Σελίδα 3 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 30 από 31

Θέμα: pa speakers

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Εδώ θα ήθελα να πώ, σε σχέση με αυτά που γράφει ο windmill82 στο ποστ#19 ότι ,σοβαρά ηχεία PA ( δηλαδή για σκληρή συνεχόμενη χρήση ,πάρτυ κ.λ.π. ),με αξιόλογες στάθμες ηχητικής πίεσης, ,πλήρους φάσματος συχνοτήτων ( και όχι δορυφόρους που συνοδεύονται οπωσδήποτε από subwoofer ),με tweeter αντί για κόρνα και 6,5'' ή 8'' woofer,εγώ δεν έχω δεί κάπου.Όπως επίσης δεν νομίζω, ότι ένας ενισχυτής 90W RMS/8Ω σε full range λειτουργία ,μπορεί να καλύψει ικανοποιητικά μια σοβαρή εφαρμογή PA ( με τις απαιτήσεις που έχουν αναφερθεί : κλαρίνα ,πολύ μπάσο σε ξένα κ.λ.π. ).
    Εφόσον θέλεις ηχεία για πάρτυ,σε υψηλές ηχητικές στάθμες, με βάση τα κλαρίνα και την ξένη μουσική με πολύ μπάσο, τότε μάλλον θα πρέπει ,για δύο δρόμων ηχείο,να χρησιμοποιήσεις μια καλή κόρνα PA και ίσως και ένα καλό woofer 15'' PA,έτσι ώστε να αποφύγεις το subwoofer, για την ξένη μουσική. Αν θέλεις τριών δρόμων ηχείων,μπορείς να βάλεις και ένα midrange PA .Με το τρίδρομο ηχείο , μάλλον θα έχεις και καλύτερες μεσαίες συχνότητες .
    Οι καμπίνες ( τύπος / όγκος ) υπολογίζονται βάση των χαρακτηριστικών Thiele & Small του woofer που θα χρησιμοποιηθεί.
    Το crossover υπολογίζεται ,βάση των ηλεκτρικών χαρακτηριστικών των μεγαφώνων ,την καμπύλη απόκρισης συχνοτήτων συναρτήση της καμπύλης ηχητικής πίεσης / συχνότητα των μεγαφώνων κ.λ.π.
    Φιλικά.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ezizu : 23-07-12 στις 17:34

Το avatar του χρήστη vlahoskwn
    Μέλος
    Όνομα
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
    Περιοχή
    ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Προεπιλογή

η χρηση θα ειναι για παρτυ οποτε θελω ενταση
    τον ενισχυτη θα τον οδηγω και με μικτη οποτε ακομα περισσοτερη ενταση
    τωρα θελω να μου πειτε αν ειναι καλα αυτα που διαλεξα
    αν οχι πρωτεινεται κατι

Το avatar του χρήστη windmill82
    Μέλος
    Όνομα
    windmill82
    Περιοχή
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Προεπιλογή

αγαπητε ezizu παρατηρηση σου σε σχεση με αυτα που εγραψα ειναι πολυ ευστοχη. Απλως ο φιλος vlahoskwn τα θελει ολα ( και να γκρεμισει τη γειτονια με 90w και να μην του κοστισει πολυ) . Εγω σαν χρυση τομη θα προτεινα να κανει ηχεια που να μπορουν να παιξουν αρκετα δυνατα και να μην χρεωθει μια περιουσια. Ασε που με 2Χ90W μετρημενη με 0.5% thd πιστευω πως δεν ειναι και ικανοποιητικη ισχυς για να "πυροβολησεις" 15ιντσα PA. Εγω σαν λιγο συντηρητικος που ειμαι προτεινω λιγο πιο μικρα και ευαισθητα ηχεια που μπορει να μην ξεσηκωσουν τη γειτονια , αλλα ενα γλενι το βγαζουν. Εξ αλλου μετα το γλεντι θα ηταν προτιμοτερο να μπουν στο σαλονι για καθημερινη χρηση παρα να περιμενουν στην αποθηκη το επομενο γλεντι.

Μέλος
    Όνομα
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
    Περιοχή
    ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Προεπιλογή

φιλε μου διαβασε κατι που εχω γραψει παραοανω θα εχω και μικτη ωστε να παρω ολη την ισχυ

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Φίλε Αρσένη ( windmill82 ) ,η άποψή σου,όσο αφορά τα μικρά ηχεία, τα οποία όμως θα μπορούν να αντεπεξέλθουν και σε ένα << οικιακό >> γλέντι , είναι πολύ σωστή.
    Ο Κωνσταντίνος ( vlahoskwn )όμως ,θέλει να καλύπτει ηχητικά ,πάρτυ γαμήλειες δεξιώσεις κ.α. , με κλαρίνα ,ξένη μουσική με πολύ μπάσο κ.λ.π., οπότε όπως καταλαβαίνεις ,θα χρειαστεί καλά επαγγελματικά ηχεία και έναν στιβαρό επαγγελματικό ενισχυτή.Για αυτό προτείνω ,woofer 15'' ( π.χ. http://www.artsound.gr/catalog/emine...o-p-12940.html ) και κάποια καλύτερη κόρνα ( π.χ. http://www.artsound.gr/catalog/speak...db-p-8378.html , μαζί με μια χοάνη ,με κατάλληλη διασπορά π.χ. http://www.artsound.gr/catalog/adam-...n-p-13662.html ), από αυτή που έχει επιλέξει ο Κωνσταντίνος. Ένας ενισχυτής καλός και << τίμιος >> για τα λεφτά του είναι π.χ. http://www.artsound.gr/catalog/behri...w-p-12257.html .
    Τα συγκεκριμένα μεγάφωνα και ο ενισχυτής που προτείνω, είναι ενδεικτικά για να πάρει μια ιδέα ο Κωνσταντίνος. Σαφώς υπάρχουν και πολλές άλλες επιλογές .
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ezizu : 23-07-12 στις 22:13

Μέλος
    Όνομα
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
    Περιοχή
    ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Προεπιλογή

γεια σου φιλε μου μαλλον θα παρω εναν sr technology 320rms καλος δεν ειναι;
    τωρα για τα μεγαφωνα το μπασο δεν θελω τοσο πολυ αλλα θελω να παιζουν μπασο και στο μελλον ισως παρω subwoofer
    γιατην κορνα τωρα μου φαινεται ακριβη to idio isxyei kai gia to woofer

Το avatar του χρήστη windmill82
    Μέλος
    Όνομα
    windmill82
    Περιοχή
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Προεπιλογή

ανεβηκες επιπεδο στον ενισχυτη και μ αρεσει. Με αυτην την ισχυ αξιζει να φτιαξεις ηχεια με τα μεγαφωνα που σου προτεινει ο φιλος ezizu. ερχεται τωρα το oiκονομικο θεμα... ξεφευγεις στα χρηματα αρκετα αλλα σφιξε λιγο τα δοντια αδειασε το πορτοφολι και κανε κατι ολοκληρωμενο. με λιγοτερα λεφτα δυστυχως μπορεις να συμβιβαστεις σε λιγοτερα πραγματα (και λιγοτερα dB)

Μέλος
    Όνομα
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
    Περιοχή
    ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Προεπιλογή

καταρχην το woofer δεν ειναι καλο; δεν θελω να τριζουν τα παντα γυρω απο το μπασο και το συγκεκριμενο το εχω ακουσει
    τωρα για την κορνα συμφωνω να βαλω μια καλυτερη και με μεγαλυτερη διασπορα αλλα οχι να δωσω και 100ευρω 50ευρω δεν ειναι καλα;

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Κωνσταντίνε ,εφόσον το woofer που έχεις επιλέξει ,το έχεις ακούσει να παίζει και σε ικανοποιεί από θέμα ήχου,μπάσου,εντάσεων κ.λ.π. τότε είσαι Ok με αυτό .Δεν είναι κακό μεγάφωνο.Αν σε παίρνει οικονομικά ,βάλε μια καλύτερη κόρνα / χοάνη ,αλλιώς και αυτή που επέλεξες , με κάποιους συμβιβασμούς ,θα κάνει την δουλειά της .

Μέλος
    Όνομα
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
    Περιοχή
    ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Προεπιλογή

ωραια μαρεσε αλλα τωρα για την κορνα τι να κανω αλλα ενα 50ρικο δινω

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι