαιότερο θέμα, με τη βόηθεια σας επισκέυασα την τροφοδοσία σε παλιά TV μου μόνο με κολλητήρι.

Όλα τα παραπάνω βέβαια, είναι για την ιστορία και μόνο.
    Αυτό που ενδιαφέρει τώρα, είναι το μέλλον.
    Το ότι έκαψε(..?) ένα τροφοδοτικό χαμηλότερης εξόδου τι σημαίνει? Ισχύει αυτο που λέτε παραπάνω οτι φταίει που ήταν 1500mA αντί για 3500mA? Τότε γιατί να καεί? Απλά δεν θα οδηγούσε καθόλου την οθόνη, ή το πολύ πολύ δεν θα λειτουργούσε σωστά.
    Θέλω να πω, μήπως άλλος είναι ο λόγος που έκαψε το μαμά τροφοδοτικό της LG και άλλος το λάθος που έβαλα, ή τελικά ο ίδιος λόγος?
    Όσο για τροφοδοτικό ακριβώς ίδιο, δεν έχω αυτή τη στιγμή, αλλά το ψάχνω.
    Κι ένα μεγάλο ευχαριστώ και πάλι που μου υποδείξατε το λάθος.

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Όταν από ένα τροφοδοτικό μια συσκευή-φορτίο ζητά περισσότερη ισχύ από αυτή που μπορεί να δώσει το τροφοδοτικό, τότε ναι, υπό προϋποθέσεις (και ειδικά αν δεν έχει σωστές-κατάλληλες προστασίες) μπορεί να πάθει ζημιά το τροφοδοτικό.
    Αφού δεν υπάρχει εργαστηριακό τροφοδοτικό (ώστε να έχεις δυνατότητα περιορισμού του ρεύματος), προσπάθησε να βρεις ένα τροφοδοτικό με τα κατάλληλα χαρακτηριστικά, βάζοντας προληπτικά μια ασφάλεια σε σειρά με το (+) της τροφοδοσίας και με ονομαστική τιμή ίση ή λίγο μικρότερη από το ρεύμα εξόδου του τροφοδοτικού (π.χ.3Α και ίσως είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσεις μια βραδείας τήξης για 3Α), για να δοκιμάσεις την οθόνη. Πιθανών η οθόνη να μην έχει πάθει ζημιά.
    Καλό όμως είναι να μετρήσεις και το ρεύμα που τραβά η οθόνη ,για δική σου εμπειρία, ώστε να βγάλεις τελικά και ένα ασφαλές συμπέρασμα στο αν φταίει, ή όχι, η οθόνη, που κάηκε το δεύτερο τροφοδοτικό, αλλά αυτό απαιτεί βέβαια όργανο μέτρησης.
    Αν τελικά,μετά από όλα τα παραπάνω, η ασφάλεια στο (+) δεν καίγεται ,υπάρχει κανονικά η τάση τροφοδοσίας 12V, αλλά δεν ανάψει η οθόνη, τότε πολύ πιθανών να έχει δημιουργηθεί βλάβη και σε αυτή.

Όσο για το θέμα γενικότερα των επισκευών,των γνώσεων κ.λ.π., συγνώμη αν άθελά μου σε πείραξε κάτι από τα γραφόμενά μου, αλλά αυτά είναι ένα συμπέρασμα που βγαίνει εύκολα, βάσει των δικών σου ποστ, και ιδιαίτερα στα ποστ# 7,10,13,15 .
    Όπως αντιλαμβάνεσαι και εσύ, για να κάνει κάποιος επισκευή (έστω σε απλές ηλεκτρονικές βλάβες) και όχι απλά οπτικό έλεγχο, σε μια ηλεκτρονική συσκευή, χρειάζεται απαραίτητα κάποιες βασικές σχετικές γνώσεις-εμπειρία και τα απαραίτητα όργανα και εργαλεία.
    Όλα αυτά βέβαια είναι ανάλογα την πολυπλοκότητα της συσκευής και των κυκλωμάτων της ,τις τάσεις -ρεύμα-συχνότητες λειτουργίας της εκάστοτε συσκευής, το είδος και τον βαθμό δυσκολίας της βλάβης ,το επίπεδο διάγνωσης-επισκευής (άλλο η ψυχρή κόλληση- κακή επαφή, άλλο διάγνωση επισκευή σε επίπεδο πλακέτας, άλλο η διάγνωση -επισκευή σε επίπεδο κυκλωμάτων, ή σε επίπεδο εξαρτημάτων κ.ο.κ. και σαφώς χρειάζονται και διαφορετικά όργανα-εργαλεία για το κάθε επίπεδο διάγνωσης -επισκευής ).
    Νομίζω όμως, πως για τέτοιου είδους επισκευές, πέρα από τα βασικά εργαλεία (κατσαβίδια,κόφτες κολλητήρι,μυτοτσίμπιδο κ.λ.π.) θεωρείται ως δεδομένο και είναι απαραίτητο ένα πολύμετρο.

Νομίζω ότι να αλλάζει κανείς τυχαία εξαρτήματα, στην προσπάθεια του να επισκευάσει μια ηλεκτρονική συσκευή, επειδή για τον χ ή ψ λόγο τα θεωρεί ύποπτα, δεν είναι ούτε σωστή λογική , ούτε η ασφαλέστερη, αλλά ούτε και η οικονομικότερη μέθοδος επισκευής .
    Όλα τα τελευταία, όπως λες και εσύ, για την ιστορία και μόνο.
    Δεν έχω διάθεση ούτε να σε προσβάλω ,αλλά ούτε και να μην σε βοηθήσω .
    Για ότι χρειαστείς ξαναγράψε και ευχαρίστως θα σου απαντήσω και εγώ (αλλά σίγουρα και κάποια άλλα μέλη) σε ότι μπορώ και γνωρίζω.
    Φιλικά πάντα.

9. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον ezizu για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

goosey (04-04-14)

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    .

Προεπιλογή

Φίλε Σήφη τον έλεγχο με την ασφάλεια θα προσπαθήσω να κάνω μόλις βρω κατάλληλο τροφοδοτικό.

[Όταν από ένα τροφοδοτικό μια συσκευή-φορτίο ζητά περισσότερη ισχύ από αυτή που μπορεί να δώσει το τροφοδοτικό, τότε ναι, υπό προϋποθέσεις (και ειδικά αν δεν έχει σωστές-κατάλληλες προστασίες) μπορεί να πάθει ζημιά το τροφοδοτικό.]

Σε αυτό που λές παραπάνω βασίζω την ελπίδα μου να μην έχει πάθει ζημιά η οθόνη, αλλά και το να μην φταίει τελικά η ίδια η οθόνη για τα καψίματα, για το λόγο ότι (και κακώς ξέχασα να αναφέρω πριν) η οθόνη λειτουργούσε σε σπίτι με πολλά προβλήματα όσον αφορά το δίκτυο - αρκετά "πεσίματα" της κεντρικής ασφάλειας - παλιό σπιτι με παλιά καλωδίωση-πίνακες αλλα με όλες τις επιβαρύνσεις σε φορτίο ενός σύγχρονου σπιτού.
    Εγω λοιπόν την πήρα στα χέρια μου με καμένο τροφοδοτικό.
    Συγγνώμη που ξέχασα κι αυτό το στοιχείο, μακάρι να βοηθάει λίγο.

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123

Παρόμοια Θέματα

1. [Άλλη] Μετασχηματιστης για φουρνο μικροκυματων mulinex optigrill duo
    από id_arts στο forum Ηλεκτρική Κουζίνα
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-05-13, 00:14
  2. ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ HR 6723
    από BILLYSBOY στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-12-11, 00:44
  3. ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ
    από BILLYSBOY στο forum Τηλεόραση