Σελίδα 3 από 6 ΠρώτηΠρώτη 12345 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 30 από 57
    Το avatar του χρήστη nikoskosm
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Μακεδονια

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από A-tech Εμφάνιση μηνυμάτων
    Απ'οτι φαίνεται είναι ίδιο αν και δεν βρήκα το datasheet με τα αρχικά γράμματα, μπορεί να ήταν και απο την αρχή αυτό. Πολλές φορές ανάλογα με το σασί ίσως να διαφέρουν τα εξαρτήματα σε κάποια χαρακτηριστικά. Αλλά η βασική λειτουργία είναι η ίδια διότι ο τύπος τους προσδιορίζεται απο το "Q0765RT". Κόλλησε το ξανά και μέτρα τις τάσεις που είναι σημειωμένες στο κύκλωμα, στο ίδιο αλλά και στο δευτερεύον του μ/σ.

Αποστόλη, η μοναδική τάση που έχω είναι αυτή που σου δείχνω στο σχέδιο παρακάτω μέχρι το πόδι 1.

haier_dta2198.jpg

Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Περιοχή
    Μακεδονία

Προεπιλογή

Επομένως το Q0765RT δεν δέχεται καν τροφοδοσία. Δες αυτά στο κόκκινο πλαίσιο και με την ευκαιρία έλεγξε και εκείνα στο πράσινο να ξέρουμε εάν είμαστε καθαροί απο το πρωτεύον του μ/σ.
    DTA-2198 (1a).jpg

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Μακεδονια

Προεπιλογή

Επομένως το Q0765RT δεν δέχεται καν τροφοδοσία. Δες αυτά στο κόκκινο πλαίσιο και με την ευκαιρία έλεγξε και εκείνα στο πράσινο να ξέρουμε εάν είμαστε καθαροί απο το πρωτεύον του μ/σ.
    DTA-2198 (1a).jpg
    η δίοδος VD804 δείχνει καλή την ξεκόλλησα και την μέτρησα και ο c802 είναι καινούργιος είναι αλλαγμένος από τον προηγούμενο. το Q0765RT μήπως είναι καμένο? τα τρανζίστορ με τα 3 πόδια ξέρω, αυτό με τα 5 πόδια δεν ξέρω μετριέται?
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nikoskosm : 02-05-12 στις 00:08

Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Περιοχή
    Μακεδονία

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nikoskosm Εμφάνιση μηνυμάτων
    το Q0765RT μήπως είναι καμένο? τα τρανζίστορ με τα 3 πόδια ξέρω, αυτό με τα 5 πόδια δεν ξέρω μετριέται?
    Καλησπέρα, δεν ευκαίρησα να συνδεθώ το προηγούμενο διάστημα, γι' αυτό και απαντώ μετά αρκετών ημερών. Το Q0765RT δεν μπορείς να το ελέγξεις εκτός κυκλώματος γιατί δεν αποτελεί απλούς ημιαγωγούς όπως τα τρανζίστορ. Εδώ είναι το datasheets του και φαίνεται εσωτερικά μια πληθώρα βαθμίδων. Όπως και να 'χει θα έπρεπε να υπήρχε έστω μία χαμηλή τροφοδοσία σε αυτό (Vcc). Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται ένα τυπικό κύκλωμα εκκίνησης του Q0765RT, μέσω μιας βοηθητικής περιέλιξης του μετασχηματιστή. Ο ηλεκτρολυτικός πυκνωτής που είναι συνδεδεμένος με το Vcc φορτίζεται με ένα χαμηλό ρεύμα εκκίνησης. Όταν η Vcc φτάνει τα 15V (VSTART), τότε το FSCQ0765RT αρχίζει την λειτουργία μεταγωγής και η απαιτούμενη ισχύς παρέχεται πλέον από τη βοηθητική περιέλιξη του μετασχηματιστή.
    Startup circuit.png
    Σύμφωνα με αυτό, θα μπορούσε να ευθύνεται ακόμα και ο μετασχηματιστής που δεν γίνεται η εκκίνηση. Όμως δεν μπορεί να δοθεί εξήγηση για ποιον άλλο λόγο δεν υπάρχει η Vcc, όταν όλα τα περιφερειακά του Ν801 είναι εντάξει. Στον πυκνωτή C802 (δηλ. ακροδέκτης 3 του Q0765RT) δεν έχει καθόλου τάση?

5. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον A-tech για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

nikoskosm (14-05-12)

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Μακεδονια

Προεπιλογή

Καλησπέρα Απόστολε,
    σου στέλνω μια φωτογραφία για να δεις που έχω τάσεις και να μου πεις τι συμβαίνει.

haier_dta2198 (1).jpg

Καλησπέρα, δεν ευκαίρησα να συνδεθώ το προηγούμενο διάστημα, γι' αυτό και απαντώ μετά αρκετών ημερών. Το Q0765RT δεν μπορείς να το ελέγξεις εκτός κυκλώματος γιατί δεν αποτελεί απλούς ημιαγωγούς όπως τα τρανζίστορ. Εδώ είναι το datasheets του και φαίνεται εσωτερικά μια πληθώρα βαθμίδων. Όπως και να 'χει θα έπρεπε να υπήρχε έστω μία χαμηλή τροφοδοσία σε αυτό (Vcc). Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται ένα τυπικό κύκλωμα εκκίνησης του Q0765RT, μέσω μιας βοηθητικής περιέλιξης του μετασχηματιστή. Ο ηλεκτρολυτικός πυκνωτής που είναι συνδεδεμένος με το Vcc φορτίζεται με ένα χαμηλό ρεύμα εκκίνησης. Όταν η Vcc φτάνει τα 15V (VSTART), τότε το FSCQ0765RT αρχίζει την λειτουργία μεταγωγής και η απαιτούμενη ισχύς παρέχεται πλέον από τη βοηθητική περιέλιξη του μετασχηματιστή.
    Startup circuit.png
    Σύμφωνα με αυτό, θα μπορούσε να ευθύνεται ακόμα και ο μετασχηματιστής που δεν γίνεται η εκκίνηση. Όμως δεν μπορεί να δοθεί εξήγηση για ποιον άλλο λόγο δεν υπάρχει η Vcc, όταν όλα τα περιφερειακά του Ν801 είναι εντάξει. Στον πυκνωτή C802 (δηλ. ακροδέκτης 3 του Q0765RT) δεν έχει καθόλου τάση?

Μέλος
    Όνομα
    .
    Περιοχή
    .Νέος κόσμος

Προεπιλογή

στον c802 έχεις 130ν ac; είσαι σίγουρος; dc πρέπει να έχεις και ειδικά μετά την δίοδο
    αφού έχεις τάση στο πρωτεύον γιατί δεν κάνεις τις αλλαγές που σου έγραψε ο fotis2 αυτή αν δεν έχει την εντολή απο το stby δεν ξεκινάει

8. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

nikoskosm (15-05-12)

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Μακεδονια

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ Εμφάνιση μηνυμάτων
    στον c802 έχεις 130ν ac; είσαι σίγουρος; dc πρέπει να έχεις και ειδικά μετά την δίοδο
    αφού έχεις τάση στο πρωτεύον γιατί δεν κάνεις τις αλλαγές που σου έγραψε ο fotis2 αυτή αν δεν έχει την εντολή απο το stby δεν ξεκινάει
    το περίεργο είναι ότι μετράω τον c802 δεν έχει τάση DC το πολύμετρο μου δείχνει 0 v dc, κανονικά μετά την δίοδο θα έπρεπε να έχω τάση dc και όχι ac το περίεργο είναι ότι τη διοδο
    αυτή την VD804 την έβγαλα στον αέρα και την μέτρησα και δείχνει ότι είναι καλή , δεν δείχνει ότι είναι καμμένη. δεν έχω ουτε stby όπως φαίνεται στο παραπάνω σχέδιο , θα αλλάξω το ( N 801 , PC 801, DZ 803 ). αν και το μέτρησα το DZ 803 φαίνεται καλώ αλλά θα το αλλάξω, τα έχω παραγγείλει και τα περιμένω να έρθουν
    πάντως παίδες σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.

haier_dta2198 (2).jpg
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nikoskosm : 15-05-12 στις 19:56

Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Περιοχή
    Μακεδονία

Προεπιλογή

Μόνο βραχυκυκλωμένη δίοδος VD804 θα εξηγούσε την ύπαρξη AC τάσης στον C802. Βέβαια είπες ότι είναι καλή... δεν ξέρω τι "παίζεται", θα φανεί.

11. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον A-tech για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

nikoskosm (15-05-12)

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Μακεδονια

Προεπιλογή

Μόνο βραχυκυκλωμένη δίοδος VD804 θα εξηγούσε την ύπαρξη AC τάσης στον C802. Βέβαια είπες ότι είναι καλή... δεν ξέρω τι "παίζεται", θα φανεί.
    Την δίοδο αυτή, VD804, 10 φορές την έβγαλα στον αέρα και την μέτρησα και μου δείχνει ότι είναι καλή..... Δεν ξέρω τι γίνεται, εγώ νομίζω ότι το πρόβλημα είναι στο N 801 θα περιμένω να έρθουν τα ανταλλακτικά και να τα αλλάξω για να δούμε τι παίζει.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nikoskosm : 15-05-12 στις 18:12

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Μακεδονια

Προεπιλογή

Επιτέλους ήρθαν τα ανταλλακτικά που είχα παραγγείλει.
    Τελικά το N 801,PC 801 ήταν καμένα, έβαλα καινούρια.
    Τώρα, η τάση στον C802 είναι 9,80VDC . Στον πυκνωτή C808 έχω μόνο 65V.

haier_dta2198 (2).jpg
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nikoskosm : 22-05-12 στις 20:48

Σελίδα 3 από 6 ΠρώτηΠρώτη 12345 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ TV Haier DTA-2198
    από nikoskosm στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-04-12, 23:18
  2. Πρόβλημα με πλυντηριο πιάτων Haier DW9-AFE
    από wwwkia στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 31-08-11, 18:31