κοιτα πρωτα το φις του κλιματιστικου μηπως εχει μαυρισει και αν χρησιμοποιεις μπαλαντεζα δοκιμασε με μια αλλη.
κοιτα πρωτα το φις του κλιματιστικου μηπως εχει μαυρισει και αν χρησιμοποιεις μπαλαντεζα δοκιμασε με μια αλλη.
στην μπριζα του δωματιου ριχνει το ρελε αμεσως μολις βαλω το φις.αν τραβηξω μπαλαντεζα από την μπριζα του πλυντηρίου δουλευει κανονικα.από εκει θα ριξει το ρελε μονο αν σβησω το κλιματιστικο κ δεν βγαλω την μπαλαντεζα από την μπριζα.όχι αμεσως αλλα αν την αφήσω μπορει μετα από κανα 2ωρο να πεσει.
Το ιδιο προβλημα κατα καποιο τροπο ειχα και εγω πιο παλια, μου εριχνε την ασφαλεια πολλες φορες οταν εβαζα μπρος το air-condition ή το pc ( πιο σπανια) και η αιτια ηταν οτι ο εξυπνος ο ηλεκτρολογος ( ειχα αλλαξει πινακα γιατι ειχα τον παλιο με τα φυσιγγια ) μου ειχε βαλει ενα μονοκλωνο καλωδιο 1-1.5mm για να δινει ρευμα σε 5 ασφαλειες με αποτελεσμα να υπερθερμενεται και να καει τις ασφαλειες απο την θερμοκρασια κ.λ.π.
Οταν το αλλαξα με ενα πολυκλωνο χοντρο και αλλαξα και ασφαλειοδιακοπτες μου σταματησαν ολα τα προβληματα.
καλησπέρα στην παρεα . μετα από πολύ καιρο επαναφερω το θεμα γιατι ελειπα εκτος Αθηνων κ γυρισα πριν λιγες μερες. λοιπον το κλιματιστικο ακομα τα ιδια.ριχνει τον ρελε συνεχεια. πειγα στην εξωτερικη μοναδα κ απομονωσα πρωτα τη φτερωτη κ μετα τον συμπιεστη αλλα κ παλι εριχνε ρελε που παει να πει πως δεν είναι από αυτά το πρόβλημα. παμε στην εσωτερικη μοναδα.τι να κοιτάξω μπας και βγαλω ακρη.στην πλακετα δεν βλεπω μαυριλες η κανα πηνιο φουσκομενο.
εχω μπερδευτεί εντελώς. λοιπον αλλαξα πυκνωτή αλλα τιποτα. αποσυνδεσα όπως εγραψα συμπιεστη κ φτερωτή και ουτε εκει αλλαξε κατι. όταν αποσυνδεσα τα καλωδια ρεύματος (από την πλακετα τις εσωτερικης) που πανε στην εξωτερικη μοναδα δουλευε κανονικα χωρις να πεσει ο ρελες. τι άλλο μπορω να κοιτάξω; να είναι θεμα πλακετας;
Δηλαδη εχει προβλημα στην εξωτερικη.Οπως τα λες πρεπει να εχει προβλημα το καλωδιο που παει απο μεσα εξω,πραγμα λιγο σπανιο..Εισαι σιγουρος οτι ξεσυνδεσες ολα τα εξω εξαρτηματα και παλι σου το εριχνε;
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
FILMAN (12-11-14)
ξεσυνδεσα πρωτα την εξω φτερωτη κ επεσε ο ρελες.μετα ξεσυνδεσα τον συμπιεστη το ιδιο.αλλαξα τον πυκνωτή παλι τα ιδια.θα ξεσυνδεσω αυτή την φορα τα καλωδια από την κλεμα της εξωτερικης μοναδας να δω τι θα γινει.αν κ παλι πεσει θα ξηλωσω την πλακετα κ θα την παω να την κοιταξουν.δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο
Καλησπέρα. Το κλιματιστικό είναι συμβατικό ή inverter?
απλο ειναι δεν είναι inverter. Το 12αρι που έδινε το carrefur
Σε πιο σημείο λειτουργίας ρίχνει την ασφάλεια? έχεις παρατηρήσει? Ο συμπιεστής της εξωτερικής δουλεύει όταν συμβαίνει?